امیر اوسط در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت موضوع انتخابات مجلس و مسائل زیستمحیطی اظهار کرد: ارتباط انتخابات مجلس با مسائل محیط زیستی از چند جهت قابل بررسی است و در زمانی که کاندیداها مشخص میشوند و فعالیت تبلیغی خود را آغاز میکنند این موضوع برای فعالان محیط زیست اهمیت پیدا میکند که کاندیدا چه شناختی از مسائل محیط زیستی حوزه انتخابیه خود که در آن کاندیدا شده، دارد؟ آیا معضلات و فرصتهای محیط زیستی آن حوزه را میشناسد؟ برای غنای محیط زیستی حوزه خود چه برنامههایی تدوین کرده و در بخش معضلات محیط زیست آن حوزه انتخابیه نیز چه برنامههایی دارد؟ در ایام تبلیغات چه رفتار محیط زیستی از خود بروز میدهد؟ و آیا نوع و شیوه تبلیغات آنها مخرب و آسیبزننده به محیط زیست بوده و یا در راستای پاسداشت محیط زیست است؟
وی تصریح کرد: مردم باید مطالبات محیط زیستی خود را با کاندیداها مطرح کنند و خواستار پیگیری آن باشند و اینکه مردم بهتر است نظرات این کاندیداها را در زمینه مسائل محیط زیستی نیز جویا شوند.
اوسط خاطرنشان کرد: خواه ناخواه در حال حاضر با معضلات و مخاطرات محیط زیستی در مملکت مواجه هستیم و کاندیداها باید در این زمینه آگاه بوده و برنامه داشته و مردم هم باید این مطالبه را از آنها داشته باشند.
وی تأکید کرد: پس از جلب اعتماد ملت برای ورود به مجلس شورای اسلامی نیز این مسیر مطالبهگری باید ادامه داشته باشد و نماینده مردم هم برای بررسی لوایح و طرحهایی که در صحن مجلس مطرح میشود، باید دیدگاه محیط زیستی داشته باشد چراکه تصمیمات و بودجهریزیهای ناسازگار با محیط زیست شاید در کوتاهمدت اثرات محیط زیستی مخرب خود را نشان ندهد اما در میانمدت و بلندمدت اثرات سوء نشان خواهد داد و گریبانگیر ملت و مملکت خواهد شد.
این فعال محیط زیست بیان کرد: انتخابات مجلس فرصت بسیار خوبی برای کشور است تا نمایندگانی برخوردار از نگاه جامع نسبت به همه مسائل کشور داشته باشیم و افرادی باشند که مجموعه شرایط کشور را ببینند.
وی با تأکید بر اینکه نمایندگان منتخب باید متوجه نیازهای کشور باشند، گفت: از مهمترین نیازهای کنونی کشور توجه به مسائل محیط زیست است، یعنی اگر قرار باشد توسعهای در ایران اتفاق بیفتد، توسعه پایدار محقق شود، کیفیت زندگی ایرانیان ارتقاء یابد، معیشت خوبی برای ایرانیان داشته باشیم، کشاورزی و صنعت را با رونق و بهرهوری لازم داشته باشیم و بتوانیم شاخصهای سلامت را ارتقاء دهیم، باید مسائل محیط زیست را جدی بگیریم.
اوسط تصریح کرد: لازمه همه این اتفاقات این است که محیط زیست سالم داشته باشیم و برای تحقق این مسائل داشتن مجلسی با دید جامع نیاز است، برای این که مجلس در قانونگذاری و سیاستگذاری نقش دارد و به طبع نمایندگانی که به این موضوع آشنایی کافی داشته باشند، میتوانند به شکلگیری این فرآیندها کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سنوات گذشته در فرآیند تصویب و تخصیص اعتبارات به موضوع دارا بودن مجوزهای قانونی طرحها و پروژهها توجه لازم نمیشده و همواره این قبیل طرحها پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی و در پیوست قانون بودجه سنواتی برای اجرا به مجریان ابلاغ میشده و سازمان برنامه و بودجه نیز مبادرت به مبادله موافقتنامه و در نهایت عملیات اجرایی میکرده است و برخی از این پروژهها با تخریب گسترده منابع طبیعی و آلودگی محیطزیست ملازمه داشته و این طرحها فاقد هرگونه پیوست یا برنامه مدیریت محیطزیستی در اجرا بودهاند و در تشدید بحرانهای محیطزیستی نقش بارزی دارند.
اوسط اظهار کرد: تنها چاره کار تغییر رویکرد مجلس در تصویب این قبیل پروژههاست که عموماً با حمایت نمایندگان در جداول بودجه قرار میگیرند، کاندیداها باید این مهم رانظر داشته باشند که پس از جلب اعتماد ملت و راهیابی به مجلس برای حفظ زیستپذیری و جلوگیری از تخریب محیط زیست و سرزمین باید جلوی اینگونه طرحها را بگیرند.
وی در پایان مطرح کرد: با شرکت حداکثری مردم در انتخابات میشود امیدوارم بود که مجلس از پشتوانه مردمی قوی برخوردار شود و نمایندگان قوی و با پشتوانه مردمی در مقابل تخریب محیط زیست موضعگیری عملی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات