• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402121409897
  • خبرنگار : 71628

«سه‌شنبه بزرگ» نه‌چندان پرشور انتخابات آمریکا

«سه‌شنبه بزرگ» نه‌چندان پرشور انتخابات آمریکا

یک رسانه آمریکایی با اشاره به دستاوردهای رقبای انتخاباتی حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی این کشور در ماه نوامبر، به بررسی اهمیت «سه‌شنبه بزرگ» (فردا) در تعیین ادامه مسیر آن‌ها در این رقابت‌ها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، با فرا رسیدن «سه‌شنبه بزرگ» در روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یک رسانه آمریکایی در گزارشی مطرح کرد، با وجود این که نه «جو بایدن» رییس جمهور دموکرات آمریکا و نه «دونالد ترامپ» رییس جمهور جهوری‌خواه پیشین آمریکا که هر دو، نامزدهای احتمالی حزب خود خواهند بود، امسال، مجبور به رقابت سختی درون حزب نشده‌اند، اما سه‌شنبه بزرگ هنوز حائز اهمیت است.

شبکه سی‌ان‌ان در این باره گزارش داد: انتخابات مقدماتی روز سه‌شنبه، ممکن است فرصتی نهایی برای تلاش‌های خیال‌پردازانه و ملال‌انگیز «نیکی هیلی» فرماندار پیشین کارولینای جنوبی برای به چالش کشیدن ترامپ در نامزدی حزب جمهوری‌خواه باشد.

در سه‌شنبه بزرگ، به جای یک رای‌گیری مقدماتی یا نشست‌های حزبی، ۱۵ ایالت برای جمهوری‌خواهان و ۱۶ ایالت نیز برای دموکرات‎ها، در یک روز، در سراسر کشور انتخابات برگزار می‌کنند.

در این روز بیش از یک سوم هیات‌های جمهوری‌خواه با هیات‌های دموکراتیکی تقریبا به همین میزان به رقابت می‌پردازند. بایدن در رقابت‌های امسال شکست نخورده و ترامپ نیز تنها در یک مورد شکست خورده است.

بخش گسترده‌ای از آمریکا در سه‌شنبه بزرگ به رقابت می‌پردازند؛ ایالت‌های قرمز (جمهوری‌خواه) و آبی(دموکرات) در شمال،‌ جنوب، شرق و غرب کشور.

رای‌گیری مقدماتی شامل سه ایالت اول به ترتیب حروف الفبا است، یعنی آلاباما، آلاسکا و آرکانزاس. ایالت‌های دیگر نیز کالیفرنیا، کلرادو، ماساچوست،‌ منیه‌سوتا، کارولینای شمالی، اوکلاهما، تنسی، تگزاس، یوتا، ورمونت و ویرجینیا هستند.

افزون بر این، سه‌شنبه بزرگ پایان روند رای‌گیری پستی دموکرات‌ها در آیووا و نشست‌های حزبی دموکرات‌ها در مجمع‌الجزایر خودمختار ساموآی آمریکا است.

«سه‌شنبه بزرگ» نه‌چندان پرشور انتخابات آمریکا از نگاه سی‌ان‌ان
سخنرانی «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا در نشست زمستانی کمیته ملی دموکرات، ۳ فوریه ۲۰۲۳

ترامپ در سه‌شنبه بزرگ سال ۲۰۱۶، در رای‌گیری مقدماتی از همه پیشی گرفت. ترامپ، آن‌روز، در رقابت‌های ۷ ایالت پیروز شد، اگرچه جای بزرگ‌تری مانند تگزاس را از دست داد. برخلاف امسال، در میان هیات‌های انتخاباتی در سال ۲۰۱۶، رقابت پرشورتری در جریان بود که ترامپ پیش از سه‌شنبه بزرگ، تقریبا در تمامی رقابت‌ها پیروز شد.

بایدن در سه‌شنبه بزرگ ۲۰۲۰، در میان ۱۴ رقابتی که در جریان بود، در ۱۰ مورد پیروز شد. این در حالی است که امسال، با رقابت تنگاتنگی از سوی دموکرات‌ها مواجه نشده است و انتظار می‌رود که در تمامی رقابت‌های فردا پیروز شود.

مسئله جمهوری‌خواهان این است که آیا هیلی از اقبال عمومی برخوردار خواهد شد یا نه. او تنها در یکی از رقابت‌ها و در رای‌گیری مقدماتی در واشنگتن دی‌سی پیروز شده است. او که در نشست‌های حزبی عقب مانده است، اصرار دارد که جمهوری‌خواهان سزاوار گزینه دوم هستند. حالا سوال این است که آیا شکست احتمالی او در سه‌شنبه بزرگ موجب کنار گذاشته شدن او از رقابت اصلی خواهد شد؟

در میان دموکرات‌ها، به نظر می‌رسد که در میشیگان، بایدن با زنگ خطری روبه‌رو شده است. او به آسانی، در رای‌گیری اولیه در آن‌جا پیروز شد اما بیش از ۱۰۰ هزار رای‌دهنده به نامزدهای «غیرمتعهد» به جای بایدن رای دادند. «غیرمتعهد» در دو حوزه انتخابی در میشیگان بیشتر آرا را به خود اختصاص داد. بایدن تا کنون، در این دو حوزه شکست داشته است.

«سه‌شنبه بزرگ» نه‌چندان پرشور انتخابات آمریکا از نگاه سی‌ان‌ان
«دونالد ترامپ» رییس جمهور پیشین آمریکا در جمع هوادارانش

با فراتر رفتن شمار کشته‌شدگان در جنگ غزه به بیش از ۳۰ هزار نفر، رای‌دهندگان دموکرات در رای‌گیری اولیه در ایالتی که از یک جمعیت توانمند مسلمانان و عرب‌های آمریکایی برخوردار است، به سیاست‌های بایدن در قبال رژیم صهیونیستی اعتراض کرده‌اند و از او می‌خواهند برای برقراری آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، قاطعانه‌تر تلاش کند.

در عین حال، هیچ یک از دموکرات‌هایی که با بایدن به رقابت می‌پردازند، محبوبیت چندانی پیدا نکرده‌اند و «دین فیلیپس» نتوانست در ایالت‌هایی که کارزار انتخاباتی بایدن در آن فعالیت کرده است، حمایت‌ها را جلب کند. «ماریان ویلیامسون» که در انتخابات سال ۲۰۲۰ نیز نامزد بود اما پیش از آغاز رای‌گیری از رقابت‌ها انصراف داد، در اقدامی بی‌سابقه، کارزار خود را به تعلیق درنیاورده است.

با این وجود، هیچ یک از نامزدها در سه‌شنبه بزرگ، کارشان در قابت‌های انتخاباتی تمام نمی‌شود. هیچ نامزدی تا چند روز بعد در ۱۲ یا ۱۹ مارس که احتمالا، هر دو کاندیدا از «عدد جادویی» حد نصاب فراتر بروند، نمی‌توانند رای اکثریت نمایندگان حزبی را کسب کنند. ترامپ باید از بین ۲۴۲۹ نماینده حزبی، رای ۱۲۱۵ نفر را کسب کند و بایدن نیز باید ۱۹۶۸ رای نماینده حزبی را از میان ۳۹۳۴ نماینده کسب کند.

در هر حال، رای‌گیری مقدماتی تا اوایل ژوئن ادامه خواهد داشت. نشست کنوانسیون‌ جمهوری‌خواهان تا ژوئیه و برای دموکرات‌ها تا اوت برگزار نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha