• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402121510879
  • خبرنگار : 71661

خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

کمیسیون اروپا قصد دارد با ارائه طرحی تازه، راه‌هایی برای تقویت صنایع نظامی اتحادیه اروپا و همچنین حرکت به‌سوی وضعیت اقتصاد جنگی ارائه کند.

به گزارش ایسنا، مقامات اروپایی اعلام کردند «تیری برتون» کمیسیونر صنایع اروپایی پیشنهادهایی را ارائه خواهد کرد تا کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به خرید بیشتر سلاح از شرکت‌های اروپایی تشویق کرده و همچنین ظرفیت تولید این شرکت‌ها را افزایش دهد.

برتون گفت: «ما باید پارادایم را تغییر داده و به‌سوی وضعیت اقتصاد جنگی پیش رویم. این بدین معناست که صنایع دفاعی اروپا باید تحت حمایت ما، ریسک‌پذیری خود را افزایش دهند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام اروپایی همچنین گفت احتمال روی کار آمدن دوباره «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بدین معناست که اروپا باید برای حفاظت از خود تلاش بیشتری داشته باشد؛ زیرا ترامپ به میزان بالای حمایت امنیتی واشنگتن از متحدان اروپایی خود در ناتو انتقاد دارد.

او گفت: فارغ از نتیجه انتخابات، متحدان اروپا هر ۴ سال یک بار، در وضعیت ژئوپلیتیک کنونی اروپا باید نقش بیشتری در تامین امنیت خود ایفا کند.

جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از کشورهای اروپایی را بر آن داشته که میزان بیشتری از درآمد خود را صرف مسائل نظامی کنند. اما مقامات اروپایی مدعی هستند که صرفا تلاش در سطح ملی کارایی کمی داشته و نهادهای اتحادیه اروپا باید نقش پررنگ‌تری در سیاست صنایع نظامی قاره سبز بازی کنند.

تحلیلگران بر این باورند که جنگ اوکراین نشان داد صنایع اروپایی برای چالش‌های بزرگ آماده نیستند، از جمله افزایش سریع تقاضا برای مهمات توپخانه.

پیشنهاد برتون در واقع نسخه اروپایی طرح «فروش نظامی خارجی» در آمریکاست که بر اساس آن واشنگتن به دولت‌های خارجی کمک می‌کند تا از شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی خرید کنند.

یکی دیگر از پیشنهادها مطرح‌شده این است که اتحادیه اروپا از کارخانه‌های تسلیحاتی در کشورهای عضو این اتحادیه درخواست کند در صورت بروز بحرانی مانند جنگ اوکراین، این کارخانه‌ها نیازهای اروپا را در اولویت قرار دهند.

برای اجرایی‌شدن این پیشنهادها لازم است تمامی ۲۷ دولت کشور عضو اتحادیه اروپا با تصویب آن موافقت کنند؛ حال‌آنکه این کشورها در گذشته اغلب به مسائل مربوط به توان نظامی اروپا علاقه چندانی نشان نداده‌اند.

این پیشنهادات همچنین با دقت توسط ناتو مورد بررسی قرار خواهند گرفت. ناتو از تلاش اتحادیه اروپا برای افزایش آمادگی نظامی اروپا تقدیر کرده، اما هشدار داده است که این طرح‌ها نباید با برنامه‌های پیمان آتلانتیک شمالی تداخل داشته باشند.

بسته پیشنهادی برتون قرار است شامل ۱.۶۳ میلیارد دلار بودجه نظامی تا پایان ۲۰۲۷ باشد که در دنیای صنایع نظامی مبلغ بالایی نیست. اما مقامات اروپایی گفتند این بسته پیشنهادی یک چهارچوب نظامی ایجاد خواهد کرد که صرف هزینه‌های بیشتر در سال‌های آتی را ممکن می‌سازد؛ البته اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا علاقه‌ای به افزایش هزینه‌های نظامی خود داشته باشند.

برتون خواستار ایجاد یک صندوق ویژه اروپایی به مبلغ ۱۰۰ میلیارد یورو شده است که به مسائل نظامی اختصاص خواهد داشت.

مقامات این کمیسیون می‌گویند از کی‌یف هم می‌خواهند در این طرح پیشنهادی شرکت کرده و خرید مشترک و ظرفیت تولید را تقویت کند. این در حالی است که اوکراین هنوز به عضویت اتحادیه اروپا در نیامده است.

یک مقام اروپایی که نخواست نامش فاش شود گفت: «ماموریت ما در اینجا این است که با اوکراین تقریبا مانند یک کشور عضو اتحادیه رفتار کنیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha