حجتالله شهبازی با بیان اینکه سرشاخهکاری درختان گردو از سال ۱۳۹۶ در استان آغاز شده است، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار پیوندک بر روی درختان گردو پیوند زده شده که از این میزان ۹۰ هزار پیوند در سال ۱۴۰۱ و ۱۰۱ هزار پیوند در سال ۱۴۰۲ انجام شده است.
وی با بیان اینکه با برنامهریزیهای انجام شده، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱۰ هزار سرشاخهکاری درختان گردو در سطح استان اجرا خواهد شد، افزود: مقدمات کار و خرید پیوندک از محل اعتبارات دولتی فراهم شده به طوریکه همه پیوندکها از باغ مادری استان صورت گرفته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: همکاران ما در سراسر استان آمادگی ثبتنام باغداران علاقمند را دارند از همین رو متقاضیان با مراجعه به مراکز و مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها ثبتنام در این طرح را انجام دهند.
وی همچنین اضافه کرد: یکی از مهمترین دلایل این طرح پیشگیری از سرمازدگی بهاره است، اگرچه اهداف دیگری چون ایجاد یکنواختی محصولات تولیدی، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه تولید، افزایش درآمد باغداران، افزایش صادرات و در نهایت افزایش بهرهوری از عوامل تولید به ویژه آب، خاک و سرمایه را در پی دارد.
شهبازی با تأکید بر اینکه شهرستانهای پیشرو استان در سرشاخهکاری تویسرکان، نهاوند و ملایر هستند، اظهار کرد: با ثبت جهانی گردوی تویسرکان، استان همدان موفق شد جایگاه خود را در کشاورزی جهان ارتقاء و ظرفیتهای خود را به اثبات برساند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، وی در پایان تأکید کرد: استان همدان رتبه اول سطح و تولید گردو در کشور را دارد به طوریکه از نظر سطح ۱۳ درصد باغات گردوی کشور و بیش از ۲۳ درصد تولید گردوی کشور در استان همدان است.
انتهای پیام
نظرات