• سه‌شنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402120100566
  • منبع : مطبوعات

جلاد غزه زیر گیوتین

جلاد غزه زیر گیوتین

نتانیاهو نمی‌تواند نگرانی خود را نسبت به آنچه امروز در میدان جنگ غزه و فرامتن آن می‌گذرد، کتمان سازد! تلاش وی برای طبیعی و عادی جلوه دادن اوضاع نه‌تنها با بن‌بست مواجه شده، بلکه هر روزه فریاد اعتراض ساکنان اراضی اشغالی علیه وی شدیدتر می‌شود. در حالی که هزاران صهیونیست درتظاهرات ضدنتانیاهو در شهر تل‌آویو تجمع کرده‌ بودند، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هرگونه ایده و درخواست مطرح شده برای برگزاری انتخابات زودهنگام در اراضی اشغالی را رد کرد.

به گزارش ایسنا، جام جم نوشت: به عبارت بهتر، نتانیاهو عملا برگزاری انتخابات زودهنگام و انحلال کنست را خط قرمزخود قلمداد کرد. دلیل این رویکرد مشخص است؛ نظرسنجی‌های صورت‌گرفته در اراضی اشغالی، بیانگر برتری آشکار افرادی مانند بنی گانتز و لاپید بر نتانیاهو است. حتی برخی از اعضای حزب لیکود، حزب متبوع نتانیاهو نیز بیش از این حاضر به حمایت از وی نیستند. بر همین اساس، نتانیاهو برای خود خطوط قرمز آشکارتری را تعریف کرده است؛ فاصله‌گیری از آتش‌بس و انتخابات!

نتانیاهو تصورمی‌کرد باگذشت یک ماه ازآغاز جنگ غزه و تحقق برخی اهداف میدانی وی، روند کاهشی محبوبیت وی ازبین خواهد رفت اما اکنون پس از چهار ماه متوجه خطای محاسباتی خود شده است.درچنین شرایطی وی تلاش می‌کند ازحداکثر اختیارات نخست‌وزیری خود جهت حفظ کابینه استفاده کند! با این‌حال شکل‌گیری دوباره تظاهرات و تجمعات اعتراضی در تل‌آویو و حیفا، بدترین خبر ممکن برای کابینه اضطراری محسوب می‌شود. معترضان دوباره به خیابان‌های تل‌آویو آمده و خواستار برگزاری انتخابات مجدد شده‌اند؛ این در حالی است که انتخابات بعدی دراراضی اشغالی برای سال ۲۰۲۶ میلادی برنامه‌ریزی شده است. از نتانیاهو در یک نشست خبری درباره درخواست‌های مطرح‌شده در درون حزب حاکم لیکود برای برگزاری انتخابات زودهنگام به محض پایان جنگ غزه سؤال شد. او گفت: «آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز داریم، انتخابات و پرداختن به انتخابات است، چراکه بین ما تفرقه خواهد انداخت. ما در حال حاضر به وحدت نیاز داریم.»
   
چرا نتانیاهو به ادامه جنگ نیاز دارد؟
پاسخ این سؤال مشخص است: به محض پایان یافتن جنگ غزه، شاهد تشدید فشارها برای انحلال کنست (پارلمان رژیم اشغالگر صهیونیستی) و برگزاری انتخابات زودهنگام خواهیم بود و در این صورت، نتانیاهو شانسی برای بقا در مسند نخست‌وزیری ندارد. به عبارت بهتر، اظهارات نتانیاهو، ناظر بر نوعی شورش درون‌حزبی (در حزب لیکود) علیه وی است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۴۵ درصد از اعضای حزب لیکود بیش از این حضور نتانیاهو در مسند قدرت را به‌صلاح جریان سیاسی متبوع خود نمی‌دانند. حتی نخست‌وزیررژیم اشغالگرقدس چندین بار نگرانی خود را بابت تحرکات سیاسی (اشاره به احتمال کودتای درون‌حزبی در لیکود) بیان کرده است. یکی از مواردی که نتانیاهو را در وضعیت بحرانی و سخت قرار داده، مربوط به شکست مذاکرات آتش‌بس در قاهره است. نتانیاهو طرح پیشنهادی حماس برای متارکه جنگ را «توهم» خوانده بود. او می‌گوید که این خواسته‌های مطرح‌شده شامل پایان دادن به جنگ، بقای حماس و آزادی زندانیان فلسطینی است. بسیاری از تحلیلگران صهیونیستی و غربی معتقدند بر خلاف ادعای اولیه نتانیاهو، حماس حاضر نشده امتیازی به رژیم اشغالگر قدس بابت پایان‌دادن به جنگ دهد و خواسته‌های خود را به صورت قاطعانه و مستدل مطرح ساخته است. این صلابت حماس، منبعث از ناکامی صهیونیست‌ها در میدان و عدم دستیابی آنها به اهداف سه‌گانه تعیین شده است.

واشنگتن؛ شریک شکست تل‌آویو
در این میان، آمریکا نیز قدرت مدیریت جنگ غزه را از دست داده و از سوی دیگر، خود را همچنان ملزم به حمایت از نسل‌کشی در غزه می‌داند! شورای امنیت سازمان ملل متحد احتمالا روز سه‌شنبه در مورد طرح پیشنهادی الجزایر برای درخواست آتش‌بس بشردوستانه در جنگ رژیم اشغالگر صهیونیستی وحماس رأی خواهد داد، قطعنامه‌ای که لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در شورای امنیت می‌گوید آن را وتو خواهد کرد.الجزایر بیش ازدوهفته پیش، پیش‌نویس این قطعنامه اولیه را ارائه کرده بود؛ اما لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد درمواضعی کاملا دروغین مدعی شده که این متن می‌تواند «مذاکرات حساس» میانجیگری را به خطر بیندازد و به توقف درگیری‌ها درغزه وآزادی اسرا دست نیابد وچه‌بسا با آن منافات داشته باشد. آنچه مسلم است این‌که در این برهه زمانی حساس، شاهد آشفتگی ذهنی و عملیاتی صهیونیست‌ها و آمریکا در قبال جنگ غزه هستیم. بسیاری از استراتژیست‌ها و تحلیلگران غربی و صهیونیستی معتقدند که محاسبات راهبردی و اطلاعاتی واشنگتن و تل‌آویو، اکنون به پاشنه آشیل آنها در میدان جنگ و فرامتن آن تبدیل شده که این روند قطعا به سود دشمنان مقاومت تغییر نخواهد کرد! علائم و نشانه‌های وسعت عمق و دامنه شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در راه است....

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha