• شنبه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402121208157
  • منبع : مطبوعات

لطفاً ذوقشان را کور نکنید!

لطفاً ذوقشان را کور نکنید!

 اینکه می‌توانند برای سرنوشت کشورشان اثرگذار شوند و رأی‌شان در نتیجه انتخابات اهمیت دارد، به آن‌ها حس و حال خوبی داده است. رأی‌اولی‌ها، پای صندوق رأی آمدند برای سرنوشت کشورشان تعیین‌کننده باشند، آن‌ها با این کار دشمنان را ناامیدتر از همیشه کردند. شور و شوق وصف‌ناپذیرشان از همان لحظه که باید مدارک هویتی خود را به مسئولان شعبه رأی تحول بدهند مشخص است، شاید این شور و شوق برای آن باشد که به عنوان نسل تأثیرگذار از آن‌ها یاد می‌شود، به همین دلیل است که احساس قدرت می‌کنند و می‌خواهند برای تعیین سرنوشت خود و مردم کشورشان نقش‌آفرین باشند. 

به گزارش ایسنا، متنی که در ادامه می‌خوانید گزارش میدانی روزنامه «جوان» از هیجان غیرقابل توصیف رأی‌اولی‌ها پای صندوق است: انگار نه انگار که روز جمعه و تعطیل است، انگار نه انگار ساعت ۹ صبح است، تعداد زیادی از رأی‌اولی‌ها به مدرسه پسرانه دوره دوم متوسطه شهید مطهری منطقه۶ تهران آمدند تا تنور انتخابات را داغ‌تر کنند. تعدادی از آن‌ها مشغول خوش‌وبش با یکدیگر در حیاط مدرسه هستند و کیف‌شان حسابی کوک است. برخی‌شان رأی داده‌اند و برخی دیگر تازه قصد دارند وارد ساختمان شوند تا در این انتخابات شرکت کنند. هر کسی که به این شعبه انتخاباتی می‌آید، از دیدن گعده دسته‌جمعی دانش‌آموزان تعجب می‌کند، برای همین لحظه‌ای دچار تردید می‌شود که اصلاً اینجا شعبه انتخاباتی برای عموم است یا فقط دانش‌آموزان می‌توانند وارد آن شوند! اما بعد از کمی مکث و وقتی مطمئن می‌شود این مدرسه، یکی از شعب اخذ رأی برای عموم است از پله‌های در ورودی بالا می‌رود تا همراه با دانش‌آموزان رأی خود را به صندوق بیندازد. 

 رأی‌اولی‎‌ها به میدان آمدند

دیدن رأی‌اولی‌ها، خیلی از زنان و مردان حاضر در شعبه رأی‌گیری را به چند سال قبل برگرداند؛ اینکه خودشان هم یک روز رأی‌اولی بودند و ذوق مشارکت در انتخابات را داشتند، به همین دلیل، چند لحظه دانش‌آموزان رأی‌اولی را نگاه می‌کنند و لبخند می‌زنند. دانش‌آموزان رأی‌اولی هم احساس بزرگ‌بودن دارند، آن‌ها در کنار بزرگ‌ترها می‌توانند نظرشان را بگویند و یک انتخاب تأثیرگذار داشته باشند. روز گذشته این صحنه‌ها برای بسیاری جالب بود؛ چه آن‌هایی که خاطرات برای‌شان تداعی شد و چه آن‌هایی که می‌دیدند عشق به کشور و علاقه به ساخت آینده در دل دانش‌آموزان رأی‌اولی رخنه کرده است. 
حسن عباسی که در پایه دوازدهم درس می‌خواند، در رابطه با حضورش در این شعبه انتخاباتی به «جوان» می‌گوید: «امروز آمده‌ام که رأی بدهم. از نظر من کسی که رأی نمی‌دهد، باعث می‌شود تا افراد نالایقی وارد مجلس شوند. بدون شک این امر برای کشور، ضررآفرین خواهد بود و تأثیر منفی برجای می‌گذارد.» 
او در واکنش به تبلیغات سوئی که در فضای مجازی شکل گرفته است تا خیلی‌ها را از رأی دادن منصرف کند، اظهار می‌دارد: «برخی تحت تأثیر رسانه‌های معاند و تبلیغات سوء در فضای مجازی می‌گویند رأی ندهید، اما از نظر من رأی دادن یک وظیفه است و به عنوان عضوی از جامعه باید نسبت به آن احساس مسئولیت داشته باشیم.» 
او ادامه می‌دهد: «مشکلاتی وجود دارد و نمی‌شود منکر آن شد، همه ما کم‌وبیش با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. در چنین شرایطی رأی‌دادن به کاندیدایی را که شایستگی کافی برای بهبود وضعیت مردم داشته باشد، می‌تواند شرایط کشور را به گونه بهتری رقم بزند.»
پس از آن مبینا حمیدی که یکی دیگر از رأی‌اولی‌هاست در رابطه با حضورش برای رأی دادن می‌گوید: «رهبر معظم انقلاب فرمودند که به صحنه بیاییم و رأی بدهیم، ما هم آمدیم. همانگونه که نوشتن مشق و امتحان دادن وظیفه‌مان است، رأی‌دادن هم یک مشق و تکلیف است که باید انجام دهیم.» 
او درباره حسی که برای رأی دادن امسال دارد، اینگونه توضیح می‌دهد: «احساس می‌کنم من هم می‌توانم تأثیری برای سرنوشت کشورم داشته باشم و خیلی حس خوبی دارم.» 
این دانش‌آموز رأی‌اولی به بررسی‌هایی که برای انتخاب کاندیدایی که قصد دارد به آن‌ها رأی بدهد، اشاره می‌کند و می‌‎گوید: «من تحصیلات، سوابق کاری و اجرایی کاندیداها را بررسی کردم و دیدگاه سیاسی و اهدافی را که برای کشور بیان کردند هم مورد بررسی قرار دادم تا بتوانم بهترین انتخاب را داشته باشم.»

 رأی دادم تا بهترین فرد انتخاب شود
دانش‌آموز دیگری به نام امیرصالح پوربافانی با شوق و ذوق می‌گوید: «علت رأی‌دادنم این است که می‌خواهم به کشورم کمک کنم و مشارکتم را در این امر نشان دهم. باور من این است که رأی‌ندادن هیچ چیز را درست نخواهد کرد. شرکت در انتخابات باعث می‌شود بتوانیم بهترین فرد را به عنوان نماینده انتخاب کنیم تا او تلاش کند و وضعیت زندگی مردم را بهبود ببخشد.» او ادامه می‌دهد: «حیاتی‌ترین چیز برای کشور همین مشارکت در انتخابات است و همه باید در آن مشارکت داشته باشند، غیر از این باشد، عجیب است.»
سیدمحمدجواد انوری یکی دیگر از رأی‌اولی‌هاست که به این مدرسه آمده است. او می‌گوید: «حس و حالی که برأی‌اولین بار می‌توانم این حق را داشته باشم نمایندگان مجلس و خبرگان را انتخاب کنم، حس بسیار خوبی است چراکه دیگر من هم می‌توانم در مسئولیت‌دادن به افراد در چنین مقام مهمی اثرگذار شوم، به همین دلیل تمام تلاشم را کردم تا افرادی را انتخاب کنم که برای کشور و مردم قدم‌های مؤثر و مفیدی را بردارند و راه درستی را بروند. از نظر من رأی حتی یک نفر هم مهم است چراکه با مشارکت بالای مردم، افراد اصلح انتخاب می‌شوند.»

 انداختن برگه رأی در صندوق افتخار است
هانیه موسوی دانش‌آموز رأی‌اولی دیگری است که درباره تأثیر رأی خود در انتخابات می‌گوید: «هر چند خیلی‌ها می‌گویند یک رأی تأثیر ندارد، اما یک‌به‌یک رأی‌ها در کنار همدیگر جمع می‌شوند و میلیون‌ها رأی را می‌سازند.» 
او ادامه می‌دهد: «گاهی در شبکه‌های اجتماعی می‌بینم که برخی نوشته‌اند برای اعتراض به مشکلات اقتصادی نمی‌خواهند پای صندوق رأی بروند، در صورتی که این دو مسئله کاملاً از یکدیگر متفاوت است. بدون شک اگر آن‌ها می‌خواهند مشکلات موجود حل شود، باید سهم خود را برای مشارکت در انتخابات ایفا کنند و بعد از آن از مسئولان توقع داشته باشند که عملکرد بهتری از خود نشان دهند.»
امید صالحی هم دانش‌آموز دیگری است که رأی‌اولی محسوب می‌شود و معتقد است رأی او و همکلاسی‌هایش می‌تواند در بهبود شرایط جامعه اثرگذار باشد. او می‌گوید: «انداختن برگه رأی در صندوق باعث افتخار است. این کار سبب تقویت قدرت کشورمان می‌شود؛ کشوری که دشمنان قصد دارند دانش‌آموزان و نسل جوانش را ناامید کنند. وقتی می‌بینیم رأی‌ندادن‌مان چقدر برای دشمن مهم است، باید بیش از پیش به اهمیت آن پی ببریم. برای همین ما آمدیم تا رأی بدهیم.» 
او ادامه می‌دهد: «آن‌هایی که در این انتخابات پیروز می‌شوند و به مجلس راه می‌یابند، فراموش نکنند که همانند دانش‌آموزان رأی‌اولی که به وظیفه‌شان عمل کرده‌اند، آن‌ها نیز باید به وظایف‌شان عمل کنند.»

 دغدغه برقراری عدالت آموزشی و مقابله با مافیای کنکور
نرگس حسینی یکی از دانش‌آموزان رأی‌اولی است که از نبود عدالت آموزشی گلایه دارد و از نمایندگان منتخب آینده می‌خواهد به موضوع برقراری عدالت آموزشی توجه بیشتری داشته باشند. او می‌گوید: «من تلاشم را کردم تا کاندیداهایی را انتخاب کنم که دغدغه بهبود شرایط آموزش‌وپرورش کشور را دارند. متأسفانه دانش‌آموزان زیادی در شرایط سختی تحصیل می‌‎کنند و درس می‌خوانند، تعدادی از آن‌ها هم نمی‌توانند ادامه تحصیل دهند. نباید این‌ها برای هیچ کدام از مسئولان عادی باشد و باید نسبت به یک دانش‌آموز ترک تحصیل یا جامانده از تحصیل حساسیت نشان داده شود.»
چند ساعتی از اخذ رأی گذشته است. برخی از دانش‌آموزان در حاشیه انتخابات درباره بودن یا نبودن کنکور با یکدیگر مشغول بحث هستند، عمده آن‌ها می‌گویند به نمایندگانی رأی خواهند داد که مخالف کنکور باشند و بتوانند با مافیای کنکور مقابله کنند. آن‌ها امید دارند نمایندگان مجلس به دنبال حل مشکلات دانش‌آموزان و مدارس باشند تا روزبه‌روز شرایط تحصیل بهتر و بهتر شود. 

 چشم جهان به نتیجه انتخابات 
روز گذشته رضامراد صحرایی، وزیر آموزش‌وپرورش با حضور در دبیرستان پسرانه شهید مطهری رأی خود را به صندوق انداخت. او با دانش‌آموزان رأی‌اولی گپ‌وگفتی کوتاه داشت و سپس در جمع خبرنگاران گفت: «در سال میلادی جاری، قریب ۵۰ انتخابات در جهان برگزار می‌شود، انتخابات ایران اگر مهم‌ترین آن‌ها نباشد از مهم‌ترین آنهاست. چشم جهان به نتیجه این انتخابات است و اثر رأی‌مان تنها در داخل نخواهد ماند و در دنیا تأثیر خواهد گذاشت.»
او با اشاره به اثرگذاری رأی مردم در انتخابات گفت: «رأی مردم حتماً اثر مثبت دارد و دشمنان را ناکام و دوستان را شادکام خواهد کرد. هر چه مشارکت گسترده و بیشتر باشد، اثر محکمی برای آینده کشور از نظر تحولات و پیشرفت‌ها دارد. در ایران این اثر بین‌المللی است، زیرا ایران بعد از انقلاب، ایران گام دوم انقلاب و ایران منزوی نیست که رأی آن فقط در داخل اثر داشته باشد.»
صحرایی تأکید کرد: «امروز هیچ تحولی در هیچ ساعتی در جهان اتفاق نمی‌افتد، مگر آنکه یکی از بازیگران کلیدی آن ایران باشد، بنابراین رأی ما اثر بین‌المللی دارد. رأی ما در کاهش آلام مظلومان جهان به ویژه غزه تأثیر دارد و اگر یک رأی دشمن‌شکن بدهیم، اثر آن را در معادلات جهانی خواهیم دید.» 
او درباره تعداد رأی‌اولی‌ها گفت: «مطابق گزارش وزارت کشور بیش از ۵/۳ میلیون نفر رأی‌اولی داریم، اما تعداد دانش‌آموزان رأی‌اولی حدود یک‌میلیون نفر است.»

 پیام مهم دانش‌آموزان با رأی دادنشان
همچنین وزیر آموزش‌وپرورش در پاسخ به سؤال «جوان» درباره تأثیر مشارکت دانش‌آموزان رأی‌اولی در انتخابات اظهار داشت: «وقتی دانش‌آموزان به آینده‌شان اهمیت می‌دهند، همه را به آینده‌سازی خودشان دعوت می‌کنند.»
او افزود: «هر یک رأی که دانش‌آموزان در صندوق می‌اندازند، برای هر کسی که آن را می‌بیند، اعم از خانواده‌ها و اطرافیان پیام مهمی را به دنبال دارد؛ اینکه آینده ما را به گونه بهتری بسازید.»
او گفت: «دانش‌آموزان ما سطح درک و معرفت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی‌شان آنقدر بالاست که برای نقش‌آفرینی آینده کشور آمده و در انتخابات شرکت کرده‌اند.»

 اینک نوبت نمایندگان است
دانش‌آموزان رأی‌اولی در کنار سایر افراد با حضور در حوزه‌های انتخابیه، مردم‌سالاری دینی و مشارکت سیاسی را به نمایش گذاشتند و به دشمنان این سرزمین که از هر فرصتی برای ناامیدکردن جوانان استفاده می‌کنند، نشان دادند ساخت ایران قوی تنها با دستان توانمند متخصصان، اندیشمندان و جوانان وطن‌دوست محقق می‌شود. 
این شور و هیجان حتی قبل از برگزاری انتخابات و روزهایی که نامزدها از طرق مختلف به تشریح برنامه‌ها و اهداف خود برای ساخت ایرانی آباد و سرافراز می‌پرداختند، کاملاً مشهود بود. 
قرار است با رأی مردم، ۲۹۰نماینده راهی خانه ملت شوند و ۸۸نماینده نیز به مجلس خبرگان رهبری راه یابند. 
روز گذشته دانش‌آموزان و سایر افراد در سرتاسر کشور به میدان آمدند و به وظیفه خود عمل کردند، اینک نوبت نمایندگان منتخب است که برای حل مشکلات قدم بردارند و به وظیفه‌شان عمل کنند، مبادا وعده‌هایی را که داده‌اند به فراموشی بسپارند و ذوق و شوق رأی‌اولی‌هایی را که در انتخابات شرکت کردند، کور کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha