به گزارش ایسنا، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سخنرانی خود در نشست فوقالعاده سازمان همکاریهای اسلامی که در جده و با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو همکاری اسلامی در جریان است، از کشورهای عضو که برای موافقت با درخواست برگزاری این نشست و از دبیرکل این نهاد برای تشکیل فوری این جلسه تشکر کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: «در شرایطی که بار دیگر ما شاهد ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در رسیدگی به دیرینهترین و تلخترین بحران انسانی تاریخ معاصر هستیم، هماندیشی کشورهای اسلامی برای یافتن راههای عملی و اتخاذ اقدامات جدیتر برای حمایت از مردم فلسطین و کمک به برون رفت از وضعیت جاری در این سرزمین بسیار فوری و ضروری است».
امید بستن به آمریکا برای ممانعت از نسلکشی در غزه، توهم و شوخی دیپلماتیک است
وزیر خارجه ایران در ادامه به وتوهای آمریکا در شورای امنیت و ممانعت از برقاری آتشبس در غزه اشاره کرد و گفت: «نشست امروز ما در آستانه ماه مبارک رمضان و در شرایطی انجام میشود که تداوم نسلکشی و وضعیت انسانی در باریکه غزه و جنایات جنگی در کرانه باختری در حال تبدیل شدن به یک فاجعه بیسابقه است. ممانعت کاملاً آشکار و عامدانه آمریکا از هر گونه اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای جلوگیری از جنایات بیشتر رژیم اسرائیل در غزه ثابت میکند که امید بستن به آمریکا برای ممانعت از نسلکشی جاری یک توهم و بیشتر یک شوخی دیپلماتیک است. آنها خود همدست و شریک جنایات رژیم اسرائیل هستند و اشک تمساح ریختن و برخی مواضع به ظاهر انساندوستانه دولتمردان آمریکا نیز واقعیت را عوض نمیکند».
امیرعبداللهیان همچنین گفت تداوم و نحوه جنایات بیسابقه رژیم صهیونیستی، ثابت میکند که این رژیم جنایتکار، عامدانه سیاست نابودی «ملت فلسطین» را تعقیب میکند.
دیپلمات عالیرتبه ایران با بیان اینکه «تلاش این رژیم برای حمله به رفح نیز در همین راستاست» گفت: «البته جای تاسف است که مقامات عالی ایالات متحده آمریکا با مواضع خود عملا به رژیم صهیونیستی چراغ سبز نشان میدهند که حمله نظامی به رفح صورت گیرد. آمریکا فقط می گوید مراقب عدم کشتار بیشتر غیرنظامیان باشید».
همکاری اقتصادی با تلآویو به معنی همکاری در جنایات صهیونیستهاست
امیرعبداللهیان در ادامه گفت: «بیتردید هرگونه همکاری اقتصادی با این رژیم و کمک مالی، نظامی یا سیاسی به آن، به معنی همکاری و معاونت عملی در جنایات صهیونیستها و تسهیلِ تداوم ارتکاب اعمال شنیع آن از جمله در نسلکشی فلسطینیهاست. ما باید در نشست امروز خود ضمن حمایت کامل از اقدام دولت آفریقای جنوبی علیه رژیم آپارتاید اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری، بر قطع کامل هر گونه همکاری با این رژیم و تحریم گستردهتر کالاهای تولیدی شرکتهای صهیونیستی تأکید کنیم».
وزیر خارجه ایران خواستار اقدامات عملی و موثر کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین شد و افزود: «در چنین شرایط فاجعهآمیزی که ایالات متحده آمریکا و متحدین مدعی حمایت از حقوقبشر پشتیبانی عملی از اقدامات این رژیم جانی را در پیش گرفتهاند، کشورهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی باید اقدامات عملی قاطع و مؤثری در حمایت از فلسطینیها اتخاذ کنند. این تکلیف انسانی و اسلامی ما در حق برادران و خواهران فلسطینی است. ممانعت از وقوع فاجعهای جدید در حق ملت فلسطین یک ضرورت تام و آنی است».
او با بیان اینکه «برخورد ما با رژیم نامشروع صهیونیستی باید قاطع و مؤثر باشد»، افزود: «در سایه یکپارچگی جهان اسلام، کاخ سفید و این رژیم را باید به توقف جنگ و نسل کشی و بازگشایی مسیرهای ارسال کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در غزه وادار ساخت».
سازمان همکاری اسلامی به محکومیت صرف جنایات اسرائیل بسنده نکند
امیرعبداللهیان خواستار تصویب قطعنامهای کارآمد و انجام اقدامات موثر توسط سازمان همکاری اسلامی در جهت توقف قتلعام در غزه شد و گفت: «بیتردید این دوره با همه مصایبش بر ملت مظلوم فلسطین خواهد گذشت اما چگونگی نقشآفرینی تک تک کشورها به ویژه ما دولتهای اسلامی در برخورد با این بحران و نسلکشی آشکار، در این نبرد نابرابر بین مظلوم و ظالم و در حمایت از مظلوم و استیفای حقوق آن، در تاریخ ثبت خواهد شد. انتظار بهجایِ افکار عمومی از سازمان همکاری اسلامی آن است که در برابر جنایات صهیونیستهای اشغالگر به محکومیت صرف جنایات آن بسنده نکند و با تصویب قطعنامهای موثر و کارآمد و انجام اقدامات عینی و موثر، کاری کند که به توقف جنایت و خونریزی و قتل عام در فلسطین منجر شود».
وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: «در برهه کنونی آنچه میتواند به نحو موثرتری به مهار رژیم جعلی اسرائیل بیانجامد، اقدام قاطعانه و عملی کشورهای اسلامی در اعمال فشار به صهیونیستها از جمله انجام اقدامات تحریمی بازدارنده و در مورد آن دسته که هنوز با رژیم مزبور در تعامل هستند، قطع روابط دیپلماتیک، اقتصادی و تجاری و اخراج سفرای رژیم مزبور و فراخوانی سفرای خویش در فلسطین اشغالی است».
امیرعبداللهیان با بیان اینکه «اکنون به روشنی مشخص شده که یکی از اهداف خطرناک صهیونیستها ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی و مدنی در غزه و از میان بردن همه آثار حیات و هویت فلسطینی در این منطقه و راندن ساکنان غزه و کرانه باختری به کشورهای مجاور است»، افزود: «در همین راستا، باید به تلاشهای مزّورانه و با توجیه ظاهری "انتقال داوطلبانه" فلسطینیان و نظایر آن پایان داد. باید کاملا هوشیار بود زیرا این، عملاً روش دیگری برای کوچاندن اجباری ساکنان غزه و کرانه غربی به کشورهای عربی مجاور است».
رژیم صهیونیستی از اساس با هویتی به نام دولت فلسطین مخالف است
او در ادامه گفت: «مواضع و تصمیمات اخیر کابینه و کنست رژیم جعلی صهیونیستی در خصوص مخالفت با تشکیل دولت مستقل فلسطینی نیز به روشنی پرده از چهره و ماهیت کریه این رژیم برداشت و نشان داد که این رژیم از اساس با هویتی به نام دولت فلسطین مخالف است و جز به نابودی کامل فلسطین و محو هویت فلسطینی نمیاندیشد».
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: «ما معتقدیم ملت فلسطین به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین، حق دارند در مورد سرنوشت و آینده خود تصمیم بگیرند و هیچ طرفی نمیتواند اراده و طرحهای سیاسی خود را از بیرون بر آنها تحمیل نماید. آینده غزه و کل فلسطین باید توسط مردم فلسطین در چارچوب توافق فلسطینی- فلسطینی و بدون دخالت و تحمیل خارجی تعیین گردد. بدون در نظر گرفتن این واقعیت و تعهد واقعی به استیفای حق مسلم ملت فلسطین در تعیین سرنوشت، هرگونه طرح و ابتکاری محکوم به شکست خواهد بود».
امیرعبداللهیان تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران ایران بر این باور است تنها روش عملیِ مبتنی بر بنیادهای مستحکم انسانی، اخلاقی، عقلی، دمکراتیک و حقوقی پذیرفته شده در جهان برگزاری یک همهپرسی در میان ساکنان اصیل فلسطین شامل مسلمان، یهودی و مسیحی است. باید تاکید کنم که جغرافیای فلسطین یک کل به هم پیوسته است و اجزای آن تفکیک ناپذیرند. جمهوری اسلامی ایران باور دارد هرگونه ساز و کار سیاسی برای آینده غزه که منجر به حذف بخشی از مردم فلسطین از حقوق خود شود، محکوم به شکست و غیرقابل اجراست. بدون شک اداره آینده غزه باید توسط مردم فلسطین مشخص شود».
تصمیمگیری درباره غزه پساجنگ حق ملت فلسطین است
وزیر خارجه ایران تاکید کرد «برخلاف برخی طرحهای پیشنهاد شده در خصوص نحوه اداره غزه پساجنگ، تصمیمگیری و اقدام در این باره را حق ملت فلسطین و گروههای فلسطینی فعال در صحنه است و در این زمینه بر ضرورت توجه به مذاکره فلسطینی- فلسطینی و احترام به توافقات حاصله توسط آنان تاکید داریم».
او همچنین گفت: «ما به جنبش های مقاومت فلسطین از جمله جنبش آزادی بخش حماس در مقابله با اشغالگری به عنوان جنبشی که ریشه در مردم فلسطین دارد، نگاه میکنیم».
امیرعبداللهیان در ادامه «اقدامات رژیم صهیونیستی در جداسازی شمال نوار غزه از جنوب، اعمال گرسنگی برای کوچ اجباری مردم از شمال غزه، جلوگیری از بازگشت مردم به مناطق مسکونی خود در وسط و شمال و جلوگیری از دسترسی نهادهای امدادرسانی سازمان ملل به کل ساکنان غزه» را شدیدا محکوم کرد.
دیپلمات عالیرتبه ایران تاکید کرد: «این یک آزمون تاریخی برای سازمان همکاری اسلامی به عنوان نماد و نماینده همه امت اسلامی است. باید صریح و جدی باشیم و این جدیت را به شیوه ای روشن به رژیم صهیونیستی و حامیانش نشان دهیم. توقف همه همکاریهای اقتصادی و تجاری و سیاسی از سوی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی حداقل کاری است که مردم مقاوم فلسطین از ما بهعنوان دولتهای مسلمان انتظار دارند».
او همچنین گفت «شایسته است سازمان همکاری اسلامی ضمن تقدیر از آفریقای جنوبی به خاطر اقدام شجاعانه و مسئولانه در طرح دعوا علیه رژیم اسرائیل نزد دیوان بین المللی دادگستری، از هیچ اقدامی برای پیگیری این دعوا تا حصول نتیجه دریغ نورزد. هرگونه حمایت و همدستی در ارتکاب جنایات شدید بین المللی، به مثابه معاونت و مباشرت در ارتکاب این جنایات محسوب شده و مسئولیت بینالمللی دولتهای حامی و نیز مسئولیت کیفری رهبران این کشورها را در پی دارد».
امیرعبداللهیان گفت: «باید اقدامات موثری برای بازداشتن رژیم صهیونیستی از هر گونه اقدام شیطانی احتمالی در قدس شریف و علیه نمازگزاران فلسطینی در ایام ماه مبارک رمضان اتخاذ و عواقب چنین اقدام احتمالی نیز یادآوری گردد».
معبر رفح هرچه سریعتر بازگشایی شود
وزیر خارجه ایران در پایان سخنرانی خود، بر چند «پیشنهادات عملی» درباره اوضاع غزه تاکید کرد.
امیرعبداللهیان خواستار «اخراج رژیم اسرائیل از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و جلوگیری از عضویت آن در دیگر نهادهای بینالمللی» شد و گفت: «ضرورت دارد توقف فوری نسل کشی و جنایات جنگی، آتش بس دائم و توقف فوری جنگ و عقب نشینی ارتش اسرائیل به خارج از نوار غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه به مقدار مورد نیاز به همه مناطق نوار غزه بدون قید و شرط، بیوقفه و فورا ارسال شود».
دیپلمات عالیرتبه ایران در ادامه پیشنهادهای خود گفت: «شرایط امکان اسکان موقت برای کسانی که خانه های خود را از دست دادهاند سریعا فراهم شود، بیمارستانها و مراکز درمانی در سراسر نوار غزه راهاندازی و تجهیز شود، مجروحین دارای آسیب شدید و وخامت حال بهویژه کودکان و زنان به خارج از فلسطین جهت ادامه درمان منتقل شوند، به عنوان یک اقدام فوری و ملموس، معبر رفح هرچه سریعتر به طور کامل با همکاری دبیرکل سازمان ملل بازگشایی شود تا شرایط لازم برای آغاز فوری بازسازی (ویرانی های نوار غزه) سرزمین فلسطین فراهم شود».
انتهای پیام
نظرات