به گزارش ایسنا، از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به دنبال عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش حماس علیه رژیم صهیونیستی این رژیم جنگ ویرانگری را در نوار غزه به راه انداخت که دهها هزار قربانی بر جای گذاشت که بیشتر آنها زن و کودک هستند. همچنین این جنگ موجب ویرانی گسترده در زیرساخت غزه و یک فاجعه انسانی شد.
روزنامه معاریو نوشت ارتش رژیم صهیونیستی در طول نوار غزه به کندی حرکت میکند و به ندرت عملیات جدیدی را انجام میدهد مگر زمانی که بخواهد برخی مناطق را پاکسازی کند.
از زمان محاصره خان یونس در جنوب غزه و اشغال غرب این شهر ارتش رژیم صهیونیستی بیشتر نیروهای ذخیره در نوار غزه را مرخص و به صورت اساسی بر لشکرهای ۱۶۲ و ۹۸ تکیه کرده است.
این در حالی است که مسؤولان سیاسی منتظر مداخله خارجی و رسیدن به یک توافق تبادل اسرا هستند. برای همین رهبران سیاسی اظهارات زیادی ایراد نمیکنند و به ارتش دستور اشغال اردوگاههای موجود در مرکز غزه یا مناطق اطراف رفح را نمیدهند و برای تخلیه آوارگان در رفح نیز تلاشی نمیکنند.
هدف رژیم صهیونیستی از چنین اقداماتی فشار بر جنبش حماس و بهبود شروط توافق تبادل اسرا و آماده کردن وضعیت میدانی برای اشغال رفح است.
اما یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در غزه موفق شد رژیم صهیونیستی را در جایی که میخواست یعنی تحت فشارهای بینالمللی به دلیل موضوع آوارگان و کمبود آب و غذا در نوار غزه محاصره کند همین مساله اسرائیل را در دستیابی به توافق مردد میکند.
برخی رهبران ارشد حماس میگویند امضای توافق تبادل اسرا نزدیک است اما حماس نمیخواهد اطلاعاتی مثل تعداد اسرای زنده اسرائیلی را به رژیم صهیونیستی بدهد. طبق ادعای این رسانه عبری، واضح است که جناح نظامی حماس خواهان توافق نیست و این به معنای عدم بازگشت آوارگان، عدم عقبنشینی ارتش از شهرها و عدم بازسازی غزه است. این مساله باعث میشود تا جنگ غزه تا بعد از ماه رمضان و تا حدود ۲ ماه دیگر نیز ادامه داشته باشد.
براساس گزارش معاریو در صورتی که مسؤولان سیاسی اسرائیلی اجازه میدادند ارتش این رژیم میتوانست عملیات نظامی خود را از حدود یک ماه پیش به پایان رسانده و مرکز غزه و اردوگاههای رفح را اشغال کند.
گزارش معاریو همزمان با برآورد یک مسؤول صهیونیست از آسیبهای ناشی از جنگ غزه است.
وبگاه «واللا» به نقل از رئیس سازمان مالیات رژیم صهیونیستی نوشت: آسیبهای ناشی از جنگ غزه ۶ برابر جنگ دوم لبنان است. حدود ۷۰۰ هزار درخواست غرامت درباره آسیبهای غیرمستقیم ارائه خواهد شد. در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار درخواست به دست ما رسیده است. ما قبلا در چنین وضعیتی نبودهایم.
بر اساس بیانیههای کابینه رژیم صهیونیستی، در راستای خسارتهای جنگ ۲۰۰۶ حدود ۱۰۰ هزار درخواست غرامت ارائه شد. هزینه این خسارتها به حدود ۲/۸ میلیارد دلار رسید.
انتهای پیام
نظرات