به گزارش ایسنا، همایش «دانشگاهیان استان ایلام برای ایران قوی ویژه انتخابات» با حضور حجتالاسلام والمسلمین کریمی تبار، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، بهرامنیا استاندار ایلام، رؤسای دانشگاههای استان و جمع زیادی از اساتید، کارکنان و دانشجویان، در محل سالن آیت الله حیدری دانشگاه ایلام برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین الله نور کریمی تبار، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد منجی عالم بشریت امام زمان (عج)، با اشاره به اینکه برای نسل جوان جایگاه کشور ما قبل از انقلاب و بعد از انقلاب تشریح و تبیین شود، گفت: قبل از انقلاب آمریکاییها برای ایرانیها ارزش قائل نبودند، چنانکه آنها از مصونیت قضایی برخوردار بودند و هیچ مقامی حق رسیدگی به جنایات آنها را نداشت.
امام جمعه ایلام عنوان کرد: در آن شرایط دشوار و در اوج مظلومیت ملت ایران، امام خمینی (ره) فریاد مظلومیت سر زد و انقلاب اسلامی شکل گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه کشور ما امروز در بسیاری از عرصهها نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت چشمگیر داشته است، یادآور شد: به عنوان مثال قبل از انقلاب در داخل ایران پر از پزشک خارجی بود، اما امروز به رغم تحریمها و فشار اقتصادی، سال گذشته یک میلیون نفر از خارج کشور برای درمان وارد ایران شدهاند.
کریمی تبار با بیان اینکه از برکت انقلاب اسلامی، آمریکا و انگلیس امروز جرأت تجاوز به کشور ما را ندارند، گفت: در سال ۱۳۹۸ پیشرفتهترین پهپاد آمریکایی وارد حریم کشور شد، که با موشک ساخت داخل ساقط گردید، اما آمریکاییها عکسالعملی از خود نشان ندادند و این همان عزت ایرانی است.
وی تصریح کرد: بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی، پایگاه آمریکایی «عین الاسد» موشک باران شد، اما باز آنها هیچ واکنشی نشان ندادند، که بمباران یک پایگاه آمریکایی در آن مقطع برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد.
در ادامه حسن بهرامنیا استاندار ایلام با بیان اینکه دانشجویان امید آینده و منشأ تحول در کشور هستند، گفت: این همایش و همافزایی با حضور اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاهها، موجب غنای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه میشود.
بهرام نیا تصریح کرد: دانشگاهیان مرجع هستند و دارای نفوذ کلام بالایی در جامعه میباشند، لذا میتوانند زمینهساز مشارکت بالای مردم در انتخابات پیش رو شوند.
نماینده عالی دولت در استان ایلام یادآور شد: یکی از ارکان هر جامعه مدنی انتخابات است که در آن قدرت میچرخد و مانع از استبداد و انحصارطلبی میشود.
بهرامنیا در بخش دوم سخنان خود به ابرپروژهی سامانهی گرمسیری به عنوان یکی از پروژههای مهم استان اشاره کرد و گفت: در صورت افتتاح این پروژه، ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان مشروب میشود که فاز نخست آن در آستانهی افتتاح است و در صورت بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه، ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان مشروب میشود. از مجموع اعتبارات اختصاص یافته (حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان) برای سامانهی گرمسیری، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در این دولت هزینه شده است.
استاندار ایلام بیان داشت: برای این پروژه از نقطهی صفر مرزی استان تا سد کنجانچم به طول ۸۵ کیلومتر دو لولهی ۲ متر و ۴۰ سانتیمتری لولهگذاری شده و هماکنون آب در لولهها جریان دارد که ۱۷ کیلومتر نیز تونل ساخته شده است و چهار دره پر شده که آب بهصورت ثقلی (بدون نیاز به پمپاژ) عبور کرده است.
بهرامنیا اضافه کرد: برای این پروژه ۱۱۰ هزار تن میلگرد و ۷۰ هزار متر مکعب بتن بهکار رفته است و ظرفیت ذخیرهی آب پشت سد کنجانچم ۸۵ میلیون متر مکعب است.
استاندار ایلام یادآور شد: یکی دیگر از پروژههای مهم استان در کنار سامانهی گرمسیری، تونل کبیرکوه بهطول ۷ کیلومتر است که فقط در این دولت، یکهزار میلیارد تومان برای آن هزینه شده و در آستانه بهرهبرداری است.
*دانشگاه در موضوع انتخابات هم پیشتاز باشد
در ادامه طاهر علیمحمدی، رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه دانشگاه پیشتاز و پیش قراول در توسعه کشور و حل مشکلات و معضلات جامعه است، تأکید کرد: بر اساس این رویکرد، انتظار میرود که دانشگاه در موضوع انتخابات هم پیشتاز باشد و دانشگاهیان علاوه بر حضور در انتخابات، مردم را نیز به مشارکت حداکثری فرا بخوانند.
رئیس دانشگاه ایلام با اشاره به برگزاری انتخابات متعدد در نظام مقدس جمهوری اسلامی، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هر زمانی که انتخابات برگزار شده، چه در زمان حیات امام خمینی (ره) و چه در دوران ولایت مقام معظم رهبری، با دعوت امامین انقلاب از مردم برای حضور پرشور در انتخابات همراه بوده است، که این مهم تأکید بر وجه جمهوریت نظام است.
علیمحمدی تأکید و اصرار مقام معظم رهبری برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را در طول سالیان متمادی را بهترین شاهد بر وجه جمهوریت نظام (مردمسالاری دینی) دانست و اظهار داشت: در هیچ حکومت و کشوری سراغ نداریم، که رهبری عالی آن یا مقامات بلندپایه آن حکومت و کشور بر حضور مردم در انتخابات به این اندازه تأکید و پافشاری کنند. این رویکرد مقام معظم رهبری بهترین دلیل و شاهد بر جدی بودن نقش مردم در تعیین سرنوشت خود در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
رئیس دانشگاه ایلام با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در هفتههای اخیر برای حضور حداکثری مردم در انتخابات ۱۱ اسفند ماه، بیان داشت: این میزان از تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه، (که یا سابفه ندارد و یا کمتر سابقه دارد)، علاوه بر اینکه دلالت بر جمهوریت و مردمسالاری دینی و نقشآفرینی مردم در نظام اسلامی دارد، هشداریست به همه مردم و نخبگان دانشگاهی و حوزوی که نباید آن را کماهمیت جلوه بدهند و باید موضوع را جدی بگیرند، چرا که دشمن در پی اثبات ادعای عدم مشروعیت و مقبولیت نظام است.
علیمحمدی، یادآور شد: معمولاً در آستانه انتخابات بحثی بین تحلیلگران و سیاسیون بوجود می آید مبنی بر اینکه آیا شرکت در انتخابات حق است یا تکلیف؟، که یک عده میگویند حق است و تکلیف نیست و یک عده دیدگاهی برعکس دارند، اما اندیشه امام و رهبری که برگرفته از کتاب و سنت است، شرکت در انتخابات را هم حق میدانند و هم تکلیف. لذا میبینیم که امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نوع نظام سیاسی (جمهوری اسلامی) را به رأی گذاشتند، و مردم ایران هم آزادانه و با اکثریت آرا به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی دادند.
*میان حق و تکلیف رابطه تلازم وجود دارد
رئیس دانشگاه ایلام با بیان اینکه اساساً میان حق و تکلیف رابطه تلازم وجود دارد و نمیشود میان اینها تفکیک قائل شد، گفت: برخلاف این اندیشه که ممکن است، در مقابل حق، تکلیف نباشد و بالعکس، رابطه حق و تکلیف رابطه تساوی است، چنانکه شما هر حقی را تصور کنید، بیشک در برابر آن تکلیفی وجود دارد، مثل حق حیات و حقوق زوجین نسب به هم.
وی افزود: این تلازم تا بدانجاست که فقط میان انسانها جریان ندارد، بلکه حتی میان خداوند و انسان هم برقرار است و خداوند بر مقتضای حکمت خود، برای انسانها بر خود حقوقی را قائل است، چنانکه از یک طرف انسان مکلف به انجام عبادات و ترک محرمات است و از طرف دیگر حقوقی هم بر خالق هستی دارد، که در قرآن کریم بر آن تصریح شده است: «وَکَانَ حَقًّا عَلَیْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ»، «إِنَّ عَلَیْنَا لَلْهُدَی»، «وَأَوْفُوا بِعَهْدِی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ وَإِیَّایَ فَارْهَبُونِ».
علیمحمدی یادآور شد: در این میان برخی حقوق هستند، که علاوه بر اینکه دیگران در برابر آن تکالیفی دارند، خود صاحب حق هم در برابر آن حق، تکالیفی دارد، که حق حیات اینگونه است، اما حق همسر چنین نیست. زوجین اختیار دارند از حقوق خود گذشت کنند، یعنی آن حق را از خود سلب کنند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، رئیس دانشگاه ایلام تصریح کرد: شرکت در انتخابات از قسم اول است، که نه تنها حق است و دیگران مکلف به رعایت آنند و کسی حق سلب آن را ندارد و نمیتواند مانع بشود، بلکه خود صاحب حق هم تکلیف دارد. در برابر حق شرکت در انتخابات، تکلیف دیگری نیز وجود دارد، که آن هم بر اساس فرموده مقام معظم رهبری تبلیغ و تشویق دیگران به حضور در انتخابات است. پس شرکت در انتخابات از حیث تکلیف چند وجهی است، که این موضوع به دلیل نقش انتخابات در حفظ نظام است، که به تعبیر حضرت امام (ره) از اوجب واجبات است.
انتهای پیام
نظرات