به گزارش ایسنا، یازدهم اسفند سرنوشت مجلس دوازدهم رقم خواهد خورد و مردم با حضور در پای صندوقهای رأی نماینده مورد نظر خود را انتخاب خواهند کرد و کاندیداها میبایست با رعایت تقوا، رقابت سالم، وعدههای درست، بیان نقاط قوت و چارهاندیشی برای رفع ضعفها، ترجیح منافع ملی و پرهیز از نگاه شخصی و جناحی خود را معرفی کنند تا مردم با شناخت درست از افراد بهترین انتخاب را داشته باشند.
گاه پیش آمده مردم برای اینکه بتوانند گزینه مناسبی را برای نشستن بر کرسی مجلس انتخاب کنند به جریانات و احزاب سیاسی مورد اعتماد مراجعه کرده و به گزینه معرفی شده توسط احزاب رأی بدهند. در این گزارش ضمن مصاحبه با برخی فعالان و احزاب سیاسی در استان قزوین به لزوم مشارکت در انتخابات، انتخاب اصلح و وظایف احزاب پرداختهایم.
حامد کبودوند، فعال سیاسی، در گفتوگو با ایسنا در خصوص انتخابات با بیان اینکه اصل شرکت در انتخابات از انتخاب اصلح مهمتر است، اظهار کرد: مشارکت بالا با حضور آگاهانه و انتخاب دقیق میتواند سرنوشت فردی و جمعی ما را رقم بزند زیرا در حوزه فردی و اجتماعی محتاج انتخاب دقیق و اصولی هستیم و اگر انتخاب ما انتخابی آگاهانه، دقیق و صحیح باشد شاهد یک قوه قانونگذار قوی که دغدغه نظارت درست و ایجاد قوانین بهینه را دارد، خواهیم بود.
وی بیان کرد: اگر دنبال قوه مقننهای هستیم که توان نظارتی بالا و قانونگذاری دقیق داشته باشد باید افرادی را انتخاب کنیم که این افراد هم از لحاظ توانمندی آمادگی نظارت دقیق و تشخیص و توان قانونگذاری صحیح را داشته باشند لذا باید کسانی را انتخاب کنیم که به واسطه عدم وامداری به جریانات و مجموعهها بتوانند نظارت صحیح بر اجرای قوانین داشته باشند.
این فعال سیاسی گفت: یک نماینده باید توانایی استنتاج و تشخیص برای ایجاد قوانین بهینه و درست را دارا باشد؛ هم اکنون مشکل اساسی در مجلس شورای اسلامی عدم اجماع نمایندگان دلسوز برای محقق شدن قانونهای دقیق و درست و دوم عدم نظارت دقیق و کارشناسی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: افراد اصلح ممکن است از طریق احزاب یا لیستها معرفی شده باشند و یا توسط خود مردم با بررسی از میان لیست کلیه داوطلبان انتخاب شوند.
کبودوند افزود: نیروی تراز انقلابی باید نیازهای حوزه انتخابیه خود را دقیق بشناسد و در قالب آسیبشناسی علتهای آن را بررسی کند و برای رفع علتها با تصویب قوانین درست اقدام کند؛ ضمن اینکه در عین حال با بررسی و رصد، نظارت کامل و مؤمنانه بدون در نظرگرفتن جهت گیریهای گروهی و حزبی نسبت به عملکرد مدیران اجرایی اعلام نظر کند.
کاندیداها از شعار لحظهای و بدون عمل خودداری کنند
به گزارش ایسنا، احمد خورگامی، دبیر جمعیت وفاداران در استان قزوین نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فرد اصلح کسی است که از سلامت در گفتار، رفتار و اعمال برخوردار باشد و به یقین صرفاً دارا بودن رزومه در سمت اجرایی یا مسئولیت خاصی نشان از اصلح بودن کاندیدا نیست.
وی افزود: یک نماینده باید علم به رصد مسائل کشور داشته باشد یا انسان مشورتپذیری باشد و تیم مشاوری را بچیند که بتواند از مشکلات آگاه شود و از وعده و شعار دادن لحظهای و بدون عمل خودداری کند.
دبیر جمعیت وفاداران در قزوین تصریح کرد: وظیفه نماینده قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین است. کسی که شعار و وعدههایی همچون آسفالت راه روستایی میدهد با وظایف یک نماینده آشنا نیست و نماینده خوبی نخواهد بود. یک نماینده نباید نگاه جزیی، منطقهای و قومیتی داشته باشد بلکه نگاه نماینده باید ملی باشد و مشکلات مردم همچون مشکلات معیشتی و اقتصادی را اولویت خود بداند تا گشایشی در زندگی مردم رقم بزند.
خورگامی ادامه داد: نماینده تراز انقلاب اسلامی فردی است که به دور از انحرافات باشد و دغدغههای نظام و انقلاب را مهم بداند یعنی اینطور نباشد برای کسب آرا با جوسازی اصول را زیر پا بگذارد زیرا ما برای حفظ آرمانها و ارزشها انقلاب کردیم اما متأسفانه زمان اخذ رأی بسیاری از افراد که مدعی انقلابیگری هستند حاضر نیستند از آرمانهای نظام و انقلاب و دغدغههای رهبری دفاع کنند.
احزاب جزو ارکان تصمیمساز کشور هستند
کبودوند درباره وظایف احزاب برای انتخاب درست مردم، اظهار کرد: احزاب جزو ارکان تصمیمساز کشور هستند یعنی باید با اشراف اطلاعاتی و خط دهی نسبت به راهنمایی دیگران اقدام کنند نه اینکه خودشان تعیین تکلیف داشته باشند.
وی گفت: احزاب باید با بسترسازی مناسب آحاد مردم را به سمت تصمیم درست سوق دهند، مشکل کنونی در حوره احزاب به خصوص در استان قزوین این است که احزاب به جای تصمیمسازی به تصمیمگیری ورود کرده و کارکرد خود را تنزل دادهاند.
این فعال سیاسی بیان کرد: احزاب باید در طول سال بسترسازی کنند و مشاوره دهند تا مردم و مسئولین تصمیم بگیرند که متأسفانه تصمیمسازی از سوی احزاب مغفول مانده است و هر چقدر که احزاب به تصمیمسازی بپردازند خروجی آن تصمیمگیری درست مردم خواهد بود.
خورگامی نیز درباره نقش احزاب در انتخابات خاطرنشان کرد: احزاب گروههای مرجع هستند و حامیانی دارند که میتونند داوطلبین را به صورت فنی و تخصصی بررسی کنند تا نماینده اصلح به مردم معرفی شود.
دبیر حزب جمعیت وفاداران در قزوین تصریح کرد: احزاب میتوانند با برگزاری نشستها، گفتوگوها و مناظرات سبب شناخت بیشتر مردم از داوطلبین و حتی آگاهی آحاد جامعه از شاخصهای مهم برای انتخاب نمایندگان مجلس شوند.
تمام اعضای یک حزب باید تقوا داشته باشند
حجتالاسلام سید مهدی خضری، امام جمعه موقت قزوین، نیز درباره موجودیت احزاب در جمهوری اسلامی اظهار کرد: امیرالمؤمنین در اولین جلسه با اصحاب اداره حکومت خود فرمودند که تقوا مرکبی است که سواره خودش را با آرامش به مقصد میرساند.
وی ادامه داد: خطاها نیز مرکب ناآرامی است که سوارههای خود را به درهها میاندازند و زمانی که یک مدیر تشکیلات نرمافزار و سختافزار مدیریت خود را بر تقوا پایهگذاری کند به سمت خیر حرکت خواهد کرد.
امام جمعه موقت قزوین تصریح کرد: زمانی که تشکیلات مقدسی مدیر باتقوایی نداشته باشد باعث خطا رفتن و صدمه دیدن آن مجموعه میشود و مشکل برخی احزاب این است که از تقوا جدا شدهاند و اعضای آن به یکدیگر تذکر نمیدهند تا شاهد تقوای تشکیلاتی باشیم.
وی بیان کرد: منظور از تقوای تشکیلاتی این است که اگر من مدیر در سازمان و مجموعه تحت مدیریت خود از فردی بیتقوایی دیدم تذکر بدهم و در جهت رفع آن مسئله اقدام کند، همچنین کارکنان آن مجموعه هم نسبت به اتفاقاتی که در پیرامون خود میافتد باید حساس باشند و به بیتقوایی حتی از ناحیه بالادستی گزارش و تذکر دهند.
خضری خاطرنشان کرد: تقوا نداشتن بعضی از اعضا نیز باعث تغییر مسیر یک حزب است، رهبر معظم انقلاب در این باره فرمودهاند تقوای تشکیلاتی یعنی تمام اجزای تشکیلات مراقب یکدیگر باشند.
به گزارش ایسنا، مجلس در رأس امور است بنابراین انتخابات مجلس از اهمیت ویژهای برخوردار است و اراده ملی از طریق انتخابات به ویژه انتخابات مجلس در کشور محقق میشود، بنابراین مردم و جریانات سیاسی باید تلاش کنند تا ضمن ایجاد شور حداکثری بهترین گزینه برای ورود به مجلس از میان کاندیداها انتخاب شود.
انتهای پیام
نظرات