رحمان ایرانپور اظهار کرد: شهرستان همدان دارای دشتهای وسیع و گسترده با نقش بیبدیل کشاورزی در فرآیندهای اقتصادی و اجتماعی است از این رو منابع مختلف آب در این منطقه بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه آب مهمترین عامل محدودکننده فعالیتهای تولیدی شمرده میشود، تصریح کرد: طی سالهای اخیر خشکسالیهای به وقوع پیوسته، منابع آب در دسترس را به شدت محدود کرده به نحوی که سطح ایستایی در تمامی دشتهای شهرستان دچار افت شدید شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از چشمهها، قنوات و چاههای منطقه خشک یا از آبدهی آنها به شدت کاسته شده است، خاطرنشان کرد: پیامد طبیعی این امر کاهش شدید منابع آبهای سطحی و زیرزمینی است و این مسئله خود سبب خشک شدن مزارع و باغات شده است.
وی در ادامه گفت: از همین رو کوچکترین سهل انگاری در مصرف بهینه آب علاوه بر اینکه فعالیتهای بهداشتی و صنعتی را به مخاطره میاندازد، راندمان تولیدات کشاورزی خصوصاً محصول استراتژیک گندم را تحت الشعاع قرار میدهد.
ایرانپور در این بخش یکی از اقدامات مهم در رابطه با برنامههای پیشگیرانه و عملی ساختن ایده مصرف بهینه در انتقال آب کشاورزی را پوشش انهار دانست و افزود: در قبال اجرای این طرح میزان هدررفت آب از طریق دیوارها و کف کانال به حداقل ممکنه کاهش مییابد ضمن اینکه با پوشش دار کردن انهار ضریب زبری پایین آمده و به علت بالا رفتن سرعت آب ابعاد کانال کاهش خواهد یافت و علاوه بر این تبعات اقتصادی خوبی به لحاظ کاهش هزینهها نصیب بهرهبرداران خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان در ادامه یادآور شد: این کانالها در مجموع به طول و ۳۷۰۰ متر با اعتباری افزون بر ۳۷ میلیارد ریال با مشارکت بهرهبرداران و از محل اعتبارات استانی و بنیاد علوی در دست اجرا قرار دارد.
ایرانپور با اشاره به نظارت مستمر کارشناسان امور فنی و زیربنایی این مدیریت به اجرای طرح، خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح از تمام توان و ظرفیت موجود در راستای رشد و اعتلای کشاورزی، رسیدن به اهداف سازمانی، کشاورزی پایدار و امنیت غذایی استفاده میشود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون با هدف انتقال آب به مزارع و باغات ۲۱۰۰ کانال آبیاری عمومی با اعتباری افزون بر ۲۴ میلیارد ریال در این شهرستان احداث شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، ایرانپور در پایان اضافه کرد: در راستای استفاده بهینه و جلوگیری از هدررفت آب در مسیر انتقال ۱۶۰۰ متر طول کانال آبیاری با پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۷۰ درصد و با اعتباری افزون بر ۱۳ میلیارد ریال در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات