مهدی رمضانی در حاشیه سفر به استان کرمانشاه در نشست خبری عصر امروز (سوم اسفند) تعداد کتابخانه های کشور را ۳۸۰۰ باب اعلام و تصریح کرد: از این تعداد ۲۸۰۰ کتابخانه نهادی و مابقی بصورت مشارکتی هستند.
وی افزود: جدای از این، کتابخانهها، کتابخانه های سیار را هم داریم که در روستاها فعال هستند.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به وجود ۴۰ هزار روستا در کشور گفت: از این تعداد ۳۵۰۰ روستا جمعیت بالای ۲۵۰۰ نفر داشته و واجد شرایط داشتن یک کتابخانه هستند که از این تعداد ۸۰۰ روستا دارای کتابخانه میباشند.
وی افزود: برای پوشش روستاهای دیگر، کتابخانه های سیار فعال هستند که تعداد این کتابخانهها از آغاز عمر دولت سیزدهم از ۲۸ مورد به ۵۳ مورد رسیده است.
رمضانی گفت: برنامه داریم تعداد این کتابخانههای سیار را تا پایان عمر دولت سیزدهم به ۲۰۰ مورد برسانیم.
بیش از ۵۰ میلیون جلد کتاب در کتابخانه های عمومی داریم
وی تعداد اعضای کتابخانه های عمومی کشور را ۱۰ میلیون نفر اعلام و تصریح کرد: از این تعداد سه میلیون نفر فعال بوده و تراکنش به معنی امانت گرفتن کتاب دارند.
به گفته رمضانی ۶۰ درصد اعضای کتابخانهها را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند و از ۴۰ درصد باقی مانده هم که بزرگسالان هستند، ۶۰ آنها را زنان خانه دار تشکیل میدهند.
رمضانی میزان ذخایر کتاب در کتابخانه های کشور را بیش از ۵۰ میلیون جلد کتاب عنوان کرد.
ایرانی ها «کتاب نخوان» نیستند/ سالانه ۳۰ میلیون امانت کتاب ثبت می شود
به گزارش ایسنا، رمضانی در ادامه در خصوص میزان سرانه مطالعه در کشور هم گفت: آمار دقیقی در این زمینه در دست نیست و برخی اعداد و آمار مختلف از جمله ۳۳ دقیقه، ۶۶ دقیقه و .... را بیان می کنند که هیچکدام دقیق نیست و نمی تواند میزان دقیق مطالعه ایرانی ها را مشخص کند.
وی افزود: اما آنچه ما از شواهد موجود مشاهده می کنیم این است که ایرانیها مردم "کتاب نخوانی" نیستند.
رمضانی گفت: سال گذشته ۱۱۰ هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ رسیده و گردش مالی حوزه نشر هزار میلیارد تومان بوده و این آمار نشان میدهد که کتابی نوشته شده و کتابی هم خریداری شده است و این کتاب ها برای خواندن خریداری می شوند.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: روزانه ۱۲۰ هزار امانت کتاب در کتابخانه ها به ثبت رسیده که سالانه به ۳۰ میلیون مورد امانت کتاب می رسد، اما این سوال وجود دارد که این آمار دقیقا کجای محاسبه سرانه مطالعه لحاظ می شوند.
رمضانی گفت: در همین راستا در حال انجام یک پیمایش در خصوص عادت کتابخوانی ایرانیان هستیم که به زودی نتایج آن منتشر می شود.
۷ کتابخانه مرکزی در حال ساخت داریم/ کتابخانه مرکزی کرمانشاه را پایان دولت تحویل می دهیم
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه با بیان اینکه ۱۳ استان کشور دارای کتابخانه مرکزی فعال هستند، گفت: در هفت استان دیگر هم از جمله کرمانشاه ساخت کتابخانه مرکزی در دستور کار قرار دارد و امیدواریم این هفت پروژه به پایان برسند.
وی افزود: در ۹ استان دیگر هم زمین کتابخانه مرکزی تامین شده و دو استان دیگر حتی به مرحله تامین زمین نرسیده اند.
رمضانی با بیان اینکه ساخت کتابخانه مرکزی همواره جزو مصوبات سفر هیات دولت قرار داشته گفت: در برخی استان ها اعتبارات خوبی هم در این زمینه اختصاص داده شده که از جمله آن اختصاص اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت کتابخانه مرکزی استان فارس است.
وی با بیان اینکه نهادکتابخانه ها تنها بهره بردار پروژه های کتابخانه مرکزی است، گفت: ساخت این پروژه ها با نهادهایی مانند وزارت راه و شهرسازی است و ما تنها بهره بردار پروژه هستیم و به محض تحویل پروژه کار تجهیز آن را انجام میدهیم.
وی با اشاره به فعال بودن پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه گفت: کار این پروژه در حال انجام است اما روند آن مطلوب نیست و برای اینکه بتوانیم پروژه را تا پایان این دولت به بهره برداری رسانیم، کار باید سرعت بیشتری بگیرد.
رمضانی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: با تامین این اعتبار و سرعت بخشیدن به کار، پروژه نهایتا تا پایان دولت سیزدهم به بهره برداری می رسد.
مراکز مشاوره در کتابخانه ها راه اندازی می شود
این مسئول در ادامه به برخی برنامه های این نهاد اشاره و از راه اندازی مراکز مشاوره در کتابخانه های کشور خبر داد.
رمضان گفت: ظرفیت راه اندازی ۷۰۰ مرکز مشاوره در کتابخانه های کشور وجود دارد، اما در مرحله پایلوت طرح، پنج مرکز مشاوره راه اندازی شده است.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصریح کرد: تعرفه خدمات این مراکز برای برخی اقشار کم درآمد مانند مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) رایگان و برای مابقی افراد با تعرفه پایینتر از سایر مراکز خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات