حسن رزمجو متولد ۱۳۲۷ اصفهان است و دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذرانده و تحصیلات پزشکی و چشمپزشکی (سال ۱۳۵۸) را در شیراز به پایان برده است. او را میتوان از فعالترین چشمپزشکان در عرصه مدیریتی و درمان بیماران دانست. مدیریت گروه، ریاست دانشکده پزشکی و دانشگاه اصفهان، ریاست انجمن چشمپزشکی اصفهان، عضویت در شورای عالی نظام پزشکی، تأسیس بخش چشم پزشکی بیمارستان فیض، دبیری هیأت بورد چشمپزشکی و بسیاری از خدمات و جوایز از افتخارات او است، رزمجو همچنین لوح تقدیر مسئولیتپذیری و تعهد اجتماعی بنیاد شمس را دریافت کرده است، همچنین کار مداوم پژوهشی، عضویت در تحریریه چندین مجله و عضویت در هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را نیز در کارنامه خود دارد. او در سال ۱۳۶۸ بهعنوان چهره ماندگار استان اصفهان انتخاب شد. دکتر رزمجو سابقه عضویت در شورای نگهبان اصفهان و تائید صلاحیت کاندیداهای نمایندگی مجلس را دارد در همین رابطه گفتوگویی در خصوص انتخابات مجلس با او داشتهایم که شرح آن را در زیر میخوانید.
با توجه به سابقه عضویت در هیئت نظارت و بازرسی شورای نگهبان، لطفا درباره روند تایید صلاحیت کاندیداهای نمایندگی مجلس توضیح دهید.
چند معیار اصلی در بررسی صلاحیت کاندیداها لحاظ میشود؛ یکی از این معیارها، میزان تحصیلات فرد است، دومین معیار التزام عملی به ارکان نظام جمهوری اسلامی، احکام دین اسلام و انجام فرائض دینی و نداشتن سوء سابقه ملاکهایی هستند که در روند تایید صلاحیتها مورد بررسی قرار میگیرند.
آیا نگاه و جبهه سیاسی کاندیداها در تایید یا رد صلاحیت آنها نقش دارد؟
همانطور که همواره شاهد بودهایم، همیشه هر دو گروه سیاسی در انتخابات شرکت کرده و نماینده داشتهاند، بنابراین این که کسی ادعا کند انتخابات در اختیار یک گروه خاص است، کذب محض است. همانطور هم که مقام معظم رهبری فرمودند دیدگاهها و سلایق مختلف باید در انتخابات حاضر باشند و نظر خود را به رأی مردم بگذارند و تاکنون نیز انتخاباتِ برگزار شده در کشور ما، حائز این ویژگی مهم بودهاند.
به نظر شما الزامات ایجاد فضای انتخاباتی سالم و پرشور چیست؟
فضای سالم رقابتی برای انتخابات مجلس با جلوگیری از صرف هزینههای سنگین تبلیغاتی ایجاد میشود، زیرا ممکن است کسی توان علمی و عملکردی بالایی داشته باشد، اما به دلیل عدم توان پرداخت هزینه بالا برای تبلیغ، امکان حضور در مجلس را پیدا نکند، لذا باید از تبلیغات عجیب و غریب و پولپاشیهای گسترده برخی افراد که اغلب غیرواقعی هم هستند، جلوگیری شود تا افراد در شرایط برابر خود را در معرض رأی مردم بگذارند.
به نظر شما مردم به چه صورتی میتوانند به انتخاب درست برسند؟ ملاک و معیاری که نشان میدهد این کاندیدا میتواند در مجلس صدای مردم باشد، چیست؟
مردم ابتدا باید تلاش کنند که به شناختی نسبتاً جامع از کاندیداها برسند و در صورت نداشتن توان برای شناخت کاندیداها به افراد مورد وثوق مراجعه کرده و از آنها بپرسند. در یکی از انتخاباتهای اوایل انقلاب، یکی از بزرگان میگفتند، ما به شهید بهشتی نگاه میکنیم، اگر ایشان به کسی رأی مثبت دادند ما هم او را انتخاب میکنیم، لذا ابتدا تحقیق کامل و در صورت نبود شناخت، رجوع به افراد مورد اعتماد میتواند، شناخت از کاندیدا را برای مردم حاصل کند.
برخیها رسانههای خارجی اینطور القا میکنند که به دلایل مختلف و وقایع سیاسی اخیر که در کشور رخ داده و مشکلات اقتصادی با صندوقهای رای قهر کردهاند، و رای دادن را بیفایده میدانند، پاسخ شما به این افراد چیست؟
اگر تاریخ ۲۵۰ سال گذشته کشور را مطالعه کنیم، تنها نظام مقتدر که از تمامیت ارضی و کیان ایران دفاع کرده، جمهوری اسلامی بوده است. اگر جمهوری اسلامی هیچ کار دیگری انجام نداده بود، همین یک کار برای دفاع از آن کافی بود. همانطور که میدانید ایران چندین برابر وسعت فعلی بوده است؛ در غرب و شرق دریای خزر مساحتی به اندازه ایران فعلی متعلق به ما بوده که در زمان قاجار از ایران جدا شده، همچنین بحرین با شرایط سوق الجیشی و استراتژیک بسیار مهم و ذخایر نفتی ۸۰ میلیارد بشکهای، در زمان پهلوی از کشور جدا شد. اما جمهوری اسلامی با نثار ۳۰۰ هزار شهید در مقابل قدرتهای شرق و غرب ایستاده، با تمام قدرت از کیان و تمامیت ارضی کشور دفاع کرده و اجازه جدا شدن یک وجب از خاک ایران را نداده و این بزرگترین خدمتی است که نظام جمهوری اسلامی به کشور کرده، وگرنه ممکن بود مثل سلسلههای گذشته، قسمتهای دیگری از کشور جدا شود.
موضوع مهم دیگر اینکه جمهوری اسلامی با انتخابات به وجود آمد و پایه و اساس ایجاد آن با رأی و نظر مردم بوده است، حضرت امام بعد از سقوط سلسله پهلوی فرمودند که مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی پای صندوقهای رأی بیایند و به هیمن دلیل نظام با ۹۸ درصد آراء عمومی مستقر شد، لذا اساس کار این نظام با رای مردم بوده است. سومین مسئله اینکه تنها قدرتی که در روی کره زمین به قدرتهای شرق و غرب وابسته نیست، جمهوری اسلامی است، در حال حاضر هر کشوری یا به شرق و یا به غرب متکی است، اما جمهوری اسلامی در مقابل ابرقدرتها ایستاده و امروز وضعیت بسیار خاص و حساسی دارد، ما تقریباً توانستهایم آمریکا را از منطقه بیرون کنیم، در حالی که هیچ کشوری جرأت نداشت در مقابل آمریکا بایستد. در حال حاضر اسرائیل از چهار طرف در محاصره جمهوری اسلامی و محور مقاومت است؛ در جنوب حماس و یمن، در شمال حزبالله، در شرق شیعیان و شبه نظامیان عراق و در غرب سوریه این شرایط در حالی است که پیش از این اسرائیل به هر کشوری که میخواست حمله میکرد و کسی توان مقابله با او را نداشت، ولی الان شرایط برعکس شده و این از اقتدار جمهوری اسلامی است که به اذعان رهبران دنیا در حال حاضر یکی از ابرقدرتهای منطقه و جهان است و کسی نمیتواند به آن نزدیک شود.
در اوایل انقلاب ما یک سیم خاردار نمیتوانستیم تولید کنیم در حالی که امروز موشکهای نقطهزن ما در دنیا معروف هستند و کشورهای دنیا به دنبال خرید این محصولات هستند، کشور ما در این صنایع جزء ۱۰ کشور اول دنیاست. در زمینه فرهنگی ما امروز بیش از چندین میلیون دانشجو داریم که قابل قیاس با زمان پیش از انقلاب نیست، متوسط طول عمر و امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۵ سال رسیده است، اگر کشوری به لحاظ اقتصادی و فرهنگی عملکرد خوب داشته باشد، طول عمر افراد آن افزایش پیدا میکند و افزایش طول عمر در ایران نشان از فعالیت و عملکرد خوب جمهوری اسلامی داشته است، در کشور ما حتی برای بیخانمانها تا حد امکان مکان و فضا ایجاد شده در حالی که همین امروز در کشورهای غربی تعداد زیادی از بیخانمانها در شهرهای مهم و بزرگ از سرما و بی سرپناهی از بین میروند، امروز در کشور ما فقر مطلق وجود ندارد، یک خانواده پنج نفره روستایی بیش از سه میلیون یارانه دریافت میکنند که با این مبلغ میتوانند قوت لایموت خود را تهیه کنند، لذا فقر مطلق در کشور وجود ندارد و با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی هم طرحهای مهمی از جمله اضافه کردن سالانه یک میلیون مسکن و طرح آبرسانی به فلات مرکزی کشور در حال انجام است که طرحهای بسیار مهمی است.
من سال ۵۹ ریاست دانشگاه اصفهان را بر عهده گرفتم، در آن زمان پزشکان ما از هند و پاکستان وارد میشدند، اما در حال حاضر ظرفیت پزشکی ما به حدی رسیده که پزشکان ما به خارج از کشور صادر میشوند، یکی از دوستان ما که در کانادا زندگی میکند، نقل میکرد که به دلیل سنگ کیسه صفرا و درد شدید به پزشک مراجعه کرده و پاسخ شنیده بود که شش ماه دیگر نوبت جراحی شما میرسد، وی به ایران آمد و با کمترین هزینه در سریعترین زمان ممکن عمل جراحی خود را انجام داد و بازگشت.
در حال حاضر در چشمپزشکی بسیاری از بیماران خودِ من از خارج از کشور هستند و با کمترین مبلغ و سریعترین زمان عمل شده و به کشورهای خود باز میگردند، در اوایل انقلاب برای یک جراحی ساده شبکیه بیمار را به خارج از کشور اعزام میکردیم، اما امروز پیشرفتهترین، سختترین و پیچیدهترین عملها در ایران و توسط متخصصان داخلی انجام میشود. در واکسنسازی کشور ما یکی از پیشرفتهترین کشورهاست که توانست واکسن کرونا را با اتکا به دانش داخلی ساخته و بیماری کرونا را جمع کند. در زمینههای نظامی، فرهنگی، پزشکی و اقتصادی جمهوری اسلامی پیشرفتهای زیادی را ایجاد و نسبتا خوب کار کرده است. پیش از انقلاب در روستاهای ما آب بهداشتی، لولهکشی گاز و امکانات اولیه پزشکی و بهداشتی موجود نبود، در حالی که امروز همه اینها برای روستاهای کشور فراهم شده است. لذا شرایط کشور ما نسبت به وجود دشمنیها و موانعی که بر سر راه ملت ایران ایجاد کردند، شرایط خوبی است و جمهوری اسلامی خوب کار کرده، اما مزدوران داخلی و خارجی سیاهنمایی میکنند با تبلیغات میتوان سیاه را سفید و سفید را سیاه نشان داد، نسبت به جمهوری اسلامی هم همین عملکرد اتفاق افتاده و شرایط خوب و امیدآفرین کشور ما شرایطی بسیار بد و منفی جلوه داده میشود.
انتخابات ما زیر ذرهبین دشمن است، دشمنی که امروز از گزینه نظامی مأیوس شده و آن را از روی میز برداشته است، در محاصره اقتصادیاش هم شکست خورد و باعث خودکفایی مردم شد، از توطئهها و جنگ داخلی هم ناامید شد، امروز تنها راهی که برای دشمن مانده سیاهنمایی و مأیوس کردن مردم از نظام، موفقیتها و آینده کشور است، لذا سیاهنمایی بزرگترین جرم و همکاری با دشمنان مردم ایران است که دستاوردها و موفقیتهای کشور را معکوس نشان دهند.
مردم بر خلاف آنچه دشمنانشان میخواهند عمل کرده و مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن که با شکوه هرچه تمامتر برگزار کردند، ۱۱ اسفند پای صندوقهای رای میآیند و اشخاص مورد نظر خود را انتخاب میکنند. مردم فکر نکنند در صورت رأی ندادن اوضاع بهتر میشود، بلکه با نشان دادن تصویری چندپاره و غیرمتحد از کشور فشار دشمن بیشتر و اوضاع بدتر میشود، طبق گفته امام خمینی حفظ نظام از اوجب واجبات است و یکی از راههای مهم حفظ نظام، شرکت در انتخابات است که خود این شرکت در انتخابات با درصد بالای آرا، نمایش قدرتی برای کشور خواهد بود که اقتدار و مقبولیت ما را در جهان بیشتر خواهد کرد، لذا از مردم دعوت میکنیم که در انتخابات سرنوشتساز کشور شرکت فعال داشته باشتد، اشخاص مورد نظر خود را با تحقیق و بررسی درست انتخاب و از آنها مطالبهگری کنند.
با توجه به سابقه عضویت در شورای نگهبان خاطرهای از تایید صلاحیتها در طی این سالها دارید؟
طی این سالها ما در زمینه تایید صلاحیتها بعضی مواقع حتی اعتراض میکردیم که چرا به قدر کافی سختگیری انجام نمیشود و افراد خاصی وارد عرصه انتخابات شده و رای میآورند و به کشور ضربه میزنند، در این زمینه خود من انتقاداتی را به شورای نگهبان تا به حال داشتم و حتی با آیت الله جنتی در این زمینه صحبت کردم، زیرا افرادی شایستگی صلاحیت ورود به عرصه انتخابات و رسیدن به راس امور در مجلس یا ریاست جمهوری را دارند که واقعا علاقمند به کشور و نظام باشند، رسیدن افراد خائن به رأس امور به کشور ضربه میزند، در صورتی که تا امروز هم همه مسئولان ما خادم مردم و علاقمند واقعی به کشور و مردم بودند. پیشرفتهای کشور بسیار بیشتر بود، لذا حتی در زمینه سهلگیری شورای نگهبان هم انتقاداتی شد، چرا که برخی از سختگیریها به نفع مردم و کشور است و از ورود افراد نالایق به مصادر مهم جلوگیری میکند تا امثال مدرسها، افراد شجاع و نترس وارد مجلس شوند و بدون توجه به تهدیدات داخلی و خارجی مصالح مردم را انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات