به گزارش ایسنا، علیرضا رهایی، سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست با اسماعیل مهریار استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان و رایزن علمی جدید ایران در چین، ژاپن، کره جنوبی همچنین رایزن علمی آکرودیته در مغولستان، هنگ کنگ و تایوان تاکید کرد: با توجه به توسعه یافتگی کشورهای حوزه ماموریت دکتر مهریار، بهتر است نگاه، برنامهریزی و تمرکز خود در دانشگاه را در برقراری ۴ نوع تعامل با این سه کشور بگذاریم.
وی افزود: به طوریکه تبادل استاد دورههای فرصت مطالعاتی برای اعضای هیأت علمی، فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دکتری و انجام طرح های پژوهشی مشترک به منظور بهرهگیری از مطالعات تجربی این سه کشور از جمله تعامل به این کشورها است.
رهایی تصریح کرد: دانشجویان و استادان در ایران میتوانند در بخش نظری طرحها سهم بزرگی داشته باشند به طور مثال محققان ژاپنی در بازدیدها، انتشار مقالات در مجلات علمی و شرکت در کنفرانسها در زمینه مقاوم سازی سازهها در برابر زلزله بر ارزشمندی پژوهشهای انجام شده در دانشگاههای ایران و تمایل برای همکاری در این زمینه طی سالها اذعان کرده اند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: برگزاری همایشهای مشترک کوتاه مدت که برای شروع میتواند به صورت آنلاین در زمینههای تخصصی برگزار شود. در واقع با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای انجام بازدید از چند مرکز پیشروی آموزش عالی در ایران توسط مرکز تبادلات اکادمیک چین وابسته به وزارت آموزش عالی چین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمادگی خود را برای میزبانی و امضای تفاهم نامه اعلام می دارد.
رهایی ادامه داد: محورهای کلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای همکاری تحقیقاتی با چین و ژاپن، هوافضا، علوم دریایی، فناوری های نوظهور (هوش مصنوعی و غیره)، مواد پیشرفته و انرژی هستند.
در ادامه دکتر اسماعیل مهریار گزارشی از وضعیت فعلی دانشجویان و محققان ایرانی در چین ارائه داد و سپس به برنامههای دفتر رایزنی اشاره کرد و گفت: تعداد ۳۰۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاههای چین مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی و مابقی عمدتا دانشجوی رشته های علوم پزشکی هستند.
به گفته این مقام مسؤول؛ تعداد ۳۰۰ پژوهشگر ایرانی در دانشگاهها، مراکز و موسسات آکادمیک و پژوهشی چین در قالب پژوهشگر پسادکتری، پژوهشگر همکار و یا عضو هیأت علمی مشغول به کار هستند.
رایزنی علمی ایران در چین تاکید کرد: ما در چین ۱۰ کمیته تخصصی تشکیل دادیم تا از این طریق همکاری و شبکهسازی اعضای هیأت علمی و پژوهشگران مقیم ایران با همتایان ایرانی خود در چین شتاب دهی شود.
وی افزود: در دفتر رایزنی در حال تهیه سند رسمی همکاری و تبادلات علمی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، علوم و تحقیقات چین و نیز اطلس علمی چین برای معرفی هرچه بهتر اکوسیستم علم و فناوری در چین هستیم.
مهریار اظهار کرد: رایزنی علمی ایران در چین، ژاپن و کره در نظر دارد ۲ الی ۳ مورد از حوزه های پیشنهادی همکاری که نقاط قوت دانشگاه ها است تا یک ماه آینده برای برنامه ریزی امضای تفاهم نامه و آغاز همکاری با دانشگاه های چینی جمع آوری کند.
وی در پایان آمادگی و برنامهریزی رایزنی را برای اجرایی کردن سندهای امضا شده به ویژه قراردادهای دانشگاهها در زمینه دورههای دو مدرکه و مشترک با دانشگاههای چین و رفع موانع آموزشی و رایزنی برای راه اندازی بورسیه هایی ویژه این دورهها توسط دانشگاه های چین اعلام کردند.
همچنین دکتر روح الله باقرزاده مدیرهمکاری های علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اظهار کرد: با توجه به عضویت دانشگاه در کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایران می توان از این ظرفیت حضور در کنار این دانشگاه ها، برای میزبانی تور علمی دانشگاه های هم تراز در این کشورها جهت ایجاد بستر مناسب و ارتباط موثر تر با آنها و همچنین جهت تسهیل، آغاز همکاری ها، اعتمادسازی و بحث های متمرکزتر استفاده کرد.
وی از آمادگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای برگزاری دورههای کوتاه مدت، مدارس فصلی در موضوعات پرمزیت دانشگاه نظیر هوش مصنوعی، سیستمهای هوشمند و مواد پیشرفته، و همینطور دانشکده های تخصصی دانشگاه نظیر مهندسی نفت ، نساجی ، هوافضا ، کشتی سازی ومشابه آنها خبر داد و گفت: با توجه به فراخوان مشترک بنیاد ملی ایران و آکادمی ملی علوم طبیعی چین، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جلسه اخیر شورای بین الملل دانشگاه برنامه ریزی کرده تا حداقل ۴ پروپوزال برای شرکت در این فراخوان ارسال کند.
انتهای پیام
نظرات