• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402120905738
  • خبرنگار : 50123

چرا باید رای بدهیم؟

چرا باید رای بدهیم؟
عکس تزئینی است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری روزها در پی هم می‌گذرند و به روز انتخابات ۱۱ اسفندماه که روز سرنوشت‌ساز برای ملت است نزدیک می‌شویم.

به گزارش ایسنا، هر چه به ۱۱ اسفندماه نزدیک می‌شویم تب و تاب انتخاباتی بالاتر می‌رود، انتخاباتی که قرار است با رأی مستقیم مردم نماینده اصلح و شایسته انتخاب شود.

در این میان شاهد برگزاری تریبون‌های آزاد انتخاباتی در جای جای کشور هستیم، تریبونی که مردم به صورت آزادانه حرف خود را بیان و مطالبات به حق را مطرح می‌کنند.

وقتی در کشوری آزادی بیان وجود داشته باشد مردم به راحتی می‌توانند مسائل و مشکلات خود را بیان کنند، البته در بین مسائلی که بیان می‌شود راه‌حل‌هایی نیز وجود دارد که قطعاً راهگشاست.

این بار تریبون آزاد انتخاباتی صبح امروز ۹ اسفندماه از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در محل مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی شهرکرد با حضور دانشجویان و کارکنان این مرکز برگزار شد، در این تریبون دانشجویان و فعالان فرهنگی انتظارات، نقدها و مشکلات مجلس فعلی را تا حدودی بیان و مشکلات استانی نیز مطرح شد، مشکلاتی که نماینده مجلس باید برای آن‌ها برنامه داشته باشد تا بتواند در مدت چهار سال کارهایی انجام دهد تا به حداقل برسند.

چرا باید رای بدهیم؟

یکی از دانشجویان بیان کرد: استانی که چهار نماینده را راهی مجلس می‌کند قطعاً با استانی که تعداد بالاتری نماینده دارد متفاوت خواهد بود، اگر مشکلی در آن استان وجود داشته باشد وزارتخانه مربوطه طرفدار آن استان خواهد بود و تلاش‌ها برای رفع آن مشکل است، البته همین که نمایندگان استان پشت هم نیستند ضربه بزرگی را به استان وارد می‌کند، در صورتی‌که متحد با هم حرکت کنند قطعاً پیشرفت حاصل خواهد شد.

چرا باید رای بدهیم؟

یک فعال فرهنگی نیز بیان کرد: به نظر من انتخابات مجلس حتی از انتخابات ریاست جمهوری هم مهم‌تر است، البته مساله مهم، رأی دادن و یا رأی ندادن است. می‌توان گفت رأی ندادن ما موجب می‌شود افرادی صندلی مجلس را تصاحب کنند که قانون‌های غلط را به تصویب برسانند.

مجلس کنونی کارهای درست و حتی نادرستی را انجام داده مثلاً یکی از اقدامات مطلوب این بود که پس از سال‌ها حقوق سربازان افزایش چشمگیری یافت که این مساله با وجود کمبود نقدینگی دولت، کار درستی بود، البته طرح افزایش سن بازنشستگی یکی اقدام اشتباه مجلس بود.

لازم نیست ۲۹۰ نماینده مجلس اقدامی انجام دهند تا اتفاق بزرگی بیفتد، همین که در ابتدا پنج نفر استارت کار را بزنند و ۲۰ نفر دیگر را هم اقناع کند قطعاً مابقی هم با دیدن ۲۵ نماینده‌ای که به قانونی رای داده‌اند همین کار را انجام خواهند داد.

حتی اگر تعداد کمی نماینده اصلح به مجلس راه پیدا کنند می‌توانند با اقناع دیگر نماینده‌ها قوانینی را به تصویب برسانند که به نفع مردم باشد، در حقیقت باید آنچه در اختیار داریم را حفظ، سپس اصلاح و تقویت کنیم.

از طرفی بازوی سلبی مجلس از قدرت ایجابی آن قوی‌تر است، می‌توان گفت یکی از اقدامات مطلوب مجلس تصویب قانون اقدام راهبردی بود.

تحریم کردن انتخابات راه حل نیست، بلکه اعتراض آن است که اجازه داده نشود فردی که مناسب نمایندگی نیست به مجلس راه پیدا کند، حتی ممکن است با رای ندادن به افراد اصلح، افرادی که مناسب نماینده نیستند انتخاب شوند.

چرا باید رای بدهیم؟

یکی دیگر از دانشجویان گفت: کسی که به عنوان نماینده یک بار راهی مجلس شده و مجدداً وارد عرصه انتخابات شده چرا مردم باید به آن شخص رای دهند و بر دیگر افراد ترجیح داده شود؟

باید فرصت‌ها به افراد جدیدی که وارد این عرصه شده‌اند داده شود، ولی متاسفانه مردم همان افرادی که یک بار وارد مجلس شده‌اند را انتخاب می‌کنند.

باید به فردی که اصلح است رای دهیم و باید صحبت‌های کاندیداها شنیده شود، در حقیقت می‌توان گفت باید افراد توانمند، دانا و درس خوانده به عنوان نماینده مجلس انتخاب شوند نه افرادی که تنها دوربینی هستند و زمانی که راهی مجلس شد، وسط صحن در کنار دیگر نمایندگان یا حتی وزرا بایستد تا دیده شود، دیده شدن فایده‌ای ندارد.

کسی که وارد مجلس شده و نمی‌تواند از استان خود دفاع کند دیگر نباید به عنوان نماینده انتخاب شود، آنچه مهم بوده انتخاب فرد اصلح و توانمند است تا بتواند در مجلس به قوانین صحیح رای دهد و با کمک دیگر نماینده‌ها آن قوانینی را تصویب کنند که به نفع مردم باشد و از حق و حقوق استان به خوبی دفاع کند.

چرا باید رای بدهیم؟

فعال فرهنگی دیگری بیان کرد: وظیفه نماینده قانون‌گذاری است، نماینده‌ای که وعده کار اجرایی می‌دهد قطعا صادق‌الوعد نخواهد بود.

قانون‌گذاری و نظارت وظیفه نماینده مجلس است، متاسفانه برخی از کاندیداها قول‌هایی مخالف وظایف خود را به طرفداران می‎دهند و زمانی‌که نمی‌توانند آن قول را عملیاتی کنند منجر به بی اعتمادی آن‌ها به نماینده می‌شود، در حقیقت مردم باید این را سرلوحه انتخاب خود قرار دهند و بدانند که قول‌هایی خارج از حیطه کاری نماینده قطعا شدنی نیست.

چرا باید رای بدهیم؟

یکی دیگر از دانشجویان سخن خود را این‌گونه آغاز کرد: کشور مشکلات بسیاری دارد، اما آنچه گریبانگیر کشور و استان بوده بحث اقتصادی است، البته نباید از وجود زیرساخت‌های ضعیف در استان گذشت، مثلا کارخانه‌ای بزرگ در استان وجود ندارد که منجر به ایجاد اشتغال شود.

تعداد نماینده کم ارتباطی با قدرت پایین آن‌ها ندارد، گرچه استان‌هایی تعداد نماینده کمی دارند اما قوی هستند.

در این استان چهار نماینده قوی وجود نداشته که حق یک میلیون نفر جمعیت استان را بگیرد، حقی که گرفته نشده و بسیاری از جوانان در جای جای استان مجبور به کار کردن در دیگر استان‌ها نشوند، این مساله ناشی از نبود نماینده قوی در استان است.

ما حتی اگر رای دهیم یا ندهیم مجلس تشکیل و کاندیداها وارد مجلس می‌شوند، پس بهتر است رای دهیم و فرد اصلح را انتخاب کنیم.

 مشکل استان بحث اقتصادی و بودجه‌ای است، بودجه‌هایی که توسط نماینده‌های فعلی و در راس کار مجلس برگشت خورده است، مثلا کارخانه‌ای که تولیدکننده چادرمشکی کشور است نیاز به بودجه دارد، اگر فناوری‌های لازم در اختیار این کارخانه قرار گیرد می‌تواند چندین نوع پارچه چادر مشکی را تولید کند.

البته من قصد رای دادن نداشتم، زیرا با خود می‌گفتم رای من بی فایده است، اما این مساله اشتباه است و باید همه رای دهیم، یعنی از میان کاندیداها فردی انتخاب شود که بتواند مشکل اقتصادی و معیشت مردم را حل کند، کسی که بتواند با بیان خوب حق استان را بگیرد نه اینکه نتواند حرف بزند و یا قصد حرف زدن نداشته باشد.

چرا باید رای بدهیم؟

یکی دیگر از فعالان فرهنگی بیان کرد: بارها مقام معظم رهبری بر عدم دخل و تصرف در انتصابات از سوی نمایندگان مجلس تاکید کردند اما عکس این تاکیدات اتفاق افتاد، زیرا اکنون مشاهده می‌شود انتصاب مدیران دستگاه‌های اجرایی توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود که این مساله نوعی آسیب است، در حقیقت نماینده مجلس باید بر عملکرد انتصابات نظارت داشته باشد.

اگر نمایندگان وظیفه قانون‌گذاری و نظارت را به خوبی انجام دهند بسیاری از مشکلات در حوزه‌های مختلف مرتفع خواهد شد، مثلا نماینده‌های مجلس فعلی پیش از انتخابات سال ۹۸ موضوع شفافیت آرا را مطرح و بر آن تاکید داشتند، اما این موضوع در صحن علنی مجلس به تصویب نرسید، گزینه‌ای که مدنظر مردم برای رای دادن بود، این گونه مباحث که به نوعی منتفی می‌شوند می‌تواند به اعتماد سرمایه‌های اجتماعی آسیب وارد کند و نوعی بی اعتمادی به مجلس و دولت را به دنبال دارد.

چرا باید رای بدهیم؟

دیگر فعال فرهنگی در خصوص حضور در عرصه انتخابات، گفت: مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر شرکت مردم در انتخابات دارند، به طوری که حضور پرشور و نشاط در انتخابات باید به وقت انجام شود، زیرا دشمنان در حال سم پاشی و آلودگی فضا هستند و قصد دارند انتخابات را بی رونق نشان دهند، به همین دلیل باید در انتخابات حضور پیدا کنیم و وظیفه خود بدانیم که همراه با خانواده پای صندوق‌های رای حاضر شویم.

حضور حداکثری و تکلیف شرعی را از دیگر مسائل ضروری در انتخابات است، حضور در انتخابات مهم است چرا که مستحکم کردن پایه‌های نظام را به دنبال دارد، از طرفی انتخابات با سرنوشت مردم سر و کار دارد و حق مردم است، تکلیفی که بر دوش همه ماست و باید آن را به نحو احسن انجام داد.

حتی کسانی که نظام را قبول ندارند باید در انتخابات شرکت ‌کنند، گرچه انتخابات تحکیم مردم سالاری دینی و تثبیت اقتدار ملی است.

می‌توان گفت انتخابات مظهر آزادی، قدرت و رشد ملت ایران است و حضور مردم در انتخابات منجر به حفظ اقتدار ملی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha