• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402121913146
  • خبرنگار : 50640

سرفه‌های ناشی از برونشیت حاد نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد

سرفه‌های ناشی از برونشیت حاد نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص بیماری‌های عفونی چهارمحال و بختیاری گفت: سرفه‌های ناشی از برونشیت حاد نیازی به مصرف آنتی بیوتیک‌ها ندارد، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌‎ها مدت زمان درمان را تغییر نمی‌دهد بلکه مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در جامعه باعث اشاعه میکروب‌های مقاوم هم می‌شود.

مسعود حفیظی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به علائم برونشیت حاد، اظهار کرد: در واقع بیماری سرماخوردگی در اثر ویروس‌های شایع تنفسی که در جامعه رواج و گسترش پیدا کرده است رخ می‌دهد و فرد بیمار در یک دوره یک هفته الی ۱۰ روز بهبودی کامل پیدا می‌کند، اما وقتی از برونشیت حاد صحبت می‌شود فرد بیمار دچار سرفه‌های طولانی و اذیت کننده می‌شود و این سرفه‌ها بیش از یک تا سه هفته ادامه پیدا کند.

وی افزود: برونشیت حاد تقریباً همان سرماخوردگی طول کشیده است که شایع‌ترین علت آن ویروس‌ها هستند، این بیماری جای نگرانی ندارد به طوری که دوره طولانی‌ مدت‌تری نسبت به سرماخوردگی دارد تا فرد بهبود پیدا کند. سرفه‌های ناشی از برونشیت حاد نیازی به مصرف آنتی بیوتیک‌ها ندارد، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌‎ها مدت زمان درمان را تغییر نمی‌دهد بلکه مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در جامعه باعث اشاعه میکروب‌های مقاوم هم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه علت اصلی بیماری برونشیت حاد، ویروس‌های گروه سرماخوردگی است افزود: علت برونشیت حاد با درصد خیلی کم (بین صفر تا چهار درصد) ممکن است عفونت‌های میکربی باشد ولیکن حتی درمان ضد میکروبی با آنتی بیوتیک‌هایی نظیر آزیترومایسین هم برای این دسته میکرب‌ها موثر نبوده و دوره درمان را کوتاه‌تر نمی‌کند.

حفیظی گفت: در حال حاضر شربت‌های مختلفی تحت عنوان شربت‌های ضد سرفه در بازار موجود است که این شربت‌ها تاثیر بسزایی بر درمان سرفه‌ها نخواهند داشت پس باید بیمار سرفه‌ها را تحمل کند تا دوره درمان طی شود و بهبودی حاصل شود و از طرفی ممکن است گاهی مصرف این شربت‌ها بیماری را تا حدودی بهبود دهند .

وی تصریح کرد: بیماری که دچار سرماخوردگی می‌شود با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و تب همراه است که تب در بیماری آنفلوآنزا و کووید ۱۹بارزتر از بیماری سرماخوردگی است اما در بیماری برونشیت حاد سرفه‌ها ماندگار می‌شود و چند هفته‌ای زمان می‌برد تا فرد بهبود پیدا کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: در برونشیت حاد به جز سرفه ممکن  است فرد دچار التهاب چشمی شود که این بیمارای بهبود پیدا می‌کند، اما  اگر تب بالا بیش از چهار روز ادامه پیدا کرد، آن وقت حتماً به پزشک مراجعه شود.

حفیظی با اشاره به وجود خلط در بیماری برونشیت حاد گفت: در این بیماری خلط وجود دارد که ظاهر چرکی به خود می‌گیرد، اما چرکی بودن خلط دلیل بر عفونت نیست و در این شرایط هم آنتی بیوتیک تجویز نمی‌شود وقتی خلط‌ها در برونشیت حاد ظاهر چرکی پیدا می‌کند می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند التهاب حلق و گلو و کشته شدن سلول‌های التهابی باشد، که باز هم نیازی به تجویز آنتی بیوتیک نیست.

وی در ادامه گفت: برخی بیمارانی که دچار برونشیت حاد می‌شوند ممکن است دچار خس خس سینه شده که صدای سینه به دلیل تنگی نسبی مجاری تنفسی است این صدای سینه به مرور زمان برطرف می‌شود و از طرفی ممکن است پنج تا شش هفته صدای خس خس سینه ادامه پیدا کند تا بهبودی حاصل شود درصورتی که صدای خس خس سینه آنها طولانی شود، برخی از اسپری‌ها برای آنها تجویز می‌شود.

حفیظی با اشاره به اینکه آیا بیماری برونشیت حاد می‌تواند به بیماری آسم تبدیل شود اظهار کرد: اینکه برونشیت حاد منجربه آسم شود امکان ندارد، مگر اینکه فردی از قبل دچار بیماری آسم باشد و با سرماخوردگی و... حملات آن تشدید شود.

وی افزود: در بیماری برونشیت حاد اگر عکس از قفسه سینه بیمار گرفته شود عکس سینه آنها نرمال است و باید گفت عکس برداری در برونشیت حاد نیازی نیست، اگر فردی سرفه آن بیش از یک هفته طول کشید می‌تواند به پزشک مراجعه کند و با معاینه علت بیماری تشخیص داده شود.

این متخصص عفونی گفت: برخی موارد بیماری برونشیت حاد دارای خطراتی است، اینکه تب آنها بیشتر از چهار روز زمان ببرد که در این شرایط ممکن است بیمار دچار ذات الریه شده باشد و یا همان سینه پهلو که با گرفتن عکس قفسه سینه یا سی‌تی اسکن تشخیص داده می‌شود وقتی بیمار دچار تنگی نفس پیش رونده شده باشد اگر تنگی نفس آن آزار دهنده شد حتماً باید به پزشک مراجعه کند .

حفیظی بیان کرد: بعضی از بیماران احساس خلط پشت گلو دارند این خلط باعث می‌‎شود مریض سرفه کند در واقع این علائم نشان دهنده برونشیت حاد نیست و ممکن است علل مختلف دیگری مانند سینوزیت حاد و ریفلاکس معده باشد که سینوزیت با تجویز آنتی بیوتیک درمان می‌شوند و برای ریفلاکس معده باید درمان ریفلاکس انجام شود. 

وی در ادامه افزود: برخی از بیماران دچار برونشیت مزمن هستند، این دسته بیماران در طول سال دچار سرفه و خلط مزمن هستند که در افراد سیگاری و افراد در معرض دود و سم و گازهای محیطی بیشتر این حالت وجود دارد و این افراد با سرماخوردگی به سختی برونشیت حاد آن‌ها بهبود پیدا می‌کنند و حتما ممکن است نیاز به بستری داشته باشند.  

متخصص عفونی خاطرنشان کرد: افرادی که بیماری زمینه‌ای مانند قلبی، ریوی ، کبدی و کلیوی دارند یا بالای ۷۰ سال هستند، جزو گروه‌های پرخطر بوده و حتما به پزشک جهت معاینه و درمان مراجعه کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha