حجتالاسلام محمدجواد مهری رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان قم در جلسه توجیهی - آموزشی عوامل نظارتی انتخابات استان قم گفت: انتخابات در کشور ما یک فرصت است و این فرصت را نباید از دست داد. علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد انتخاب اصلح است.
وی با اشاره به اهمیت حضور در انتخابات این دوره گفت: بر اساس مطالبه مقام معظم رهبری در امر انتخابات، دو موضوع اساسی و کلیدی متوجه آحاد جامعه است؛ یکی انتخابات پر شور و دیگری انتخاب درست. ما در هر دو سال یک انتخابات داریم، باید یک اقناع سازی عمومی بوجود بیاید در حوزه شناختی، عاطفی و رفتاری آحاد جامعه، که انتخابات در سرنوشت کشور و تولید امنیت ملی و تحول و پیشرفت کشور مهم است و مردم نسبت به آن بی تفاوت نباشند. مردم هر چند گلایه هایی دارند نسبت به وضع معیشت، بیکاری، گرانی و ناملایمات متعدد ... ولی حضورآنان و انتخاب فردی متعهد، کارآمد، انقلابی، باانگیزه می تواند خیلی از مشکلات کشور را حل کند، بنابراین مشارکت حداکثری برای داشتن ایرانی قوی لازم است و اگر می خواهیم مشکلات کشور حل شود باید قوی شویم و تنها از طریق شرکت در انتخابات می توان به قوی تر شدن کشور کمک کرد. کشور ضعیف نمی تواند مسائل خود را حل کرده و اقتصاد را تقویت کند و از طرفی امنیت یک کشور ضعیف همواره در معرض خطر است.
رئیس دفتر شورای نگهبان استان قم خاطرنشان کرد: وظیفه ای هم متوجه دست اندرکاران انتخابات است و آن صیانت از آرا مردم و کاندیداهاست. محوریت قانون راهی برای جلوگیری از کندرویها، تندرویها و اختلال در کارها است. قانون مداری و حرکت در چارچوب قانون مهم ترین اصل برای همه دست اندرکاران انتخابات(هیئتهای نظارت و اجرایی) است.
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان قم با بیان اینکه ۸۶۶ نفر از حوزه انتخابیه قم، کهک و جعفرآباد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردند، اظهار کرد: از این تعداد، ۴۰۱ نفر ثبت نام خود را نهایی کردند که پس از بررسی صلاحیت ها، ۲۷۴ نفر تایید و وارد عرصه رقابت انتخاباتی شدند، بعداً تعداد ۱۹ نفر به استان های دیگر درخواست انتقال داشتند و ۱۶ نفر هم از استان های دیگر به قم تغییر حوزه انتخابیه دادند که در مجموع ۲۷۲ باقی ماندند و سرانجام ۷۲ ساعت قبل از شروع اخذ رای، ۱۰ نفر انصراف دادند و در نهایت تعداد ۲۶۲ نفر در فرایند انتخابات ماندند، همچنین تعداد ۳ نفر نامزد خبرگان رهبری در استان قم داریم.
وی ادامه داد: طبق ماده ۶۸ قانون انتخابات کشور با توجه به این که در استان قم سه منتخب برای مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت، نامزدها به ازای هر سه صندوق میتوانند یک نماینده به هیات نظارت برای حضور در شعب اخذ رأی معرفی کنند که ۲۳ نامزد، ۱۷۲ نماینده را برای ۱۲۹ شعبه اخذ رای معرفی کرده و کارت برایشان صادر گردید.
حجتالاسلام مهری در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در استان قم یادآور شد: غالب فرایند برگزاری انتخابات در استانهای کشور به صورت الکترونیکی است که البته مراحلی نیز به صورت دستی صورت میگیرد، ولی در این دوره، در چهار حوزه انتخابیه قم، آبادان، رشت و ملایر همه فرآیند انتخابات به صورت تمام الکترونیک است؛ یعنی انتخابات در ۱۷۰۰ شعبه اخذ رای در کشور به صورت تمام الکترونیکی برگزار میشود.
رئیس دفتر شورای نگهبان با بیان اینکه در استان قم ۷۴۷ شعبه اخذ رأی شامل ۶۶۲ شعبه شهری و ۸۵ شعبه روستایی وجود دارد افزود: حدود ۴ هزار نفر از عوامل نظارتی در سه حوزه قم، کهک و جعفرآباد بر فرآیند رأی گیری نظارت کامل دارند، بدین صورت که در هر صندوق یک ناظر مسئول و سه ناظر معمولی و علاوه بر آن در هر ۹ صندوق شهری و ۶ صندوق روستایی یک سرناظر نیز حضور دارند و بر امر انتخابات نظارت میکنند، در واقع بار اصلی نظارت بر انتخابات بر عهده همین ناظرین مردمی است که از ماهها پیش آموزش دیدهاند و از اقشار مختلف مردم هستند و از رای مردم به عنوان حق الناس صیانت میکنند.
حجتالاسلام مهری در ادامه با اشاره به شروع رای گیری از ساعت هشت صبح روز یازدهم اسفندماه گفت: این فرآیند به مدت ۱۰ ساعت و تا ساعت ۱۸ غروب ادامه داشته و امکان تمدید آن هم وجود دارد که با همراه داشتن یکی از این مدارک (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، کارت پایان خدمت و گواهینامه) می توان در انتخابات شرکت کرده و رای داد.
انتهای پیام
نظرات