• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402121611670
  • منبع : پایگاه‌های خبری

یک بازی تبلیغاتی جدید علیه ایران

یک بازی تبلیغاتی جدید علیه ایران

نشریه "وال استریت ژورنال" به تازگی با طرح یک ادعای ضدایرانی، بازی تبلیغاتی گسترده ای را علیه کشورمان با محوریت مقابله با نفوذ تدریجی تهران در قاره آفریقا به راه انداخته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از الف؛ نشریه وال استریت ژورنال اخیرا در گزارشی مدعی شده که ایران به دنبال ساخت یک پایگاه دریایی در سواحل کشور سودان که مجاور با دریای سرخ است، می‌باشد. این نشریه مدعی شده که تهران فشارهای زیادی را به دولت سودان وارد کرده و وعده داده که در ازای همکاری خارطوم، یک کشتی جنگی و همچنین سایر کمک های نظامی را به سودان ارائه خواهد کرد. با این حال، دولت سودان این خواسته ایران را نپذیرفته است. 

تنها اندکی پس از طرح این ادعا، وزیر خارجه سودان و سخنگوی ارتش این کشور و همچنین "ناصر کنعانی" (سخنگوی وزارت خارجه ایران)، ادعای مذکور را قویا رد کرده و آن را بی اساس دانستند. 

با این حال، در تحلیل جنگ تبلیغاتی اخیر نشریه وال استریت ژورنال علیه کشورمان، توجه به ۲ نکته، ضروری است. 

اول اینکه پس از حصول توافق تنش زدایی میان ایران و عربستان، شاهد توسعه روابط دو کشور و البته هموارشدن راه برای کشورمان جهت توسعه روابط خود با طیف قابل توجهی از کشورهای عربی در خاورمیانه بوده‌ایم. در این راستا، سودان نیز از جمله کشورهایی بوده که پس از توافق تنش زدایی ایران و عربستان، اقبال و تمایل زیادی را به توسعه روابط با ایران نشان داده و حتی سودانی ها از آمادگی خود برای ارتقا روابطشان با کشورمان در سطوح راهبردی نیز خبر داده اند. معادله ای که پیشتر به اشکال و شدت های مختلف در مورد روابط ایران با کشورهای اردن و مصر نیز مطرح بوده است. با این حال، اینطور به نظر می رسد که جوسازی تبلیغاتی اخیر نشریه وال استریت ژورنال علیه کشورمان و آنچه توسعه نفوذ مخرب تهران در سودان عنوان شده، تا حد زیادی ناشی از نگرانی های کنشگران غربی و متحدان منطقه ای آن ها از توسعه مناسبات تهران-خارطوم و احیای روابط دو کشور بوده است. موضوعی که به هیچ عنوان سناریوی مطلوبی برای قدرت های غربی و متحدان منطقه‌ای آن‌ها نیست. 

دوم اینکه در ماه های اخیر، شاهد افول قابل توجه قدرت و نفوذ بازیگران غربی در میان کشورهای آفریقایی بوده‌ایم. به طور خاص منطقه غرب آفریقا شاهد کودتاها و ظهور جنبش های ضدغربی بوده که بروندادن آن ها تغییر معادلات سیاسی در برخی کشورهای مهم غرب آفریقا به ضرر جهانِ غرب بوده است. 

حال در این فضا، به تناسب کاهش نفوذ غربی ها در قاره آفریقا، شاهد قدرت گیری تدریجی دیگر بازیگران و قدرت‌های نوظهور در این منطقه هستیم که ایران نیز یکی از این کنشگران است. موضوعی که به هیچ عنوان برای غرب قابل هضم و پذیرش نیست و درست به همین دلیل است که شاهدیم جریان های رسانه ای و تبلیغاتی غربی به انحا مختلف سعی در ارائه تصویری غیرسازنده از کشورمان نزد افکار عمومی آفریقایی دارند تا شاید از این رهگذر، با توسعه نفوذ تهران در این قاره مقابله کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha