به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست سمیه رفیعی با تاکید بر اینکه «امنا نگاه ویژه به حضور بانوان در جامعه دارد»، گفت: امنا از نگاه سهمیه بندی و زینت المجالسی به حضور زنان دوری کرده است.
این نماینده مجلس یازدهم در این نشست که در «ایرنا» برگزار شد، با بیان اینکه «امنا به دنبال حضور زنان داری تخصص و ایده و اندیشه است»، افزود: متاسفانه امروز لیست هایی برای انتخابات بسته می شود و تاکید بر حضور سهمیه بندی زنان در این لیستها وجود دارد که این نگاه در ارتباط با حضور زنان، ابتذال سیاسی است.
وی با انتقاد از موضوع پدر خواندگی در زمینه حضور زنان در عرصههای مختلف گفت: نباید چنین باشد که عدهای صحنهگردان بازیگرانی را بچینند و بازیگردانی کنند.
رفیعی در ادامه با اشاره به اینکه «رهبری بارها در سخنرانیهایشان حجت را بر مردم تمام کردهاند و نظر خود را به صراحت در حوزه زنان و خانواده اعلام کردهاند»، افزود: هر کس به زبان لبیک یا خامنهای بگوید اما در عمل نگاه سخیف به حوزه زنان داشته باشد، به طور قطع در مغایرت با اندیشههای بلند حضرت آقا خواهد بود.
این کاندیدای مجلس دوازدهم با تاکید بر اینکه «امنا نیامده است تا مردم را توجیه کند بلکه آمده است تا برای مردم پاسخ داشته باشد و برنامه ارائه کند»، افزود: امنا به دنبال آن است که بانوان بر اساس اصل شایسته سالاری انتخاب شوند و برای حوزههای تخصصی خود برنامه داشته باشند و بدون صحنه گردانی و پدر خواندگی قرار است برنامههایشان را جلو ببرند.
در ادامه این نشست طهورا نوروزی با ابراز تاسف نسبت به اینکه «در چهار دهه گذشته در حوزه زنان انحصارهایی داشتهایم»، گفت:به اعتقاد من موضوع زنان موضوعی حاکمیتی است و وجه اشتراک نظام است؛ بنابراین ما نمیخواهیم به حوزه زنان نگاه سیاسی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه «دو نگاه خانواده محوری و ضرورتهای حضور سیاسی و اجتماعی زنان در جامعه وجود دارد»، افزود: در دیدگاه امام و رهبری هر دو حوزه مورد توجه قرار گرفته است اما در کشور در این دو حوزه افراط و تفریط میشود.
این کاندیدای مجلس دوازدهم با بیان اینکه «ما در امنا حضور زنان را فرصت برای نظام و حاکمیت میدانیم و نگاه ما سهم خواهانه نیست»، خاطرنشان کرد: در زمینه حضور زنان در امنا عدد مهم نیست بلکه مهم آن است که زنان برای تحقق آرمانهای انقلاب حضور داشته باشند پس حذف زنان به معنی حذف صندلی پارلمانی و دولتی برایمان مطرح نیست بلکه نگاه ما این است تا با حذف زنان شاهد حذف آرمانها و عدم تحقق آنها نباشیم.
در ادامه این نشست زینب قیصری یکی دیگر از بانوان لیست امنا با اشاره به اینکه «متاسفانه در لیستهای مختلف شاهد حضور بانوانی هستیم که سابقه و شایستگی لازم را ندارند»، گفت: یک نماینده دو ساحت سیاست گذاری و نظارت را برعهده دارد پس هر نماینده باید در این دو حوزه ایفای نقش کند.
وی ادامه داد: اگر خانمی که وارد مجلس میشود وام داره یک مجموعه و یا پدرخواندهای باشد و بدون ارزیابی و شایستگیهای لازم به مجلس راه یافته باشد، اصل حضور نماینده زیر سوال میرود.
قیصری با اشاره به اینکه «در مجلس گذشته ۱۶ خانم داشتیم»، افزود :متاسفانه از این تعداد شاید دو سه نفر از آنها در جامعه شناخته شده باشند پس مسئولیت ما در انتخابات پیش رو بسیار زیاد است و توصیهام به مردم این است تا در انتخاب خود به سوابق و شایستگی کاندیداهای حوزه زنان توجه بیشتری داشته باشند.
در ادامه این نشست سمیه رفیعی با اشاره به اینکه «بانوان برای مسئولیتی که بر عهده میگیرند معمولاً مادری میکنند» ، تاکید کرد: مادری کردن با دستور گرفتن و نسخه اجرا کردن تفاوت دارد.
وی با تاکید بر اینکه «وقتی در انتخابمان تخصص را مد نظر قرار دهیم و با تخصص پیش برویم، نه به دام سکوت میافتیم و نه تندرور ها» اظهارکرد: حوزه زنان در جمهوری اسلامی حوزه وحدت همدلی و قداست مادری است .حوزه زنان در جمهوری اسلامی حوزه تخاصم گفتمانی نیست.
پریسا دانشجو از دیگر کاندیداهای مجلس دوازدهم هم در این نشست با توصیه بر اینکه «مردم در انتخاب خود سوابق و برنامههای کاندیداها را مورد بررسی قرار دهند» ، افزود: از مردم میخواهم تا افراد دغدغهمند را انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه «برای زنان در حوزه اشتغال فرزندآوری و غیره برنامه داریم»، گفت: برای مشکلات زنان در حوزههای مختلف برنامه داریم به شرط آنکه افراد دغدغه مند انتخاب شوند.
همچنین ریحانه اخلاقی از دیگر بانوان لیست امنا با با تاکید بر اینکه «در امنا سیستم پدر خواندگی را کنار گذاشتهایم و بر اساس شایستهسالاری پیش خواهیم رفت»، تصریح کرد: اولین شعار امنا این بود که شخص محوری را کنار گذاریم و سراغ شاخص محوری برویم یعنی باید معیار قضاوت مان شاخصها باشند و نه اشخاص.
سمیه رفیعی در ادامه این نشست در رابطه با برنامههای امنا برای پیگیری اصلاحات ضروری قانون جوانی جمعیت و خانواده در مجلس دوازدهم گفت: قانون جوانی جمعیت از قانونهای خوب مجلس یازدهم بود چرا که موضوع جوانی جمعیت از ابر چالشهای کشور است و این قانون یک دوره ۷ ساله دارد و موقت است.
وی با اشاره به اینکه «قانون جوانی جمعیت مسئله محور بوده است»، تاکید کرد: مسئله اصلی این قانون مبارزه با کمبود جمعیت بود البته این قانون خلعهایی دارد که حتماً باید اصلاح شود که در مجلس آینده آن را پیگیری خواهیم کرد.
رفیعی درباره برنامههای امنا در زمینه مبارزه با فساد در مجلس دوازدهم گفت: ما فساد را تنها در حوزه اقتصادی نمیبینیم بلکه معتقدیم یکی از عرصههای مبارزه با فساد در حوزه سیاست است که در زندگی مردم نیز اثر دارد.
وی تاکید کرد اگر جلوی فساد نایستیم و برای کاهش و به صفر رساندن آن کاری نکنیم نمیتوانیم آینده خوبی را پیش بینی کنیم.
سمیه رفیعی همچنین در رابطه با برنامههای امنا برای انتخاب هیئت رئیسه و کمیسیونهای مجلس دوازدهم گفت : هنوز برای صحبت در این موارد زود است اما در هر صورت ما به دنبال انتخاب اصلح خواهیم بود البته که همه چیز به شرایط مجلس آینده بستگی دارد و در نهایت تصمیمات باید به صورت جمعی گرفته شود و ما نگاه متعصبانه نخواهیم داشت اما به سمت اصلح قدم برمیداریم و حتماً مشارکت خواهیم کرد.
وی همچنین در رابطه با وضعیت لایحه خشونت علیه زنان توضیح داد: بر اساس ساختار مجلس وظایف کمیسیونها مشخص است و زمانی که این لایحه به مجلس ارسال شد در حیطه اختیارات کمیسیون فرهنگی بود اما لایحه را به کمیسیون اجتماعی فرستادند که ما اعتراض کردیم اما پاسخی داده نشد.
وی با اشاره به اینکه «در زمینه لایحه خشونت علیه زنان تصمیم جمعی گرفته نشد»، افزود: در مورد این لایحه رضایت تک به تک اعضای فراکسیون زنان گرفته نشد حتی عدهای امضا جمع کردند که کمیسیون مشترک در این زمینه تشکیل نشود و این موضوع به صورت انحصاری مورد بررسی قرار گرفت.
رفیعی افزود: این لایحه چنان قلب در مفاهیم نامأنوس با حوزه زنان در ایران شد که داد از نهاد دستگاههای امنیتی بلند شد و این لایحه از دستور کار مجلس خارج شد.
در پایان این نشست هر یک از اعضای لیست بانوان امنا به بیان الویتهای خود در صورت راهیابی به مجلس دوازدهم پرداختند.
ریحانه اخلاقی با تاکید بر اینکه «عدالت آموزشی را در سراسر کشور پیگیری خواهیم کرد» افزود : محتوای آموزشی نیز از دیگر اولویتهایی است که در صورت راهیابی به مجلس پیگیری خواهم کرد.
پریسا دانشجو هم ساماندهی موضوع فیلترینگ را از اولویتهای خود خواند و گفت: فضای مجازی و نحوه فیلترینگ غیرعلمی سایتها باید کنار گذاشته شود که باعث نارضایتی و اعتراض فراوان است و میتوان در این زمینه از هوش مصنوعی بهره بگیریم.
سمیه رفیعی هم با تاکید بر اینکه «در حوزه زنان عرصه اندیشههای بلند، هم افزایی و مادری کردن برای پیشرفت کشور و الگوسازی برای زنان دنیا است» ، گفت: معتقدیم که حوزه زنان عرصه پدر خواندگی نیست.
وی به اولویتهایی که در حوزه محیط زیست در مجلس دوازدهم پیگیری خواهد کرد اشاره کرد و گفت سه قانون مدیریت پسماند، شکار و صید، مدیریت و بهره برداری از منابع آبزی کشور را در مجلس آینده دنبال خواهیم کرد.
در ادامه این نشست طهورا نوروزی با تاکید بر اینکه «برنامه آتی حوزه زنان مجلس با حضور مجمع امنا پیگیری وزارت خانواده است»، گفت: سه محور عدالت جنسیتی خانواده و حمایت را در مجلس آینده دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: ما امروز به خانواده بدهکاریم و باید همه عزم خود را جزم کنیم برای تشکیل وزارت خانواده؛ چراکه امروز خانواده نیاز به متولی مقتدر، متخصص و دغدغهمند دارد.
در پایان زینب قصیری هم با بیان اینکه «معتقدم تا زمانی که بانوان در سطح خوبی از حوزههای مدیریتی قرار نگیرند به خیلی از اهداف نخواهیم رسید» ،خاطرنشان کرد: از اولویتهایی که در صورت راه یابی به مجلس دوازدهم پیگیری خواهم کرد بحث انرژی خواهد؛ بود چراکه حکمرانی انرژی ما بیمار است و باید به این موضوع ورود کنیم.
انتهای پیام
نظرات