دکتر مریم حسینی امروز 17 اسفند در حاشیه نوزدهمین همایش ملی برنج درآمل در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در راستای برنامههای به نژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول با کیفیت پخت مناسب و زودرس ۴ رقم برنج جدید به نامهای «مازند، هستی، امید و توکا » به طور رسمی معرفی شده است، این ارقام در سال زراعی آینده به عرصه کشت برنج رونمایی و وارد میشود.
وی افزود: ارقام برنج جدید «مازند» حاصل خالص سازی توده محلی طارم است که با هدف افزایش تولید درواحد سطح به میزان بیش از ۵ درصد ارقام محلی دیگر، پاکوتاهی «تحمل به ورس»(خوابیدگی برن)، زودرسی، کیفیت پخت مطلوب، تحمل به بیماری بلاست و خاصیت رتون زایی از خصوصیات ویژه این رقم است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح هر یک از خصوصیات این ارقام اضافه کرد: رقم دیگری که درمرحله نامگذاری ومعرفی است، «هستی» نام دارد و متحمل به خشکی و به کشاورزان درمناطق خشکی ازجمله شرق مازندران توصیه میشود و از رقمهای پرپتانسیل و پرمحصول که به شالیکاران توصیه میشود.
حسینی اظهار کرد، خصوصیات دیگر این رقم طول دوره رشد کوتاه، زودرسی، پاکوتاهی و تحمل به ورس و خوابیدگی انتهای فصل، تحمل به بیماری بلاست، خاصیت رتون زایی بالا و کیفیت پخت مطلوب است، این رقم حاصل سالها پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در موسسه تحقیقات برنج کشور است.
وی ادامه داد: رقم «امید» از ارقام پرمحصول و در مرحله نهایی پیش از رونمایی است که عملکرد بیش از هشت تن در هر هکتار و برای استانهای شمالی که مصرف آب قابل توجهی دارد، از خصوصیات مهم آن است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار کرد: رقم «توکا» هم از تلاقی ارقام اصلاح شده و محلی با هدف معرفی رقمی با کیفیت پخت ارقام محلی و رفع معایب این گروه از ارقام با طول دوره رشد کوتاه و پتانسیل عملکرد بالاتر از ارقام محلی حاصل و با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی کشور در ارقام محلی معرفی شده است.
حسینی یادآورشد، چندی قبل نیز رقم «کیان» که حاصل تلاقی ارقامی از گروههای اصلاح شده و محلی ایرانی است و با هدف مقاومت در برابر خشکی است که در خشکی چهار تا پنج هفته آخر فصل میتواند بدون آبیاری به رشد خود ادامه و آسیب نبیند و متناسب با سلیقه کشاورزان اصلاح شده است، معرفی و رونمایی شده بود.
وی اضافه کرد، با رونمایی و معرفی چهار رقم برنج جدید، تعداد ارقام معرفی شده برنج جدید به شالیکاران به حدود ۶۲ رقم افزایش خواهد یافت.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با قدردانی از محققان و تیم همراه برای معرفی این ارقام از همکاری کشاورزان پیشرو، سازمانهای جهاد کشاورزی گیلان و مازندران، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برای مشارکت در معرفی این ارقام قدردانی کرد.
حسینی ابراز امیدواری کرد، ارقام برنج جدید با پتانسیل عملکرد بالا، طول دوره رشد کوتاه، کیفیت پخت مطلوب و تحمل به ورس و بیماریها میتوانند ضمن افزایش تولید منجر به کاهش هزینههای تولید شوند.
انتهای پیام
نظرات