عبدالحسین کلانتری امروز (یکشنبه، ۱۳ اسفند ماه) در نشست هماندیشی با دانشگاهیان دانشگاه کردستان، با اشاره به اینکه دانشگاه از محیط خود بیگانه نیست، اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعهای حوزه مطالعات دانشگاه که یک حوزه تخصصی و جدی است، کنکاش درباره محیط نهاد علم است و نسبتی که نهاد علم با آن دارد.
وی بیان کرد: برخی علمای حوزه مطالعات دانشگاه بر این باورند که از آغاز تشکیل دانشگاهها، ارتباط نزدیکی میان این نهاد و جامعه و مردم برقرار بود؛ اما بعدها فاصله ایجاد شد و این یک موضوع جهانی است و فقط مربوط به کشور ما نیست.
او گفت: دانشگاهها باید از خود بپرسند که آیا کمک و آوردهای برای محیط اطراف خود داشتهاند؟
وی با بیان اینکه دانشگاه کردستان مسؤولیت اجتماعی خود را تا حدودی ایفا کرده است، تاکید کرد: دانشگاه کردستان پیشران توسعه استان است و با توجه به حضور اساتید برجسته در این دانشگاه و جایگاه بالایی که در رتبهبندیهای جهانی و کشوری دارد، انتظار میرود از فرصتها استفاده و فراتر از شاخصهای علمی، پژوهشی و فناوری وارد عرصه شود و مسؤولیت اجتماعی خود را ادا کند.
او کردستان را یکی از مرزبانان هویتی ایران دانست و گفت: دانشگاه کردستان باید ظرفیتهای عظیم را شناسایی و جهتدهی کند و این مستلزم همافزایی تمام عناصر و اجزای زیستبوم اعم از اساتید، دانشجویان و یاوران علمی است.
کلانتری بیان کرد: شأن اساتید فراتر از انتقالدهنده صرف معلومات است و باید دانشجویان را به تلاش، پویایی، بهزیستی و مدارا تشویق کنند و مسیر زندگی را به آنها نشان دهند.
وی بر لزوم احیای شأن استادی در همه ابعاد آن تاکید کرد و افزود: اساتید با توجه به مسؤولیتی که دارند، آگاهانه به مسؤولیت خود عمل کنند و مهمترین نقش آنها امیدآفرینی و صورتبندی افقهای روشن است، افقهایی که توسط جوانان همین مرز و بوم محقق خواهد شد.
در ادامە این نشست، تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه کردستان و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بە مدت دو سال امضا شد. هدف از امضای این تفاهمنامه، توسعه همکاریهای مشترک در زمینه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی، بهرهمند شدن دو طرف از امکانات، از جمله فضای فیزیکی و تحقیقاتی و برگزاری مشترک سمینار، جشنواره، همایش و میزگرد است.
انتهای پیام
نظرات