سعید عبدالملکی، استاد دانشگاه پیام نور و فعال سیاسی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به حضور پرشور در انتخابات اظهار کرد: علیرغم تبلیغات گسترده دشمن برای تحریم انتخابات و ناامیدسازی مردم بهمنظور عدم مشارکت، اما در بعضی استانهای کشور شاهد مشارکت بالای ۷۰ درصد بودیم که به نظر بنده به سه دلیل بینالمللی، منطقهای و داخلی برای این موضوع میتوان اشاره کرد یکی وضعیت بینالمللی است که شاهد هستیم آمریکا دیگر قدرت قبل را ندارد، روسیه و اکراین در باتلاق جنگ فرسایشی گرفتار شدهاند و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه تمام اعتبار و حیثیت غرب را زیر پا گذاشته است و از طرفی بهاینعلت که حیوانات سیاسی بر جهان غرب و رژیم صهیونیستی حکومت میکنند که حتی به جوامع خود نیز رحم نمیکنند، لذا پروژه نگاه به بیرون و غربگرایی در ایران شکستخورده است که یکی از آن پروژهها براندازی و تغییر رژیم است.
وی افزود: به لحاظ منطقهای نیز جمهوری اسلامی ایران دست برتر را دارد، جبهه مقاومت و انصار الله یمن توانسته است مسیر استراتژیک اقتصادی جهان را به نفع مردم منطقه به کنترل خود درآورد و عملاً تجارت بینالملل به آسیبپذیرترین وضع خود رسیده است. به لحاظ داخلی نیز مردم به این نتیجه رسیدهاند که نظام جمهوری اسلامی تنها نظامی است که میتواند ایران را اداره کند و امنیت و آرامش به ارمغان بیاورد و از طرفی؛ حل مشکلات و ناکارآمدیهای داخلی از راه صندوق رأی امکانپذیر است و تحریم انتخابات و قهر با صندوق رأی نهتنها یک راهحل نیست؛ بلکه مشکلات بیشتری را به بار میآورد. لذا بصیرت و بلوغ سیاسی مردم درمجموع موجب مشارکت بالا در انتخابات و شکست پروژه تحریم انتخابات شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انتخابات اخیر به معنای واقعی کلمه نمونهای از یک حجامت سیاسی بود که برای صاحبان خرد و سیاست قابلتأمل و حتی هشدار است، عنوان کرد: عدهای که مدعی بودند در معرض رأی مردم قرار گرفتند، مردم دست رد به سینه آنها زدند. چه در جناح اصلاح طلب و اعتدالی و چه برخی جریانات اصولگرایی و لیست های رانتی مردم دست به خانهتکانی زدند. حرکت مردم نشان داد که اساساً لیست ها نیاز به آسیبشناسی دقیق دارند. واقعیت این است که به خصوص در تهران همواره رای لیستی مرسوم بوده است؛ اما در این دوره مردم متوجه شدند که رای لیستی ناکارآمد بوده است و منجر به حذف افراد شایسته شده است لذا به سمت لیست های ترکیبی حرکت کردند.
به گفته وی؛ در مجموع لیست ها به دو گونه قابل تقسیم هستند؛ یکی لیست های رانتی، پشت پرده و قبیلهای و یکی دیگر لیست های مردمی هستند به نظر میرسد برخی لیست های این دوره ماهیت مردمی بیشتری داشتند و موفق به جلب نظر مردم شدند که شاید بتوان آن را یک تجربه جدید در نظام حکمرانی کشور دانست.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود کشور بعد از ۱۱ اسفند وارد مرحلهای جدید از وضعیت سیاسی و اجتماعی شود و ریزش ها و رویش های جدیدی را شاهد خواهیم بود و اگر اصلاح نظام حکمرانی صورت بگیرد رویشها از ریزش ها پیشی خواهد گرفت؛ چراکه مردم دقیقا نشان دادند که لیست های سفارشی که توسط بهاصطلاح پدرخوانده و کهنسالان سیاسی نسخهپیچی میشود شرایط را به سمت نوعی انقباض و دیکتاتوری پنهان برده است به همین دلیلی دست به انتخاب ترکیبی زدند و معبرشکنی کردند.
عبدالملکی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر پیش بینی آینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این مجلس از هر لحاظ یک تجربه جدید خواهد بود. اما قطعاً مجلس دوازدهم انقلابیتر از مجلس یازدهم است و اگر عنصر کارآمدی نیز به آن اضافه شود، می تواند تحول ایجاد کند و مشکلات اقتصادی و معیشتی و همین طور آسیبهای اجتماعی را حلوفصل کند. علاوه براینکه ۲۹۰ نماینده باید قوی عمل کنند مرکز پژوهشهای مجلس نیز باید کارآمدتر از قبل وارد میدان عمل شود و با بهکارگیری نخبگان و اساتید دانشگاه در احصاء نظام مسائل کشور و ارائه راهکارهای موثر و کارآمد مجلس را جدیتر از گذشته یاری کند.
این فعال سیاسی بیان کرد: کشور مشکلات انباشتهای از ابعاد گوناگون دارد که بیشتر آنها از دورههای قبل و حتی دهههای قبل بهجامانده است. به خصوص در مورد تنقیح قوانین و نظارت نیاز به تحولات جدی وجود دارد. به نظرم مجلس با ۲۹۰ نماینده از پس این همه موضوع و مساله برنمیآید و نیاز به یاری و همراهی دارد ضروری است هم نمایندگان منتخب و هم نخبگان دلسوز ایثارگری انقلابی و فعالت جهادی و شبانهروزی از خود نشان دهند. به علاوه؛ بهکارگیری متخصصان به عنوان نیروهای پشتیبان در کمیسیون های تخصصی به احصاء نظام مسائل و ارائه راهکارهای موثر در چارچوب سیاست های کلی کمک خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات