به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: دولت بایدن، رئیسجمهور آمریکا بیش از ۱۰۰ انتقال تسلیحات به اسرائیل را سازماندهی کرده است، اما تنها به طور رسمی کنگره را از دو محموله انجام شده تحت فرآیند عمده فروش تسلیحات خارجی که معمولاً برای بررسی به قانونگذاران ارائه میشود و سپس به صورت علنی افشا میشود، مطلع کرده است. در هر دو مورد هم دولت از یک قانون اضطراری استفاده کرده که از روند بررسی اجتناب میکند. بقیه نقل و انتقالات با استفاده از مکانیسمهای عمومی کمتری که در اختیار کاخ سفید قرار دارد، تصویب شده است. به گفته مقامات فعلی و سابق آمریکا، این موارد شامل برداشت از ذخایر آمریکا، تسریع تحویلهای تایید شده قبلی و ارسال تسلیحات در دستههای کوچکتر است که کمتر از آستانه هزینهای است که دولت را ملزم به اطلاع به کنگره میکند.
بر اساس قانون کنترل صادرات تسلیحات (AECA)، رئیسجمهور آمریکا باید ۳۰ روز تقویمی قبل از اینکه دولت بتواند گامهای نهایی را برای پایان دادن به فروش نظامی شامل تجهیزات دفاعی اصلی به دولتهای خارجی بردارد، به طور رسمی به کنگره اطلاع دهد.
برای کشورهایی که عضو ناتو نیستند، این آستانه ها عبارتند از:
تجهیزات اصلی دفاعی به ارزش ۱۴ میلیون دلار یا بیشتر
خدمات دفاعی به ارزش ۵۰ میلیون دلار یا بیشتر
خدمات طراحی و ساخت به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار یا بیشتر
اسلحههای گرم تحت رده I که براساس فهرست مهمات ایالات متحده کنترل می شود و ارزش آن ۱ میلیون دلار یا بیشتر است
آستانهها و دورههای اطلاع رسانی برای کشورهای ناتو متفاوت است، اما وجود دارد. اگر ارزش دلاری یک فروش کمتر از یک آستانه معین باشد، کنگره لازم نیست از فروش احتمالی مطلع شود و اطلاعات مربوط به فروش دورهای به خصوص در مراحل اولیه آن نباید عمومی شود.
با این حال این انتقال تسلیحات به تلآویو تاکید دیگری است بر اقدامات غیرقانونی مداوم توسط افراد معتمد در کاخ سفید آن هم در حالی که کشور به طور فزایندهای از مدیریت جنگ توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ناامید شده، اما همچنان درخواستها برای قطع پمپاژ تسلیحات به عنوان اهرم فشار برای کاهش تلفات غیرنظامیان و افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه را نادیده میگیرد.
برخی از مقامها و چندین قانونگذار گفتند که این افشاگری محدود به الگوی گستردهتری اشاره میکند که در آن دولت بایدن به دنبال اجتناب از بررسی دقیق کنگره است.
مشارکت عمیق نظامی آمریکا با رژیم صهیونیستی که هر ساله بیش از ۳ میلیارد دلار کمک نظامی از واشنگتن دریافت می کند، باعث افزایش فوری محمولههای تسلیحاتی پس از ۷ اکتبر شد. مقامات وزارت امور خارجه می گویند در حال حاضر ۶۰۰ مورد فعال از انتقال یا فروش نظامی بالقوه به ارزش بیش از ۲۳ میلیارد دلار بین آمریکا و اسرائیل وجود دارد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه در بیانیهای مدعی شده است: ما از رویههایی که خود کنگره مشخص کرده است اعضا را به خوبی آگاه کرده و به طور منظم به اعضا اطلاع رسانی میکنیم، حتی زمانی که اطلاع رسانی رسمی یک الزام قانونی نیست، انجام دادیم. اینکه این ارسالها زیر استنانداردهای قانونی تعیین شده بوده یا به طور مناسب کنگره را درگیر نکرده نادرست است.
به گفته یکی از افراد آشنا با جلسات توجیهی، مقامات وزارت امور خارجه در هفتههای اخیر قانونگذاران را از گستردگی کامل انتقالها به رژیم صهیونیستی مطلع کردهاند، اما هیچ فاش نشدن عمومی در مورد بیشتر این محمولهها وجود ندارد.
سناتور کریس ون هولن، یکی از اعضای کمیته روابط خارجی به وال استریت ژورنال گفت: در حالی که وزارت امور خارجه هیچ تعهد قانونی برای اطلاع دادن به انتقال تسلیحات زیر آستانه را ندارد، استفاده از این فرآیند برای مدیریت مکرر کنگره - همانطور که فروش این مقدار نشان می دهد - روح قانون را نقض میکند و نقش نظارتی مهم کنگره را تضعیف می کند.
کاخ سفید به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
به گفته منتقدان این انتقال، تصمیم برای ارائه تسلیحات در حدود ۱۰۰ قسط نشان دهنده تمایل دولت برای دور نگه داشتن دامنه حمایت نظامی خود از اسرائیل تا حد امکان از دید عموم است. جاش پل، یکی از مقامات وزارت امور خارجه که روابط کنگره را مدیریت میکند که در ماه اکتبر در اعتراض به سیاست دولت بایدن در مورد جنگ غزه استعفا داد، گفت: این چیزها از نظر طراحی غیر شفاف هستند.
به گفته مقامهای آمریکایی، تسلیحات ارائه شده توسط ایالات متحده از آغاز جنگ غزه شامل حداقل ۲۳۰۰۰ سلاح هدایت شونده دقیق از جمله موشکهای هوا به زمین هلفایر، هواپیماهای بدون سرنشین و کیتهای مهمات حمله مستقیم مشترک است که بمبهای هدایت نشده را به بمبهای هوشمند تبدیل میکند و سایر سلاح های مشابه است. مقامات گفتند که اسرائیل همچنین ۵۸۰۰۰ گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری و مهمات برای سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین خود دریافت کرده است.
بیشتر تسلیحات و سیستم ها در روزهای اولیه جنگ از انبارهای ارتش آمریکا بیرون آمدند. به گفته مقامات، این جریان در ماههای اخیر کاهش یافته است زیرا پنتاگون با کمبود مهمات مواجه شده و نمیتواند به سرعت هم اسرائیل را تامین کند و هم نیازهای اوکراین را برآورده کند و در عین حال ذخایر آمریکا را در حد قابل قبول حفظ کند. مقامات دفاعی آمریکا میگویند در ماه گذشته ۱۰۰۰ مهمات هدایت شونده دقیق و گلوله توپ فرستاده شده است.
رسیدگی به محمولههای تسلیحاتی ارسالی برای رژیم صهیونیستی برخلاف رویکرد دولت برای تسلیح اوکراین است که در آن وزارت دفاع مرتباً فهرستی از تسلیحات ارسالی به کییف را منتشر میکند. شاید همه انتقالها به اوکراین علنی نمیشود اما پنتاگون بهروز رسانیهایی را درباره میزان کل کمکهای نظامی ارائه میکند.
انتهای پیام
نظرات