• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402120804779
  • خبرنگار : 30057

استاد پیشکسوت دانشگاه امیرکبیر دار فانی را وداع گفت

استاد پیشکسوت دانشگاه امیرکبیر دار فانی را وداع گفت

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران چشم از جهان فروبست.

به گزارش ایسنا، فتح الله مضطرزاده عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رییس سایق سازمان پژوهش های علمی و صنعتی دار فانی را وداع گفت.

فتح‌اله مضطرزاده در اول آذر سال ۱۳۲۵ در شهر یزد متولد شد. وی عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشکده مهندسی پزشکی و دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از برگزیدگان همایش چهره‌های ماندگار در شاخه مهندسی شیمی و برنده نشان دولتی پژوهش بوده است.

مضطرزاده تحصیلات ابتدایی و متوسطه را شهر یزد به پایان رساند و در سال ۱۳۴۴ برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و مدرک کارشناسی رشته علم مواد را در سال ۱۳۴۷ و کارشناسی ارشد این رشته را در سال ۱۳۵۰ از دانشگاه فنی کلاوستال آلمان کسب کرد. وی در سال ۱۳۵۴ به اخذ درجه دکترای تخصصی رشته علم مواد از همان دانشگاه نائل آمد.

ایشان پس از اتمام تحصیل، در سال ۱۳۵۵ به ایران بازگشت و به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌ها مشغول به خدمت شد.

وی مشاغل اجرایی متعددی را در سطوح مختلف از جمله ریاست دانشگاه گیلان (۶۰–۱۳۵۹)، ریاست پژوهشگاه مواد و انرژی به مدت ۲۳ سال (۸۵–۱۳۶۲)، معاون پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی (۷۶–۱۳۷۲)، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از سال ۱۳۹۴ تاکنون بر عهده داشته‌است.

وی همچنین عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، از سال ۱۳۶۹، پژوهشگر برتر کشور، سال ۱۳۷۰، استاد نمونه کشور در سال ۱۳۷۰، برنده جایزه بین‌المللی اکو در علوم طبیعی در سال ۱۳۷۱،  دریافت نشان دولتی درجه سوم پژوهش در سال ۱۳۷۵، چهره ماندگار کشور در شاخه مهندسی شیمی در سال ۱۳۸۲ و برنده جایزه کتاب سال ایران (کتاب شایسه تقدیر) برای کتاب «سرامیک‌ها و کاربرد آن در مهندسی پزشکی» در سال ۱۳۸۵ و همچنین رتبه سوم در ۲۱ امین جشنواره رازی در سال ۱۳۹۴ در کارنامه علمی خود به ثبت رساند.

"کانال راهنمای عصب دارای ساختار الیافی از کامپوزیت پلیمری هیالورنیک اسید و پلی کپرولاکتون"، "سنتز شیمیایی کنترل شده نانوذرات کلسیم پر اکسید با پوشش پلی اتیلن گلیکول از طریق کنترل نرخ افزودن هیدروژن پر اکسید"، "عینک سرد و گرم تسکینی چشم و اطراف آن"، "پوشش شیشه زیست فعال (بایو گلس) سنتز شده به روش سل-ژل بر روی فولادهای 304 و 316L" و "کاشی های آنتی باکتریال تهیه شده به روش سل-ژل" از اختراعات به ثبت رسیده وی به شمار می رود.

فتح‌الله مضطرزاده عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگویی با ایسنا، با اشاره در خصوص مقاله نیچر در خصوص تقلبات علمی ۳ کشور ایران، چین و روسیه، معتقد بود که وقتی مدرک‌گرایی رویکرد اصلی باشد، هیچ کس از نظر علمی مورد آزمون قرار نخواهد گرفت از این رو هر کسی تلاش می‌کند که مدرکی دریافت کند.

وی با بیان اینکه این روند موجب توسعه تقلبات علمی خواهد شد، اظهار کرد: از این رو به نظر من مهمترین اقدامی که باید در این زمینه اجرایی شود، سیاستگذاری‌های درست در حوزه علم و فناوری است. تدوین این سیاستگذاری‌ها مورد جدیدی نیست و همه کشورها در این زمینه اقدام کرده‌اند.

مضطرزاده، با تاکید بر اینکه برای تدوین سیاست‌های صحیح نیاز به تلاش‌های زیادی نیست، خاطر نشان کرد: در این زمینه فقط کافی است اعتقاد و عزم لازم باشد تا سیاستگذاری‌های صحیحی در این حوزه تدوین شود و مسائلی مانند سرقت علمی و تقلبات علمی از بین برود.

این عضو پیوسته فرهنگستان علوم، مهمترین دلیل بروز تقلبات علمی را مدرک‌گرایی عنوان کرد و یادآور شد: در بسیاری از اقداماتی که انجام می‌دهیم، بسیاری از شاخص‌ها و معیارهای علمی را رعایت نمی‌کنیم و هر کسی می‌تواند با استفاده از مدرک خود مزایایی را دریافت کند ولی بابت مدرکی که دریافت کرده، اقدام مهمی انجام نداده است.

وی با اشاره به اعلام رتبه‌های علمی کشور گفت: از نظر تعداد مقالات، وضعیت ما مشخص است ولی در بسیاری از کشورها در کنار انتشار مقالات، به نتایج علم تولید شده توجه بیشتری می‌شود ضمن آنکه اجازه نمی‌دهند کسی با تقلب ارتقا یابد و اگر کسی مرتکب تقلبی شد نمی‌تواند در مسند کارهای کلیدی قرار گیرد.

استاد پیشکسوت علم مواد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: این در حالی است که در مقابل بزرگترین دانشگاه کشور شرکت‌هایی تشکیل شده که علناً پایان‌نامه‌های از کارشناسی تا دکتری و همچنین مقاله می‌فروشند و به گفته روسای یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور ۷۰ درصد دانشجویان تقلب علمی می‌کنند!

ین چهره‌ ماندگار شاخه مهندسی شیمی و برنده نشان دولتی پژوهش معتقد بود برای مقابله با پدیده تقلبات علمی تنها بر عهده یک نهاد نیست بلکه باید سایر نهادها وارد کار شوند، هر چه ما در این زمینه اعلام می‌کنیم تنها از روی دلسوزی است و در صحنه‌های علمی نیز افراد شجاع کمی داریم که در این زمینه اظهار نظرهای سازنده داشته باشند و این امر نشان می‌دهد که در زمینه جذب اعضای هیات علمی نیز ضعف داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۹ ۰۸:۲۹

روحش شاد استاد عزیز

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۴

خدا رحمتشون کنه🙏

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۹ ۲۱:۲۶

🌍روحش شاد ⚘🤲🏻🌹🌄ویادش همیشه گرامی🇮🇷💫

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۰ ۰۷:۴۲

روحش شاد

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۱۰ ۰۸:۴۸

درود به روان پاکش،