• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402120805321
  • خبرنگار : 71463

/بسته اخبار انتخاباتی هشتم اسفند/

انتشار پیاپی لیست‌های جدید/ رد پدر خوانده داشتن یکی از فهرست‌ها

انتشار پیاپی لیست‌های جدید/ رد پدر خوانده داشتن یکی از فهرست‌ها

برگزاری نشست‌های فهرست‌های رزما و اُمناء در ایسنا، انتشار پیاپی چند فهرست انتخاباتی دیگر، حمایت علی لاریجانی از غلامرضا تاجگردون و شرط حضور در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از زبان غلامعلی حداد عادل و رد پدر خوانده داشتن یکی از فهرست‌ها از جمله اخبار انتخاباتی امروز سه‌شنبه هشتم اسفند ۱۴۰۲ بود.

به گزارش ایسنا، دیشب سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: دولت برای پرشورتر شدن انتخابات، همه اقدامات لازم را به عمل آورده است اما خود هیچ لیست و جریانی در انتخابات ندارد و این دقیقا نقطه تفاوت دولت سیزدهم با سایر دولت‌هایی است که رسما با حمایت از برخی لیست‌ها و یا راه‌اندازی احزاب دولت‌ساخته در انتخابات مداخله می‌کردند.

امروز هم سردار وحید مجید رئیس پلیس فتای فراجا اقدامات این پلیس برای برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را تشریح و عنوان کرد: موضوعاتی اعم از انتشار اطلاعات نادرست یا هرگونه توهین، تحقیر و تخریب شخصیتی در هر سایت، شبکه اجتماعی یا هرنوع پلتفرم دیگری علیه هر کاندیدای منتشر شود، پلیس فتا می‌تواند راساً اقدام به برخورد با افراد متخلف کرده و پس از حذف مطالب نادرست، امکان دفاع از آن کاندیدا را در همان پلتفرم ایجاد کند. 

داوطلبان پنج حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس صبح امروز به دعوت فرمانداری تهران در سالن همایش‌های برج میلاد تهران گرد هم آمدند. در این جلسه، علیرضا فخاری استاندار تهران، عباس جوهری رئیس ستاد انتخابات استان تهران، احمد قیومی فرماندار تهران و حامد شایان رئیس ستاد انتخابات شهرستان‌های تهران سخنرانی و توصیه‌هایی را خطاب به داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی مطرح کردند.

در این جلسه احمد قیومی فرماندار تهران از انصراف ۳۶۰ نفر از داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران خبر داد و گفت: تا این لحظه ۳ هزار و ۳۸۷ نامزد برای حوزه انتخابیه تهران باقی مانده است که از این تعداد ۲ هزار و ۸۳۷ آقا و ۵۵۰ نفر خانم هستند.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
اجتماع نامزدهای حوزه انتخابیه تهران در برج میلاد

همچنین سید عباس جوهری رئیس ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد: تا ساعت ۸ صبح امروز در حوزه انتخابیه استان تهران، ۴۷۵ نفر از حضور در فرآیند انتخابات انصراف دادند و در مجموع ۳ هزار و ۶۶۳ نفر از داوطلبان در عرصه رقابت باقی ماندند.

علیرضا فخاری استاندار تهران هم تاکید کرد: امنیت و سلامت انتخابات را برای داوطلبان انتخابات مجلس با تمام وجود تضمین می‌کنیم و قول می‌دهیم که یک رای له یا علیه کسی جابجا نشود و امنیت انتخابات را تا جان‌سپاری تک تک همکاران عزیزمان تامین کنیم اما انتظار ما این است که حتی در ۳ روز باقی مانده تا انتخابات، مشارکت و رقابت در انتخابات از سوی داوطلبان مورد توجه قرار بگیرد.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
علیرضا فخاری

در این جلسه حامد شایان معاون سیاسی فرماندار تهران با اشاره به امکان معرفی نماینده از سوی داوطلبان انتخابات مجلس جهت حضور در حوزه‌های اخذ رای عنوان کرد: نامزدهای انتخابات می‌توانند به ازای هر ۵۰ صندوق، یک نماینده را در حوزه‌های اخذ رای معرفی کنند. در تهران ۳ هزار و ۸۲۶ شعبه اخذ رای میزبان مردم هستند و در  مجموع در حوزه‌های انتخابیه تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس  ۵ هزار شعبه اخذ رای پیش‌بینی شده‌است.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی

امروز علی لاریجانی رئیس مجالس هشتم تا دهم با حمایت از غلامرضا تاجگردون در انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آقای تاجگردون از نمایندگان زبده در مجلس محسوب می‌شود و در کار بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی‌های کلان کشور انصافا فرد متبحری است. او غالبا به عنوان رئیس کمیسیون بودجه مجلس انتخاب می‌شد و در تنظیم بودجه چندین سال به طور شبانه روزی کار می‌کرد و به موقع کار را تحویل می داد.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
غلامرضا تاجگردون و علی لاریجانی

لاریجانی دیروز هم از محمد باقر نوبخت در حوزه انتخابیه رشت حمایت کرده بود اما هنوز از لیست صدای ملت علی مطهری حمایت نکرده است.

دیشب حزب اعتدال و توسعه نامزدهای مورد حمایت خود را در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور معرفی کرد. اعتدال و توسعه در تهران از لیست صدای ملت حمایت کرده و در شهرستان‌ها از ۸۷ نامزد حمایت خواهد کرد.

برنامه فهرست «صدای ملت» برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم دیشب منتشر شد.

امروز علی مطهری سرلیست صدای ملت در برنامه‌ای با عنوان مجلس شریف که در دانشگاه شریف برگزار شد، با اشاره به چرایی شرکت در انتخابات و ارائه لیست انتخاباتی اظهار کرد: به جز یک گروه سیاسی و فکری مشخص، بسیاری از گروه‌ها و افراد دیگر به دنبال ارائه لیست نیستند و  حتی برخی  پا را فراتر نهادند و گفتند در انتخابات نیز شرکت نخواهیم کرد. این شرایط مطلوب من نبود، با توجه به شباهت لیست‌های انتخاباتی تصمیم به ارائه لیست متفاوت گرفتیم.

ابوالفضل عمویی نماینده تهران و کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس هم امروز با صدور بیانیه‌ای از شرکت در انتخابات انصراف داد.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
ابوالفضل عمویی

انتشار چند لیست انتخاباتی جدید

امروز فهرست ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به سرلیستی محمد خوش‌چهره منتشر شد.

سازمان نظام پزشکی هم اسامی ۱۳۴ نفر از جامعه پزشکی را برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر کرد.

همچنین دیشب لیست انتخاباتی «ایران متحد» که خود را «جریان سوم» خوانده در حوزه انتخابیه تهران منتشر شد.

دیروز هم فهرست جامع نیروهای انقلاب اسلامی کاندیداهای خود را برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس معرفی کرد که کاندیداهای مشترکی از دو لیست شانا و شورای وحدت در آن دیده می‌شود.

امروز هم ائتلاف بزرگ اصناف و بازاریان ضمن دعوت از مشارکت گستره مردم در انتخابات، کاندیداهای خود را برای انتخابات مجلس در تهران اعلام کرد.

همچنین حاج منصور ارضی مداح پیشکسوت اهل بیت، از لیست «ائتلاف اُمناء» اعلام حمایت و تاکید کرد: اعضای لیست ائتلاف اُمناء افرادی انقلابی و هیاتی هستند و به درد کشور می‌خورند.

امروز منوچهر متکی سرلیست شورای وحدت نیروهای انقلاب در یک نشست خبری که با حضور کاندیداهای شورای وحدت در تهران برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره حضور نامش در چهار لیست انتخاباتی دیگر، گفت: در هیأت عالی شورای وحدت مطرح شد که نامزدهای شورای وحدت می‌توانند در فهرست‌های دیگر هم باشند و ممانعتی از این حیث برای ما وجود ندارد.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
منوچهر متکی

همچنین لاله افتخاری کاندیدای فهرست شورای وحدت تهران برای انتخابات مجلس دوازدهم در این نشست خبری اظهار کرد: شورای وحدت بخشی از لیست خود را برای بانوان، در نظر گرفته است. من سه دوره نماینده مجلس بوده‌ام و دیگر بانوان ما در لیست شورای وحدت هم در زمینه‌های مختلف تخصص دارند.

مخالف دولت نبودن؛ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف

از طرفی غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) در یک نشست خبری با بیان این‌که «قالیباف در لیست نهایی، مورد توافق همه بود»، تصریح کرد: خط قرمز ما برای انتخاب کاندیداها، مخالف دولت نبودن است چون دولت آقای رئیسی را از خودمان می‌دانیم و حمایت از دولت را وظیفه خود می‌دانیم.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
غلامعلی حداد عادل

حداد عادل درباره نبودن برخی نمایندگان فعلی در فهرست شانا هم گفت: این موضوع  دلایل خاصی که مثلا نمره منفی داده باشیم ندارد. شورای ائتلاف بنا داشت در فهرست خودش نسبت به دوره قبل تحول ایجاد کند. آقای دهنوی در فهرست ما بود و ما هم بنای بر تغییر ایشان نداشتیم اما جبهه پایداری از ایشان خواست برای رسیدن به وحدت انصراف دهد (با جایگزینی نبویان) و او به نفع وحدت انصراف داد. انتخابات صحنه رقابت است و هر حرفی زده می شود. حالا برخی انصاف دارند و برخی هم ‌ندارند و کسی هم به قطار ایستاده سنگ نمی‌زند. قطار شورای ائتلاف چون درحال حرکت بوده، زخم زبان هم میخورد. کسانی که کنایه می‌زنند، اگر در لیست قرار می گرفتند، باز هم از این حرف‌ها می‌زدند؟

«صبح ایران» زیر میز پدرسالارها می‌زند؟

همچنین اعضای جریان سیاسی تازه‌تاسیس «صبح ایران» به دبیر کلی علی‌اکبر رائفی‌پور امروز در ورزشگاه امجدیه گردهمایی برگزار کردند. در این گردهمایی علی‌اکبر رائفی‌پور، حمید رسایی، مهدی کوچکی‌نژاد، ابوالقاسم جراره، مقداد ذکی‌زاده و چند چهره سیاسی دیگر حضور داشتند.

در این گردهمایی حمید رسایی عضو جبهه پایداری تصریح کرد: ما در جبهه صبح ایران در پی زدن زیر میز پدرسالارها و کیف‌کش‌ها هستیم. اینکه عده‌ای به یک مسئول یا همسر یا فرزند مسئول متوسل شوند و بدون شایستگی‌ها به مناصب مختلف برسند را باید تغییر دهیم.

همچنین جبهه صبح ایران لیست نامزدهای مورد حمایتش را در انتخابات مجلس با حضور نامزدهایی مثل حمید رسایی، منوچهر متکی اعلام کرد.

لیست تهران جبهه صبح ایران

نشست‌های رزما و اُمناء در ایسنا

امروز نشست اعضای جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی (رزما) در خبرگزاری ایسنا برگزار شد. در این نشست یکی از اعضای شورای مرکزی و ۴ کاندیدای رزما در انتخابات مجلس به طرح مواضع انتخاباتی خود پرداختند. هادی ثروتی عضو شورای مرکزی جمعیت رزما با اشاره به مجوز رزما و سازماندهی کشوری این جمعیت بیان کرد: جمعیت رزما کمتر از دو سال است که شکل گرفته و سازمان دهی شده است. در شرایط فعلی نیز رزما صلاح را در این دانست که با نگاه انقلابی در ائتلاف ها حضور پیدا کند. رزما با تلاش گران انقلاب در قالب ۱۳ حزب همسو وارد عرصه رقابت شد و با اُمناء ائتلاف کرد.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
نشست اعضای رزما در ایسنا

همچنین نشست اعضای لیست اُمناء امروز در خبرگزاری ایسنا برگزار شد و چند تن از چهره‌های اُمناء به طرح چگونگی شکل‌گیری این لیست در جریان اصولگرا پرداختند. مقداد ذکی‌زاده در این نشست درباره لیست اُمناء خاطرنشان کرد: این دغدغه در کشور وجود داشت که یک تعدادی از افراد که خود را همیشه پدرخوانده و شاخص می‌دانند دور هم جمع شده و پشت درهای بسته برای لیست‌ها تصمیم‌ گرفته و از همه انتظار داشتند از آن لیست تبعیت کنند. مردم هم معمولا به این افراد اعتماد کردند اما شرایط فعلی کشور و عملکرد مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف نتیجه همین اعتماد کردن است. لیست اُمناء نه بر اساس سهمیه‌بندی بلکه بر اساس شاخص‌های تعیین‌شده بسته شده است.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
 نشست اعضای لیست اُمناء در ایسنا

اخبار انتخاباتی دیگر رسانه‌ها؛ مطهری پدرخوانده نیست

امروز اسماعیلی دوستی و سید محمد بطحایی اعضای لیست صدای ملت علی مطهری در یک نشست انتخاباتی حاضر شدند. دوستی در این نشست تاکید کرد: مطهری پدرخوانده نیست بلکه یکی از سهام‌داران بزرگ نظام است.

سید محمد بطحایی هم یادآور شد: اگر اکنون از شرایط موجود انتقاد می‌کنم به این معنا نیست که معتقد باشم قبلا همه چیز گل و بلبل و درست بوده است، چهار سال پیش هم شرایط نامناسبی داشتیم.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
سید محمد بطحایی

محمد خوش‌چهره نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و از اعضای لیست صدای ملت هم در یک نشست با تاکید بر اینکه فراجناحی عمل می‌کند، گفت: محدود کردن افراد در یک قالب جفا است.

امروز حسن بیادی عضو شورای وحدت نیروهای انقلاب با بیان اینکه باندبازی در این شورا جایی ندارد، اظهار کرد: شورای وحدت هزینه‌های مربوط به انتخابات را در حداقل خودش انجام می‌دهد. به طور مشخص تبلیغات عموما از طریق فضای مجازی انجام می‌شود، حال آنکه لیست ائتلافی دیگر در تهران فقط هزینه یک پیامکش یک میلیارد تومان است.

مصطفی پورمحمدی کاندیدای خبرگان در تهران و رئیس شورای وحدت نیروهای انقلاب هم امروز در گفت‌وگویی بیان کرد: مردم هر انتخابی دارند، «نه» یا «بله» بگویند و «نه»های مردم هم خیلی مهم است. بعضا ارزش «نه»های مردم از «بله»های آنها بیشتر است. ما باید به مردم بگوییم، که خودشان خوب می‌دانند، فقط باید یک خرده تشویق‌شان کنیم که نقش و حضور شما بسیار مهم است.

یک حمایت دیگر از سوی لاریجانی/ شرط حضور در لیست شورای ائتلاف
مصطفی پورمحمدی

از سوی دیگر پروین داداندیش کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم و عضو لیست صدای ملت در گفت‌وگویی عنوان کرد: ما هم به وضع موجود اعتراض داریم و به مردمی هم که مانند ما اعتراض دارند، می‌گوییم بیایند به ما رای دهند. اتفاقی که در جناح مقابل (اصولگرایان) افتاده این است که هنوز لیست نداده‌اند و نتوانسته‌اند باهم مذاکره کنند و متحد شوند، شاهد نمونه این حرکت در اداره کشور هم هستیم که جنگ قدرت است.

امروز یک مناظره انتخاباتی هم بین علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و امیرحسین ثابتی کاندیدای اصولگرا برگزار شد که به بحث درباره موضوع مشارکت پرداختند.

در روزنامه‌ها چه خبر بود؟

روزنامه‌های اصولگرای «کیهان» با تیتر «رقابت فشرده فهرست‌ها در تهران برای ۳۰ کرسی مجلس»، «جوان» با تیتر «اقلیت تندرو اصلاحات رسما خصم ملت شد»، «خراسان» با تیتر «تکاپوی چهره‌ها برای رقابت»، «رسالت» با تیتر «شاخصه‌های فهرست اصلح»، «فرهیختگان» با تیتر «فراکسیون اقلیت قوی در راه است؟»، «وطن امروز» با تیترهای «بازی تحریم و مشارکت» و «مطهری: من مستقلم»، «ایران» وابسته به دولت با تیترهای «همه رقبای اسفند» و «گرمای انتخاباتی در سرمای اسفند»، «همشهری» وابسته به شهرداری تهران با تیتر «کدام لیست برنده است؟»، «جام جم» متعلق به صداوسیما با تیترهای «رسانه ملی؛ همپای مردم برای روز سرنوشت» و «مشارکت برای اعتلای ایران» و «شهروند» وابسته به هلال احمر با تیتر «زنان؛ چشم و چراغ مجلس» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداخته‌اند.

همچنین روزنامه‌های اصلاح‌طلب و اعتدالگرای «هم‌میهن» با تیتر «دعوت مطهری و پزشکیان از مردم برای رای اعتراضی»، «آرمان امروز» با تیتر «سایه پدرخوانده‌ها بر فهرست‌های انتخاباتی»، «آرمان ملی» با تیترهای «جبهه پایداری اهل ائتلاف با قالیباف نیست»، «حمایت لاریجانی از نوبخت» و «رای اعتراضی به کدام لیست؟»، «اعتماد» با تیتر «لیست پرحاشیه اصولگرایان»، «شرق» با تیتر «دستورات انتخاباتی رئیس قوه قضائیه»، «ابتکار» با تیتر «جنگ قدرت و سهم‌خواهی در اردوگاه اصولگرا»، «اطلاعات» با تیتر «چهره‌های قویتری باید وارد مجلس شوند» در گفت‌وگو با محمدرضا باهنر کاندیدای اصولگرا، «سازندگی» ارگان حزب «کارگزاران سازندگی» با تیتر «اختلاف در اصولگرایان» و «مردم‌سالاری» ارگان حزب «مردم‌سالاری» با تیتر «سبد رای مردم و طیف‌های سیاسی» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداخته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha