• شنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402121208257
  • خبرنگار : 71402

پایان اختلافات؛ سران ونزوئلا و گویان هدیه پیشکش هم کردند

پایان اختلافات؛ سران ونزوئلا و گویان هدیه پیشکش هم کردند

رهبران ونزوئلا و گویان بعد از بروز اختلافاتی میان این ۲ کشور، در فضایی آرام و دوستانه ملاقات کرده و به تبادل هدایایی با یکدیگر پرداختند.

به گزارش ایسنا، «عرفان علی» رئیس‌جمهور گویان روز جمعه گفت که کشورش می‌خواهد با ونزوئلا، همسایه خود در صلح باقی بماند. این سخنان در بحبوحه مناقشه دیرینه بر سر حاکمیت منطقه اسکیبو مطرح می‌شود که اواخر سال گذشته شعله‌ور شد.

عرفان علی در نشست سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) در سنت وینسنت و گرنادین‌ها گفت: «ما صلح می‌خواهیم. ما خواهان رفاه برای همسایگان و همه در این منطقه هستیم. من آماده هستم با نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در مورد هر جنبه‌ای که ممکن است به تقویت روابط بین دو کشور کمک کند، صحبت کنم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ونزوئلا از مدت‌ها پیش می‌گوید منطقه «اسکیبو» که حدود دو سوم خاک گویان را تشکیل می‌دهد، متعلق به این کشور است و اواخر سال گذشته میلادی ترس از درگیری نظامی افزایش یافت اما در نهایت هر ۲ کشور متعهد شدند از توسل به زور برای حل و فصل اختلافات مرزی خودداری کنند.

دیدار روز جمعه، یک رویارویی بسیار آرام‌تر و دوستانه‌تر به نسبت دیدار رهبران ونزوئلا و گویان در دسامبر گذشته بود که آن هم در سنت وینسنت و گرنادین‌ها انجام شد.

مادورو روز جمعه گفت: «امیدوارم روابط خوبی که برای گفت‌وگو ایجاد شده است، عمیق‌تر شود... و ما رو در رو به دنبال راه‌حلی سالم، صلح‌آمیز و دیپلماتیک برای اختلافات و مناقشاتی باشیم که از قرن نوزدهم تاکنون داشته‌ایم.»

پایان اختلافات؛ سران ونزوئلا و گویان هدیه پیشکش هم کردند

سران برزیل، کلمبیا و کوبا در کنار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل از جمله مقامات حاضر در این اجلاس بودند.

اختلاف بر سر منطقه اسکیبو، موضوع دعاوی مرزی در دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه است. با این حال ونزوئلا صلاحیت آن را در این مورد رد می‌کند. این منطقه محل زندگی ۱۲۵۰۰۰ نفر از ۸۰۰ هزار شهروند گویان است.

این مناقشه در سال ۲۰۱۵، زمانی که غول انرژی ایالات متحده موسوم به «اکسون‌موبیل» ذخایر عظیم نفت خام را در اسکیبو کشف کرد، احیا شد و سال گذشته پس از اقدام گویان در شروع فروش بلوک‌های نفتی در این منطقه، به اوج خود رسید.

بر اساس گزارش‌ها، دولت مادورو پس از آن یک رفراندوم بحث‌برانگیز غیرالزام‌آور برگزار کرد که با اکثریت قاطع مردم، تبدیل اسکیبو به‌ یکی از استان‌های ونزوئلا را تایید کرد.

تنش‌ها در اوایل سال جاری میلادی، با ورود یک کشتی جنگی بریتانیا به آب‌های گویان همچنان بالا بود که کاراکاس با بسیج بیش از ۵۶۰۰ سرباز در تمرین‌های نظامی در نزدیکی مرز مورد مناقشه به آن پاسخ داد.

عرفان علی بار دیگر تاکید کرد که این رزمایش‌ها «هیچ ارتباطی با این جنجال نداشت»، در حالی که «تجاوز به فضای سرزمینی گویان» را بدون اینکه جزئیاتی را مشخص کند، محکوم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha