حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی خطیبی، کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در کرمانشاه، در این نشست که عصر امروز (دوم اسفند ماه) در تالار علامه امینی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه اقتصاد ما دچار مشکلات جدی است، از بالا بودن تورم بهعنوان یکی از چالشهای اصلی اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: نرخ تورم در کشور ما بالاست و اصلیترین دلایل آن هم به افزایش نقدینگی در جامعه برمیگردد، دلیل اصلی افزایش نقدینگی هم به نبودن نظارت درست روی بانکها مربوط است.
وی با بیان اینکه براساس یک بررسی انجامشده ۶۳ درصد تورم کشور ناشی از رشد نقدینگی و بقیه آن مربوط به کسری بودجه است، ادامه داد: برای مهار تورم باید رشد نقدینگی را مهار کنیم که البته شدنی است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه تصمیمهای غلط، کشور را به جاهای سخت کشانده است، اظهار کرد: بهعنوان نمونه، با افزایش تعداد سدها در کشور با مشکل خشک شدن دشتها مواجه شدهایم که بروز پدیده ریزگردها و آلودگی هوا از آثار سوء آن است.
وی گفت: سال ۱۳۸۴ چشمانداز ۲۰ ساله کشور تدوین و قرار شد، سالی هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشیم؛ اما این اتفاق رخ نداد، چون اقتصاد ما روی ریل درستی نبود.
این کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان ادامه داد: نهادهای تصمیمساز مانند حوزه، دانشگاه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان باید در کنار مجلس شورای اسلامی بهعنوان نهاد تصمیمگیر قرار گیرند و به وضع قوانین مناسب کمک کنند و دولت هم بهعنوان مجری باید این تصمیمها را اجرایی کند. همه بخشها باید بهخوبی عمل کنند تا اوضاع و شرایط بهبود یابد.
خطیبی با بیان اینکه چهار نفر اقتصاددان در کشور داوطلب شرکت در انتخابات مجلس خبرگان شدهایم، گفت: بنا داریم اگر به مجلس راه یابیم، کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان را احیا کنیم که میتواند نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید در انتخابات با دقت بیشتری انتخاب کنیم، افزود: اکنون عمدتاً انتخابات ما قومی و قبیلهای است و نه براساس شناخت. نخبگان درباره آگاهسازی جامعه وظیفه مهمی دارند و میتوانند در جامعه روشنگری کنند تا افراد اصلح به مجلس راه یابند.
راه حل مشکلات کشور در صندوقهای رای است
دکتر سیامک محمدی، مدرس دانشگاه نیز که به نمایندگی از آیتالله مصطفی علما، دیگر کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان در این نشست شرکت کرده بود، با اشاره به این جمله که «کسانی که تاریخ نمیخوانند محکوم به تکرار هستند» گفت: ما باید بخوانیم و بدانیم که در دهههای گذشته قبل از انقلاب در چه شرایطی قرار داشتیم و در همین چهار دهه انقلاب اسلامی به کجا رسیدهایم.
وی ادامه داد: حدود ۷۵ سال از پیروزی نظام مشروطه تا انقلاب اسلامی به داراز کشید که ۵۵ سال آن در اختیار پهلوی بود و در این سالها چیزی به نام انتخابات وجود نداشت، اما در همین ۴۵ سال ۴۱ انتخابات برگزار شده است، یعنی هر ۱۳ ماه یک انتخابات.
او بیان کرد: اگر کسی میخواهد واقعیت دوران پهلوی را بداند کتاب «یادداشتهای عَلَم» را بخواند، اسدالله علم جعبه سیاه حکومت پهلوی بود و هر سال وقتی به سوییس میفت تمام نوشتههای خود را در بانک سوییس نگهداری میکرد و به دختر خود گفته بود، زمانی حق انتشار این نوشتهها را دارد که یا خودش مرده باشد، یا محمدرضا پهلوی یا حکومت پهلوی ساقط شده باشد.
محمدی ادامه داد: علم در خاطراتش بارها اشاره کرده که تمام کابینه از قبل تعیین میشدند و نقش و مشارکت سیاسی زنان در آن زمان اصلاً معنی نداشته است. این درحالی است که در قانون جمهوری اسلامی بر اهمیت نقش مردم از جمله زنان و مردان در تعیین سرنوشت کشور تاکید شده و در هر انتخابات مردم سرنوشت کشور را تعیین میکنند.
وی گفت: اگر خواهان تغییر و اصلاح وضع موجود هستیم، تنها راه از طریق صندوقهای رای است. بنابراین مشارکت همه ما در انتخابات پیش رو ضروری است.
محمدی بیان کرد: امروز اگر مشکلی داریم ناشی از انتخاب اشتباهی است که در گذشته داشتهایم. بنابراین اگر بخواهیم وضعیت را بهبود دهیم باید با حضور در انتخابات، یک انتخاب اصلح داشته باشیم و افراد شایسته و توانمند را راهی مجلس کنیم.
وی افزود: برخی گلایه دارند که انتخابات در برخی استانها از جمله کرمانشاه، قومی و قبیلهای است. در پاسخ باید گفت که این مشکل به خود ما برمیگردد که باید سطح سواد سیاسی جامعه را به حدی ارتقا دهیم که مردم بتوانند از انتخاب قومی فاصله بگیرند و فرد اصلح را انتخاب کنند.
آیتالله امان نریمانی، دیگر کاندیدای مجلس خبرگان در این نشست نمایندهای نداشت.
انتهای پیام
نظرات