فاطمه کلیدری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه پناهگاه حیاتوحش حیدری یکی از مهمترین زیستگاههای کشور و از تنوع زیستی بینظیری برخوردار است، افزود: با تلاش محیطبانان، منطقه حیاتوحش حیدری به یکی از زیستگاههای امن برای گونههای جانوری مختلف تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده حیدری در حدود ۷۰ کیلومتری شهر نیشابور واقع شده و یکی از شکارگاههای مهم کشور محسوب میشود، عنوان کرد: پلنگ ایرانی یکی از گونههای بسیار ارزشمند و نادر این منطقه محسوب میشود که حضورش توسط محیطبانان تصویربرداری و مستندسازی شده است. همچنین پناهگاه حیاتوحش حیدری یکی از مهمترین زیستگاههای گربه پالاس در کشور اعلام شده است.
دهیار روستای کلیدر سرولایت خاطرنشان کرد: با توجه به بارش برف و برودت و کاهش دمای هوا به خصوص در مناطق کوهستانی، وحوش و پرندگان با محدودیت منابع غذایی مواجه شده و به منظور دسترسی به غذا و فرار از سرما به حاشیه روستای کلیدر که در مجاور کوههای حیدری واقع شده است پناه میآورند.
وی عنوان کرد: طی یک هفته اخیر شاهد نزول برکات الهی همراه با بارش برف، یخبندان و برودت هوا هستیم و طبق روال همه ساله با کمک شورای اسلامی و اهالی روستا با ریختن علوفه از گونههای ارزشمند حفاظت و حمایت میکنیم.
کلیدری با اشاره به اینکه طی دو روز متوالی ۱.۵ تن علوفه در منطقه حفاظت شده حیدری توزیع شده است، افزود: امیدواریم با ادامه روند بارشها تا پایان سال، برخی مشکلات حیاتوحش در زمینه کمبود علوفه و کم آبی با این گونه همیاریها کاهش یابد.
وی تصریح کرد: در فصل زمستان و هنگامی که زمین پوشیده از برف میشود، وحوش علفخوار به دلیل دسترسی نداشتن به علوفه به ناچار به مناطق مسکونی شهری به ویژه حریم روستاها نزدیک میشوند که در این میان متأسفانه عدهای افراد سودجو و فرصتطلب با استفاده از موقعیت پیشآمده اقدام به شکار غیرمجاز این حیوانات بیپناه میکنند که میطلبد محیطبانان در صورت مشاهده طبق قانون و بدون هیچ اغماضی با خاطیان برخورد کنند.
دهیار روستای کلیدر سرولایت از مردم خواست که در این روزهای برفی زمستان در حفاظت از گونههای ارزشمند مانند گذشته همیار محیطزیست باشند تا این ایام بدون مشکل سپری شود.
انتهای پیام
نظرات