سید عماد شاهرخی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص طرح جهش تولید، اظهار کرد: هدف از طرح جهش تولید، افزایش انواع محصولات تولیدی در زمینهای دیم است.
وی اضافه کرد: بهبود وضعیت معیشت کشاورزان، افزایش اشتغال در روستاها، تامین امنیت غذایی و کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها، افزایش ماده آلی خاک و جلوگیری از فرسایشهای آبی و بادی، رعایت تناوب زراعی و بهرهمندی از مزایای تولید محصولات کشاورزی، صرفهجویی در منابع آبهای زیرزمینی و بهرهبرداری مطلوب از آبهای جاری و نزولات آسمانی، پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در راستای منویات مقام معظم رهبری از مزیتهای طرح جهش تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها به مثابه بالفعل کردن ظرفیتهای بالقوه است، بیان کرد: ارتقای بهرهوری و گسترش فناوری و انتقال دانش نوین در تولیدات کشاورزی با ایجاد پارکهای نوآوری و برگزاری کلاسهای آموزشی از دیگر مزایای طرح جهش تولید است.
شاهرخی گفت: خط اعتباری ویژهای برای جذب ادوات و دنبالهبندها و بالا بردن درجه مکانیزاسیون در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه ۳۵۰ هزار هکتار سطح زیرکشت طرح جهش تولید بوده که امسال به ۳۷۰ هزار هکتار افزایش یافته است، اظهار کرد: در این ۳۷۰ هزار هکتار نخود، گندم، جو، عدس، دانههای روغنی، گیاهان علوفهای و دارویی کشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در شش محور طرح جهش تولید را پیگیری میکنیم که یکی از این محورها، حفظ ۳۰ درصد بقایای گیاه برای جلوگیری از فرسایش بادی و آبی و نفوذپذیری نزولات آسمانی به خاک و ذخیره آبهای زیرزمینی است.
شاهرخی گفت: کشت عمود بر جهت شیب عامل بسیار مهمی برای جلوگیری از فرسایش و تغذیه آبهای زیرزمینی، کشت مستقیم بدون شخم و حفظ بقایا و تبدیل آیش به کشت از دیگر محورهای طرح جهش تولید است.
وی بیان کرد: قبلا برای افزایش درصد ماده آلی خاک یکی از موارد مهمی در جهش تولید کشت مستقیم بدون شخم است.
انتهای پیام
نظرات