حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم امروز ۱۷ اسفندماه درهمایش گرامیداشت سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که در قم برگزار شد با اشاره به عملکرد و فعالیتهای یک سال و نیم گذشته کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: جلسات متعددی در مساجد برگزار و از عموم مساجد فعال بازدید کردیم که در این راستا نزدیک به ۲۰۰ مسجد بازدید شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
وی افزود: در این بازدیدها نظام مسائلی احصا شد تا برنامهها ناظر به میدان باشد؛ یکی از این مسائل که با آن مواجه بودیم، توانمندسازی مدیران کانونها و مربیان بود که در این راستا اقدامات متنوع و خوبی انجام گرفت.
حیدری با اشاره به برگزاری ۱۵ دوره توانمندسازی برای مدیران کانونها، ادامه داد: نقش مربی نیز در جذب افراد بسیار مهم است و باید نظام محتوایی مشخصی برای آنان ارائه شود تا خروجیهای لازم و با کمیت و کیفیت قابل توجهی داشته باشیم.
وی پیوند بین طلاب و کانونهای مساجد در طرحهای مختلفی همچون طرح امین را یکی از اقداماتی عنوان کرد که در تابستان شکل گرفت و تعداد ۳۰۰ مبلغ در این زمینه فعالیت دارند.
حیدری همچنین با اشاره به ارائه گواهینامه سابقه تبلیغی به مربیان فعال در مسجدهای استان، اظهار کرد: ستاد کانونهای مساجد تا پیش از این اقدام، جایگاه تبلیغی نداشت، ولی برای نخستین بار در زمینه تبلیغ نیز فعالیت قابل توجهی را انجام داد.
وی اضافه کرد: بیش از ۵۰۰ گواهینامه در رابطه با سابقه تبلیغی مربیان کانونهای فرهنگی مساجد قم صادر شده است.
حیدری با بیان اینکه ۸۰ کانون فرهنگی مربوط به خواهران در استان دارای هویت و مجوز مستقل هستند، افزود: این کانونها به طور مستقل، شناسه ملی و اساسنامه نیز دارند.
وی ادامه داد: اجرای طرح فعالیت مستقل کانونهای خواهران یک اتفاق مبارک و بسیار شیرین بوده که پس از اجرا شدن در قم، در یک هزار و ۵۰۰ مسجد کشور نیز به اجرا درآمده است.
حیدری اضافه: پیوند مسجد و مدرسه در سال گذشته تعمیق داده شد و کادر نوجوان در ۱۲ اردیبهشت در مدارس از ۳۰۰ معلم تقدیر کردند و از اجرای این طرح ثمرات خوبی را شاهد بودیم.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم برپایی نمایشگاه توانمندیهای کانونهای مساجد، برگزاری دورههای هم افزایی کانونها و گسترش ایدههای نو، همچنین برگزاری اردوهای زیارتی و سیاحتی برای ۷هزار نفر از اعضای کانونها را از دیگر برنامه برشمرد.
وی با اشاره به برنامههای اوقات فراغت تابستان گفت: طی ۳۱ سال گذشته برای اولین بار مدیریت واحد اوقات فراغت استان به ستاد کانون های مساجد قم محول شد.
حیدری همچنین با بیان اینکه تا به امروز تعداد ۲۰۰۰ نوجوان در مساجد قم به عنوان کادر نوجوان مشغول فعالیت شدهاند، افزود: حضور فعالانه نوجوانان در کانونهای مساجد، برای استان یک برکت و یک جهتگیری منطقی است.
وی برگزاری ۹ جلسه هماندیشی بین ستادکانونهای فرهنگی هنری و برخی شخصیتهای حوزوی به عنوان هیأت اندیشه ورز ستاد کانونهای مساجد کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: نظامواره تربیت توحیدی کانونهای فرهنگی مساجد کشور، در قالب یک کتاب تهیه و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
حیدری ادامه داد: این کتاب که خروجی هیات اندیشه ورز ستاد کانونهای مساجد کشور است، برای ۶ هزار کانون فرهنگی مساجد کشور به عنوان یک اصل و یک نظام منطقی تربیت محسوب میشود.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم از تجهیز ۱۸۰ مسجد در استان خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر ۱۳ کلان پروژه ستاد قم در یک سال و نیم گذشته حدود ۸۰ برنامه نیز اجرا کردیم.
حیدری با بیان این که شاکله کانونهای مساجد بر محوریت مسائل تربیتی است، اظهار کرد: متاسفانه در این راستا شاید کمتر از ۵ کانون داشتیم که دارای نظام تربیتی بوده باشد اما توانستیم حدود ۵۰ کانون را در این راستا شکل دهیم تا در راستای مسائل تربیتی، فعالیتهای میدانی داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات