• پنجشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402121712198
  • خبرنگار : 71402

وانگ یی: دیگر نمی‌توانیم اجازه دهیم صاحب سنگین‌ترین مشت، حرف آخر را بزند

وانگ یی: دیگر نمی‌توانیم اجازه دهیم صاحب سنگین‌ترین مشت، حرف آخر را بزند

وزیر امور خارجه چین امروز (پنجشنبه) با بیان اینکه آمریکا باید در قبال پکن منطقی رفتار کند، گفت «دیگر نمی‌توانیم اجازه دهیم که صاحب سنگین‌ترین مشت، حرف آخر را بزند.» او همچنین تاکید کرد که پکن از برگزاری کنفرانس صلح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده توسط روسیه و اوکراین و با مشارکت برابر همه طرف‌ها حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در کنفرانس خبری سالانه خود در حاشیه دومین نشست از چهاردهمین کنگره ملی خلق چین که از ۵ تا ۱۱ مارس در پکن برگزار می‌شود، گفت سال ۲۰۲۳، سالی برای پیشگامی دیپلماسی چین و همچنین سال برداشت ثمرات آن است.

به گفته او، تحت رهبری قوی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، دیپلماسی چین روحیه بیستمین کنگره ملی حزب را کاملا اجرا کرده، تدابیر چین برای ارتقای همبستگی و همکاری بین المللی را به انجام رسانده، راه‌حل‌های چینی برای حل بحران‌ها و چالش‌های مختلف را ارائه کرده و با ارائه سهم چین به امور مربوط به صلح و توسعه جهانی، یک عرصه‌ جدید نظری و عملی از دیپلماسی چین را در برابر جهان گشوده است.

وانگ یی درباره ابتکار چین درباره «جامعه بشری با سرنوشت مشترک» گفت: از مطرح شدن ایده «جامعه بشری با سرنوشت مشترک» توسط رئیس جمهور شی جین‌پینگ و در طول ۱۰ سال گذشته، این ایده به موفقت‌های بزرگی دست یافته است. ساختن یک جامعه بشری با سرنوشت مشترک از یک ایده و ابتکار تا سطح یک سیستم علمی توسعه یافته و از سطح یک طرح ارائه شده از سوی چین تا یک اجماع بین‌المللی گسترش یافته و از یک چشم‌انداز زیبا به ثمرات عملی بسیاری دست یافته که به خوبی سرزندگی و پویایی بالای آن را نشان می‌دهند. از سطح دوجانبه گرفته تا چندجانبه، از سطح منطقه‌ای گرفته تا سراسر جهان، از بهداشت و سلامت گرفته تا شبکه اینترنت و در میان اقیانوس، چین با ده‌ها کشور و منطقه و به اشکال مختلف جوامع با سرنوشت مشترک را در زمینه‌های مختلف ایجاد کرده است. جامعه بشری با سرنوشت مشترک بارها در قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین قطعنامه‌ها یا اعلامیه‌های مکانیسم‌های چندجانبه مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس هم گنجانده شده است.

وانگ یی گفت: «روند توسعه چین را نمی‌توان از جهان جدا کرد و امکان جدا کردن روند توسعه جهان حتی از آن هم کمتر است، بدگویی در مورد چین قطعا نتیجه معکوس خواهد داشت و قضاوت نادرست درباره چین منجر به از دست رفتن فرصت‌ها خواهد شد.»

جنگ اوکراین

وانگ یی گفت: «چین از برگزاری به موقع کنفرانس بین‌المللی صلح به رسمیت شناخته شده توسط روسیه و اوکراین و با مشارکت برابر همه طرف‌ها و بحث بی‌طرفانه درباره همه طرح‌های صلح حمایت می‌کند.»

وزیر خارجه چین گفت، تلاش‌های چین در مورد جنگ اوکراین با هدف هموار کردن راه برای مذاکرات صلح است. به گفته او، چین می‌خواهد نیروی صلح و ثبات جهانی باشد.

وانگ یی افزود: «چین همیشه موضع منصفانه‌ای در قبال درگیری اوکراین اتخاذ کرده و بر آشتی تاکید کرده است. هر کاری که ما انجام می‌دهیم با هدف دستیابی به یک هدف است؛ هموار کردن راه برای پایان دادن به جنگ و آغاز گفت‌وگوهای صلح.»

به گفته وزیر خارجه چین، «در مواجهه با آشفتگی‌های پیچیده در محیط بین‌المللی، چین همچنان به کارش به‌عنوان نیرویی برای صلح، نیروی ثبات و نیروی پیشرفت در جهان ادامه خواهد داد.»

 چالش تایوان

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز در کنفرانس سالانه خود همچنین گفت اصل چین واحد به اجماع جامعه بین‌المللی تبدیل شده است و کسانی که از استقلال تایوان حمایت می‌کنند، حاکمیت چین را به چالش می‌کشند.

به گزارش اسپوتنیک، رئیس دستگاه دیپلماسی چین گفت: «پس از انتخاب تایوان، شاهد هستیم که بیش از ۱۸۰ کشور و سازمان بین‌المللی بر تعهد خود به اصل چین واحد و حمایت از چین در دفاع از حاکمیت دولتی و تمامیت ارضی تاکید کردند.»

او افزود: «این به طور کامل نشان می‌دهد که اصل چین واحد به اجماع مشترک جامعه بین‌المللی تبدیل شده است. اگر افرادی وجود داشته باشند که استقلال تایوان را تایید و حمایت کنند، حاکمیت چین را به چالش می‌کشند و اگر برخی کشورها بر حفظ روابط رسمی با تایوان اصرار دارند، در واقع در امور داخلی چین دخالت می‌کنند.»

وانگ یی گفت: «سیاست پکن در قبال تایوان روشن است - یعنی دنبال کردن اتحاد مجدد مسالمت‌آمیز - و چین هرگز اجازه نخواهد داد این جزیره جدا شود. ما اتحاد مجدد صلح‌آمیز را با نهایت صداقت ادامه خواهیم داد. خط قرمز چین هم بسیار واضح است؛ تایوان هرگز اجازه نخواهد داشت از سرزمین مادری جدا شود.»

چین و آمریکا

وزیر امور خارجه چین امروز همچنین گفت ایالات متحده همچنان به اشتباه چین را درک می‌کند. به گفته او، آمریکا باید درباره چین منطقی باشد.

وانگ گفت پس از دیدار رهبران دو کشور در سانفرانسیسکو، «در راستای بهبود روابط چین و آمریکا، پیشرفت‌هایی حاصل شد» که به گفته این دیپلمات، «کاملا با خواسته‌ها و منافع دو کشور و جهان مطابقت دارد.»

وزیر امور خارجه چین گفت: «اما باید توجه داشته باشیم که برداشت نادرست آمریکا از چین همچنان پای بر جاست.»

او گفت: «وعده‌های آمریکا عملی نمی‌شود، در حالی که اقدامات متنوع‌تری برای فشار بر چین انجام می‌شود و فهرست تحریم‌های یک‌جانبه همچنان در حال افزایش است. ما از ایالات متحده می‌خواهیم که روند کلی توسعه تاریخی را به رسمیت بشناسد، توسعه چین را به طور عینی و عقلانی در نظر بگیرد. اگر ایالات متحده بر سرکوب چین تمرکز کند، قطعا در نهایت به خود آسیب خواهد رساند.»

همچنین وانگ یی تاکید کرد که «همزیستی مسالمت‌آمیز پایه و اساس روابط آمریکا و چین است و عواقب درگیری بین دو قدرت بزرگ غیرقابل تصور است. اصل و اساس، همزیستی مسالمت‌آمیز است. اگر دو کشور بزرگ مانند چین و ایالات متحده با هم درگیر شوند، عواقب آن غیر قابل پیش‌بینی و غیر قابل تصور خواهد بود. ما معتقدیم که هر دو طرف می‌توانند راه درستی برای همزیستی دو کشور بزرگ مهم در این جهان بیابند.»

وانگ یی در این نشست اظهار کرد: «دیگر نمی‌توانیم اجازه دهیم که صاحب سنگین‌ترین مشت، حرف آخر را بزند، چه رسد به اینکه اجازه دهیم برخی کشورها روی میز باشند و برخی دیگر در فهرست غذا و باید اطمینان حاصل شود که همه کشورها، اعم از بزرگ یا کوچک و قوی یا ضعیف، می‌توانند به طور مساوی در فرآیند چند قطبی شدن جهان مشارکت داشته باشند و با برخورداری از حقوق برابر نقش خود را در این فرآیند ایفا کنند.»

چین و روسیه

وانگ یی امروز همچنین گفت روسیه و چین مدل جدیدی از روابط بین کشورهای بزرگ ایجاد کرده‌اند که کاملا با دوران جنگ سرد متفاوت است.

وزیر خارجه چین گفت: «چین و روسیه به‌عنوان قدرت‌های بزرگ جهانی و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، مدل جدیدی از روابط بین کشورهای بزرگ ایجاد کرده‌اند که کاملا با دوران جنگ سرد قدیم متفاوت است. چین و روسیه با تکیه بر اصول عدم تقابل در حال تعمیق همکاری هستند. روسیه و چین قاطعانه به حسن همجواری پایبند هستند، همکاری استراتژیک همه‌جانبه را با تکیه بر اصول عدم تعهد، عدم تقابل و عدم جهت‌گیری در برابر اشخاص ثالث تعمیق می‌دهند.»

وانگ یی تاکید کرد، مسکو و پکن به تقویت همکاری‌های بین‌المللی و حفظ امنیت و ثبات جهانی و منطقه‌ای ادامه خواهند داد. او افزود: «دو طرف همکاری‌های چندجانبه بین‌المللی را تقویت خواهند کرد، چندجانبه‌گرایی واقعی را اجرا خواهند کرد، از نظام روابط بین‌المللی با نقش مرکزی سازمان ملل محافظت خواهند کرد و امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی را حفظ خواهند کرد.»

چین و اروپا

طی این کنفرانس خبری، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین همچنین گفت، اروپا می‌تواند یک سیستم امنیتی پایدار ایجاد کند، و این در صورتی است که همه طرف‌های درگیری اوکراین به منشور سازمان ملل متحد پایبند باشند و نگرانی‌های یکدیگر را در نظر بگیرند.

وانگ یی گفت: «معتقدم که اروپا می‌تواند یک سیستم امنیتی واقعا متعادل، موثر و پایدار بسازد، اگر هر یک از طرفین به اهداف و اصول منشور ملل متحد پایبند باشند و به نگرانی‌های منطقی همه طرف‌ها [در درگیری اوکراین] به درستی رسیدگی شود.»

وانگ یی در باره روابط چین و اروپا اظهار کرد، در صورتی که چین و اروپا بر مبنای منافع متقابل با یکدیگر همکاری کنند، جایی برای رویارویی وجود نخواهد داشت؛ در صورتی که چین و اروپا رویکرد مبتنی بر گشایش و همکاری برد-برد را در پیش بگیرند، از شتاب گرفتن اقدامات علیه جهانی شدن، جلوگیری خواهد شد.

جنگ غزه

وزیر خارجه چین همچنین با تاکید بر حمایت کشورش از عضویت «کامل» کشور فلسطینی در سازمان ملل، بار دیگر خواستار «آتش‌بس فوری» در اراضی محاصره شده و توقف حملات بی‌وقفه رژیم صهیونیستی شد.

وانگ یی امروز خواستار «آتش‌بس فوری» در غزه شد و جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس را «ننگ تمدن» خواند که علی‌رغم تلاش‌های میانجی‌ها برای دستیابی به آتش‌بس وارد ششمین ماه خود می‌شود. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین طی کنفرانسی مطبوعاتی در پکن گفت: «این واقعیت که امروز، در قرن بیست و یکم، نمی‌توان جلوی این فاجعه انسانی را گرفت، یک تراژدی انسانی است، حتی بیشتر از آن، شرم‌آور برای تمدن است.»

وانگ یی در این نشست درباره درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی همچنین گفت که جامعه بین‌المللی باید آتش‌بس فوری و پایان دادن جنگ در غزه را اولویت اصلی خود بداند چرا که مردم غزه هم مثل همه انسان‌های جهان حق زندگی دارند. او همچنین گفت که چین از عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل متحد حمایت می‌کند.

دریای چین جنوبی

در اشاره به مساله دریای جنوبی چین، وانگ یی گفت: «ما در برابر نقض عمدی حقوق خود، طبق قوانین کشور از حقوقمان دفاع خواهیم کرد؛ در برابر اقدامات تحریک‌آمیز بی‌اساس هم بی‌درنگ به اقدامات بازدارنده دست می‌زنیم. ما به برخی کشورهای خاص خارج از منطقه توصیه می‌کنیم که در دریای جنوبی چین اخلالگر یا مشکل ساز نباشند.»

شبه‌جزیره کره

وانگ یی درباره مسئله شبه جزیره کره هم گفت: «نسخه درمانی و راه‌حل مسئله شبه جزیره کره، پیشنهاد چین مبنی راه‌حل دو مسیر، مرحله به مرحله و همگام است.» او تاکید کرد هر کسی که با سوء استفاده از مسئله شبه جزیره کره به دنبال بازگشت به دوران جنگ سرد باشد، مسئولیت تاریخی آن را هم باید بر عهده بگیرد.

گروه بریکس

وانگ یی در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران در رابطه با گروه بریکس چین گفت، افزایش تعداد اعضای گروه بریکس ناشی از تقویت نیروهای حافظ صلح و گسترش جبهه عدالت‌جویی در جهان است. او گفت: «امروز کشورهای جنوب جهانی به یک نیروی کلیدی در تحولات نظم بین‌المللی و امیدی برای مقابله با تغییرات بی‌سابقه در یک قرن گذشته تبدیل شده‌اند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha