• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402121409960
  • خبرنگار : 71650

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد

لزوم استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشکده‌های پزشکی/ جای خالی سند سیاست‌گذاری برای درمان‌های نوین

لزوم استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشکده‌های پزشکی/ جای خالی سند سیاست‌گذاری برای درمان‌های نوین

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خطاب به پژوهشگران پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در مباحث پژوهشی و پزشکی تاکید کرد و گفت: درمان‌های نوین نیاز به یک سند سیاسیت گذاری دارند.

به گزار ایسنا، عبدالحسین خسروپناه با حضور در پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی ضمن بازدید از این پژوهشکده خطاب به این پژوهشگران، اظهار کرد: باید در مسیر فعالیت‌های پژوهشی پزشکی از هوش مصنوعی هم استفاده شود.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی دو نوع الگوریتم یکی با منطق غیر کوانتومی و دیگری با منطق کوانتومی دارد و دنیا به سمت سنسور های کوانتومی در حال پیشرفت است. این امر پارادایم جدیدی در علم است که قطعا در حوزه پزشکی اثر خود را می‌گذارد؛ از این روربه شما پژوهشگران  پیشنهاد می‌دهم با مرکز فناوری کوانتومی دانشگاه شریف دیداری داشته و مباحثه‌ای در باب تعامل کار خود با حوزه فناوری کوانتومی برقرار کنید. این امر رویکرد جدید به شما می‌دهد.برای مثال در دانشگاه شهید بهشتی سلول اتمی ساخته شده است که قبلا وارد می‌شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به حضور فعال زنان پژوهشگر در پژوهشکده سرطان معتمد، تصریح کرد: برای بنده زینت بخش بود که در رشته های مختلف اعم از علوم پایه و بالینی و بحث‌های مهندسی، در کنار آقایان دانشمند از دانشمندان بانو هم استفاده شده است و یک شبکه دانشی از جمع این خانم ها و آقایان تشکیل شده است. انصافا پس از انقلاب و در یکی دو دهه اخیر زنان در عرصه‌های مختلف خیلی  درخشیدند.

خسروپناه با اشاره به بهره گیری از چند نسل علمی در پژوهشکده مذکور، توضیح داد: در این مجموعه از جمع آقایان و خانم های جوان استفاده شده است. این مجموع ثایت کرده است که بانوان فاضل و دانشمندی وجود دارند که باید از آنها استفاده کرد. از این رو به شما تبریک می‌گویم.

وی در ادامه به بیان پیشنهاداتی پیرامون مشکلات پزوهشکده سرطان معتمد پرداخت و لا اشاره به سیاست‌گذاری امور مختلف به منظور قرار گیری در فرآیند حکم‌رانی سلامت، گفت: یکی از مولفه‌های مهم در بحث حکم رانی سلامت، سیاست گذاری است. در حال حاضر مباحثی مثل ویروس درمانی، سلول درمانی، ایمنی درمانی سلولی و سایر گرایشات جدید دستاوردهایی است که با زحمت فراوان به دست آمده است اما این تلاش‌ها را باید به عنوان یک سیاست در کل کشور توسعه داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: درمان‌های نوین نیاز به یک سند سیاسیت گذاری دارد. پیشنهاد می‌دهم شما در این پژوهشکده سند سیاست گذاری در این حوزه را تدوین کنید که اگر انجام دهید من این را به شورای عالی انقلاب فرهنگی برده و ماندگار برای کل کشور می‌کنم. با دانش قوی که شما در اختیار دارید می‌توانید این سند را تدوین کنید. البته در این سند فقط به بیان سیاست ها و راهبردها اکتفا نکنید و باید راهبری ها و وظایفی که دستگاه‌ها باید عهده دار شوند تا درمان نوین انجام شود و همچنین نگاشت نهادی هم در اینزسند درج شود.

خسروپناه خاطرنشان کرد: ما الان با داشتن وزارتخانه بهداشت حکومتداری سلامت داریم اما ضعف هایی در حکمرانی سلامت داریم که رکن اول آن سیاست گذاری، رکن دوم تنظیم گری و رکن سوم تصدی گری است. این‌ها عناصری در بحث حکمرانی است. بعد راهبری نیز مهم است و باید تکالیف دستگاه‌های مختلف و نهادهای متفاوت برای حمایت از این سند مشخص شود. ممکن است؛ اما به این نتیجه برسید که بنیانی برای درمان‌های نوین شکل گیرید که آن بنیان این سند را عملیاتی و اجرایی کند. در حال حاضر دو الی سه سالی هست که دنیا به سمت فناوری کوانتومی رفته است و در ایران نیز حوزه سلامت هوشمند سازی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha