• یکشنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402122014106
  • خبرنگار : 50046

/گزارش/

چهارشنبه آخر سال سر به سر خطر نگذاریم

چهارشنبه آخر سال سر به سر خطر نگذاریم

ایسنا/خراسان شمالی چهارشنبه‌سوری نمادی از مهرورزی در آیین و فرهنگ کهن ایران زمین است، رسمی که این سال‌ها تغییر کرده و با خطرهای جانی و مالی فراوان همراه شده است.

این جشن باستانی نماد خداحافظی با رنج و سختی‌های سالی است که پشت‌ سر گذاشته‌ایم. در عین‌ حال، با برگزاری این جشن نوید سالی خوش و پر از برکت و سلامتی را به یکدیگر می‌دهیم.

مراسم چهارشنبه‌سوری با برپایی آتش برگزار می‌شود، علت این کار، جایگاه ویژه آتش در میان ایرانیان باستان است. در طول تاریخ، آتش ارزش و اهمیت بالایی در میان ایرانیان داشته است؛ آتش مظهر پاکی، سلامت و روشنایی بوده است. در این روز، مردم با برافروختن آتش بدی‌ها، بیماری‌ها و زشتی‌ها را از بین می‌برند. واژه سور در چهارشنبه‌سوری به معنی خوشحالی و سرور است.

اما سال‌هاست سبک برگزاری این آیین توسط برخی افراد تغییر کرده و به آتش‌بازی و ترقه‌بازی تبدیل شده است و در آخرین شب چهارشنبه سال فقط صدای انفجار ترقه و دیگر مواد منفجره از کوچه پس کوچه‌های شهر به گوش می‌رسد که همراه با خطرهای فراوان است و سبب آسیب‌های جسمی و مالی زیادی می‌شود.

والدین فرزندان خود را مدیریت کنند

ج

حیدری، مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پدر و مادرها همانقدر که به فکر کیف و کفش و پوشاک نوی فرزندان خود برای سال جدید هستند، به همان اندازه فرزندان‌شان را مدیریت و کنترل کنند تا در چهارشنبه آخر سال اتفاق بدی برای آن‌ها رخ ندهد.

وی افزود: برخی افراد فکر می‌کنند چون میزان مواد منفجره در ترقه‌ها کم است، خطری ندارد؛ اما ترقه مواد منفجره است و خطر انفجار دارد.

حیدری ادامه داد: تعدادی از بچه‌ها برای اینکه والدین‌شان متوجه نشوند، ترقه‌ها را در جیب یا کیف می‌گذارند، اما همین جابه‌جایی و گرم شدن آن‌ها سبب انفجار می‌شود. برخی بچه‌ها نیز ترقه را در دست خود نگه می‌دارند که همان تعرق یا قرار گرفتن ترقه‌ها در مقابل سیگنال‌ها می‌تواند موجب انفجار و آسیب رسیدن به دست شود.

وی بیان کرد: در چهارشنبه‌سوری تعدادی از افراد تماشاچی هستند که به آن‌ها ناظران بی‌گناه گفته می‌شود و تعداد زیادی از آسیب‌دیدگان همان ناظران بی‌گناه هستند.

وی توصیه کرد که افراد وقتی می‌ببینند در یک کوچه یا منطقه، تعدادی از افراد دیگر در حال ترقی‌بازی هستند از آن محل عبور نکنند یا اگر مجبور به عبور از آنجا هستند دست‌ها را جلوی صورت بگیرند. برای مراسم چهارشنبه‌سوری در کنار خانواده و بدون مواد محترقه بمانید.

حیدری اظهار کرد: از جوانان درخواست می‌شود اگر در شب چهارشنبه آخر سال، آتشی روشن می‌کنند در کنار خانواده و همراه با بزرگترها این کار را انجام دهند. از سوی دیگر، از مردم درخواست می‌شود از روشن کردن آتش در کنار درختان، تیرهای چراغ برق و فضای سبز خودداری کنند، چون بیشتر آتش‌سوزی‌های رخ‌داده در سال‌های گذشته مربوط به آتش گرفتن باکت‌های زباله و درختان بوده است.

وی درباره ترقه‌های عمل‌نکرده نیز توضیح داد: گاهی ترقه‌ای انداخته می‌شود، اما عمل نمی‌کند و منفجر نمی‌شود. در این صورت افراد باید آن را در یک سطل آب بیندازند تا کاملاً خنثی شود، چون ممکن است یک‌باره منفجر شود و به چشم و دست و ... آسیب وارد شود.

آماده‌باش ۱۹ تیم آتش‌نشان در شهر

گ

صحراگرد، مدیر آتش‌نشانی بجنورد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: ۱۹ تیم آتش‌نشانی ثابت و سیار همراه خودرو در آماده‌باش کامل درآمده‌اند تا در صورت بروز هر حادثه‌ای آن را پوشش دهند. هر تیم شامل سه تا پنج نفر نیروی آتش‌نشان است.

وی افزود: در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای مردم خونسردی خود را حفظ کنند و با تلفن ۱۲۵ تماس بگیرند.

آماده‌باش ۱۰۰ نفر از نیروهای اورژانس استان

دولت‌آبادی، رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا از آمادگی نیروهای اورژانس و پایگاه آن برای چهارشنبه‌سوری آخر سال خبر داد و گفت: ۴۷ پایگاه با ۱۰۰ نفر نیروی اورژانس در حالت آماده‌باش هستند. بیمارستان های استان نیز در آماده‌باش کامل در این شب قرار دارند.

وی توصیه کرد که مردم نکات ایمنی را رعایت و از انجام کارهای پرخطر خودداری کنند تا در روزهای پایانی سال برای خود و خانواده‌های‌شان دردسرساز نشوند.

دولت‌آبادی با اشاره به اینکه در چهارشنبه آخر سال گذشته به علت آتش و ترقه‌بازی، تهدیدهای جانی در این استان وجود داشته است، گفت: تعداد مصدومان سال گذشته ۲۷ نفر بود که یکی از مصدومان، پسری ۱۳ ساله بود که از ناحیه دست دچار آسیب شد و در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد بستری شد. این فرد مشغول آتش‌بازی بود که پلاستیک ذوب‌شده روی دو دست او ریخت و مصدوم شد. فرد دیگری که مردی ۳۱ ساله در شهر جاجرم بود که به‌دلیل پرت کردن مواد محترقه به داخل خودرویش و انفجار آن، از ناحیه دست مصدوم شد.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: فرد سوم زنی ۳۷ ساله بود که به‌دلیل پرت کردن ترقه جلوی پایش دچار شکستگی پا شد و در بیمارستان بستری شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha