مجید کوهی ۱۰ اسفند در گفت وگو با ایسنا با اعلام این مطلب افزود: علیرغم اینکه استان اردبیل یکی از کم بارش ترین و گرمترین پاییزهای خود را طی ۵۰ سال گذشته سپری نمود، خوشبختانه با آغاز فصل زمستان و ورود چندین سامانه بارشی تا حدودی کسری بارش استان جبران و متوسط بارش استان از ۳۱ درصد کاهش در انتهای فصل پاییز به ۴ درصد کاهش در ۷ اسفند ۱۴۰۲ رسید.
وی ادامه داد: بر این اساس متوسط بارش استان در فصل زمستان و تا ۷ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۷۷ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه طی سالهای گذشته (نرمال) افزایش ۳۹ درصدی داشته است.
کوهی گفت: در این مدت بیشترین بارش تجمعی به میزان ۱۱۴ میلی متر در شهرستان خلخال و کمترین نیز با ۳۹ میلی متر در اصلاندوز دریافت شد و همچنین میزان بارش شهرستان اردبیل در این مدت ۶۴ میلی متر بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل اضافه کرد: بررسی بارش استان از آغاز فصل آبی (۱ مهر ) تا ۷ اسفند ۱۴۰۲ حاکی از کاهش ۴ درصدی بارش های استان بوده است و در طی مدت فوق به غیر از شهرستان های انگوت، سرعین، بیله سوار، مشگین شهر و خلخال که تا ۱۰ درصد افزایش بارش داشته اند، در بقیه شهرستان های استان با کاهش بارش مواجه بودهایم که شدت این کاهش بارش در مناطق مرکزی استان شدیدتر بوده و در نیر به ۳۰ و نمین ۲۶ درصد رسید.
کوهی در ادامه افزود: در سایر مناطق استان میزان کاهش بارش کمتر از ۱۵ درصد بوده است و در شهرستان اردبیل نیز ۱۴ درصد کاهش بارش داشته ایم.
این مقام مسئول استان اعلام کرد: از لحاظ دمایی متوسط دمای استان از اول مهر تا ۷ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۷/۶ درجه سلسیوس بوده است، که نسبت به مدت مشابه در دوره بلندمدت یا نرمال افزایش ۳ درجه ای را نشان می دهد.
کوهی اظهار کرد: در طی مدت فوق بیشترین افزایش دمایی در شهرستان سرعین با ۳/۷ درجه و کمترین افزایش نیز با ۲/۲ درجه در پارس آباد بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان خاطرنشان کرد: متوسط دمای شهرستان اردبیل نیز طی مدت فوق ۵/۷ درجه سلسیوس بوده است که نسبت به بلندمدت ۳ درجه سلسیوس افزایش داشته است.
وی افزود: طی فصل زمستان تا ۷ اسفند نیز متوسط دمای استان ۳ درجه سلسیوس می باشد که افزایش ۲/۷ درجه ای را نسبت به بلندمدت نشان می دهد.
انتهای پیام
نظرات