به گزارش ایسنا، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به خبرگزاری رویترز گفت یک تیم از مقامهای این وزارتخانه در چارچوب یک ماموریت بازرسی فنی وارد شهر پیونگ یانگ شده است.
این سخنگو خاطرنشان کرد: «این هیات طی چند روز در سفارتخانه آلمان بازرسی انجام میدهد.»
او تاکید کرد هنوز تصمیم نهایی برای بازگشایی این سفارتخانه که ماه مارس ۲۰۲۰ تعطیل شد گرفته نشده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز در طول بحران همه گیری کووید-۱۹ سفارتخانههای بسیاری در شهر پیونگ یانگ به دلیل ناتوانی در چرخش نیروها یا ارسال محمولههای خود با کشتی تعطیل شدند.
کره شمالی به عنوان کشوری با حکومت استبدادی در دوران همه گیری کووید-۱۹ یکی از سفت و سختترین تدابیر در راستای مقابله با این ویروس را به اجرا گذاشت که شامل ممنوعیتهای تقریبا تمام عیار برای سفر و ساخت دیوارهای مرزی بزرگ میشدند اما از مدتی پیش روند کاستن از محدودیتها را به اجرا گذاشت.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس هم به خبرگزاری رویترز گفت بریتانیا که سفارتخانه خود در کره شمالی را در ماه مه ۲۰۲۰ تعطیل کرده و همه پرسنل دیپلماتیکش را از این کشور خارج ساخته بود برای اعزام تیمی از مقامهای خود به پیونگ یانگ برنامهریزی میکند.
این سخنگو با نام بردن از کره شمالی با اسم رسمی آن گفت: «ما خرسند هستیم که برخی از دیپلماتها در حال بازگشت به پیونگ یانگ هستند و از اقدامات جمهوری دموکراتیک خلق کره برای بازگشایی مرزش استقبال میکنیم.»
او بیان داشت: «ما با دولت جمهوری دموکراتیک خلق کره از طریق سفارتخانه آن در لندن در حال رایزنی برای هماهنگ کردن سفری توسط یک تیم فنی-دیپلماتیک بریتانیا که به زودی انجام میشود، هستیم.»
این سخنگو تصریح کرد، بریتانیا از کره شمالی میخواهد «به جامعه بینالمللی شامل همه دیپلماتها و مقامهای آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای غیردولتی بشردوستانه اجازه دهد به این کشور وارد شوند.»
«پیتر سمنبی» فرستاده ویژه سوئد برای شبه جزیره کره به رویترز گفت در روند بازگشت دیپلماتهای سوئد به پیونگ یانگ پیشرفت حاصل شده اما از دادن توضیحات بیشتر به دلیل حساسیت مذاکرات امتناع کرد.
او خاطرنشان کرد: «تحرکاتی وجود داشته و ما امیدوار هستیم بتوانیم نسبتا زود سفارتخانه خود را مجددا بازگشایی کنیم.»
وبسایت «ان.کی پرو» مستقر در سئول که امور مرتبط با کره شمالی را دنبال میکنند اخیرا اعلام کرد تا ماه ژانویه ۲۰۲۳، ۹ کشور سفارتخانه خود در پیونگ یانگ را فعال کردهاند اما تنها چین، روسیه، مغولستان و کوبا اجازه چرخش کارکنان سفارتخانه خود را از سال گذشته میلادی پیدا کردند.
انتهای پیام
نظرات