• سه‌شنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402120100082
  • خبرنگار : 50597

محلاتی‌ها می‌گویند:

انتخاب ارزشمند سنگ بنای آینده مطمئن

انتخاب ارزشمند سنگ بنای آینده مطمئن

ایسنا/مرکزی هر روز که به ۱۱ اسفند نزدیک‌تر می‌شویم، گرمای انتخابات بیشتر احساس می‌شود، این را می‌توان از گفت‌وگوهای مردم با یکدیگر، پیام‌ها، گوشه و کنایه‌ها و تصویر پروفایل افراد در شبکه‌های اجتماعی مشاهده کرد.

شیشه برخی مغازه‌های مرکز شهر که موقعیت مناسبی دارند، کاملا پوشانده شده و احتمالا برای ستادهای تبلیغاتی آماده می‌شوند.

گروه‌های سیاسی و نامزدها فعالیت خود را آغاز کرده و در گوشه و کنار نیز نشست‌ها و دورهمی‌هایی که رنگ و بوی انتخاباتی دارند، برگزار می‌شود و حضور نامزدها در اجتماعات مذهبی و غیرمذهبی افزایش پیدا کرده است.

از آنجا که حوزه انتخابیه شهرستان‌های محلات و دلیجان یک نماینده در مجلس دارد، تردد برخی کاندیداها بین دو شهر نیز رونق گرفته است. با توجه به شرایطی که در فضای انتخاباتی شهر حاکم است، دو کلیدواژه «تغییر حوزه انتخابیه» و «انصراف افراد به نفع کاندیدای خاص» به شدت بین مردم رواج پیدا کرده است. صحبت‌های در گوشی در این مورد به فضای مجازی هم کشیده شده است.

کاندیداها و گروه‌های سیاسی به دنبال راهکارهایی هستند تا اقبال عمومی را به سمت خود سوق دهند. در میان وعده‌های رنگارنگی که با پوسته‌های جذاب و جوان‌پسند ارائه می‌شود، مردم به عنوان قشری که با حضور در انتخابات، مشارکت پرشور را واقعیت می‌بخشند، از خواسته‌های خود می‌گویند.

ترجیح می‌دهم تا ابتدا به شکل هدفمند به انتخاب سوژه‌های خود برای مصاحبه بپردازم و سپس در محلی به انتظار اقشار مختلف بنشینم.

دانشجو و دانشگاه از گذشته‌های دور تاکنون در عرصه‌های مختلف سیاسی تاثیرگذار بوده و نقش فعال دارد. پس باید پای صحبت دانشگاهیان نشست.

به وعده‌ها رای ندهیم

دکتر حسین کرباسچی، استاد فیزیک دانشگاه دولتی محلات از اهمیت نقش‌آفرینی افراد در سرنوشت خود و جامعه گفت و افزود: اگر جامعه و رشد آن برای ما اهمیت دارد، اگر بتوانیم قدمی برای جامعه برداشته و باری از دوش آن برداریم، رشد اتفاق خواهد افتاد. اگر به خاطر نارضایتی از عملکرد برخی مسئولان از وظایف خود شانه خالی کنیم، شاهد رشد نخواهیم بود چراکه هرکسی مسئولیت را به گردن دیگران خواهد انداخت.

وی ادامه داد: اگر به دنبال پیشرفت جامعه هستیم، باید در انتخابات شرکت کنیم، اما انتخاب درست، وظیفه بسیار سنگینی است. نمی‌توان با تکیه بر لیست‌های تبلیغاتی یا تبلیغات و وعده‌ها انتخاب کرد. باید زمان زیادی صرف کرد تا اقدامات گذشته افراد و موفقیت یا عدم موفقیت آنها بررسی شود.

اهمیت اقتصاد و فرهنگ در انتخاب

دکتر بهناز حسینی، سرپرست دانشگاه پیام نور محلات نیز شرکت در انتخابات را یک وظیفه ملی دانست و گفت: اگر آینده خود و کشور برای ما ارزشمند باشد، وظیفه خود می‌دانیم که در انتخابات شرکت کنیم و از این طریق برای سرنوشت خود و کشور اهمیت قائل خواهیم شد.

وی عدالت‌محوری و احترام به مردم را از ویژگی‌های نماینده‌ای دانست که باید انتخاب شود و ادامه داد: شناخت مشکلات مردم و جامعه، تلاش برای کاهش مشکلات اقتصادی، برطرف کردن مشکلات فرهنگی و توجه و اشراف به اقشار مختلف و نیازهای جامعه از ویژگی‌هایی است که در انتخاب نماینده باید به آن توجه کرد.

انتخابات حقی برخاسته از قانون و تکمیل‌کننده زنجیره دموکراسی

مریم محمدپور، دانشجوی رشته عمران، انتخابات را رکن اصلی دموکراسی دانست و گفت: فارغ از تبلیغات خارجی برای عدم مشارکت در انتخابات و ضعف عملکرد برخی مسئولان، شرکت در انتخابات احترام به حق انتخاب خود و تکمیل زنجیره دموکراسی است. انتخابات ابزاری برای بهبود وضع موجود است، پس چرا نباید در آن شرکت کرد.

وی ادامه داد: انتخاب افراد مستقل می‌تواند دست نماینده را در عملکرد بهتر باز کند. نماینده باید به دانشگاهیان اعتماد کرده و از آنان به عنوان مشاوران خود در حوزه‌های مختلف استفاده کند. صراحت در گفتار و جسارت در رفتار، بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی، نماینده را به مردم نزدیک‌تر خواهد کرد.

مشارکت بالا زمینه‌ساز انتخاب بهتر

رامین ملکیان، دانشجوی کامپیوتر، عدم مشارکت در انتخابات را روش نامناسبی برای اعتراض به عملکرد برخی مسئولان یا اعتراض به مشکلات اقتصادی دانست و گفت: قانون به ما حق انتخاب داده و نباید از این حق خود بگذریم. اگر مشارکت در انتخابات ضعیف باشد، برچسب انتخاب حداقلی تا پایان دوره روی نماینده خواهد ماند و جایگاه وی در مجلس نیز محکم نخواهد بود.

وی مشارکت بالا را زمینه‌ساز انتخاب بهتر دانست و افزود: خروجی انتخاب ضعیف، تصمیمات ضعیف و کم اثر خواهد بود. نماینده‌ای که از پشتوانه مردمی مناسبی برخوردار نباشد، جسارت تصمیم‌های بزرگ را نخواهد داشت و نمی‌تواند عملکرد نظارتی خود را به درستی انجام دهد و اثربخش نخواهد بود.

 پدران و مادران چشم به آینده فرزندان خود دوخته‌اند

به میان پدران و مادرانی که در انتظار تعطیلی مدرسه و همراهی فرزندان خود بودند رفتم؛ بحث‌های انتخاباتی میان آنها داغ بود. اکثر آنها نیز از مشکلات اقتصادی و آینده فرزندان خود می‌گفتند.

یکی از مادران گفت: پدر و مادرها الگوی فرزندان هستند و شرکت ما در انتخابات با همراهی فرزندان از کودکی اهمیت حق انتخاب را به آنان نشان خواهد داد. تلاش کنیم تا الگوی مناسبی برای فرزندان باشیم.

وی ادامه داد: کسی که وعده‌های فراوان و جامعه پسند و بدون در نظر گرفتن قوانین و اختیارات نماینده مجلس می‌دهد، قطعا در ادامه راه نیز نمی‌تواند مدافع خوبی برای حقوق مردم شهر باشد. باید به گذشته کاندیداها نگاه کنیم تا ببینیم کفه ترازوی صحبت‌های او سنگین‌تر است یا عملکردش.

عملکرد نماینده زیر ذره‌بین مردم

احمد، راننده سرویس دانش‌آموزان از اهمیت توجه به خواسته‌های مردم گفت و تصریح کرد: نماینده‌ای که از بطن جامعه برخاسته و در میان آنها زندگی کرده باشد، به درستی به مشکلات جامعه واقف است و نیازی نیست تا از مشکلات با او سخن گفته شود.

وی ادامه داد: پیشرفت‌های تکنولوژی به مرحله‌ای رسیده است که تمام عملکرد نماینده زیر ذره‌بین قرار دارد و اگر آن چیزی که مطلوب مردم است، نباشد، حیات سیاسی وی را تحت‌الشعاع قرار داده و باعث می‌شود هیچگاه جایگاه مطلوبی میان مردم نداشته باشد.

کتابخانه‌ از محل‌هایی است که همواره میزبان اقشار مختلفی از جامعه است. ساعتی را در انتظار مراجعان کتابخانه‌ها ماندم.

معلم بازنشسته‌ای که می‌گوید هیچکدام از انتخابات را از دست نداده است، از نتایج بی‌دقتی در انتخاب صحبت کرد و گفت: حضور در انتخابات پشتوانه‌ای برای کشور و مسئولان خواهد بود و نشان خواهد داد که مردم به وظیفه خود به درستی عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: باید به کسی رای داد که برای تمام اقشار، از کودک تا سالخورده و بازنشسته‌ها برنامه داشته باشد. این برنامه‌ها باید منطقی و اجرایی بوده و پیش از انتخابات توسط کارشناسان و متخصصان ارزیابی شده و عملیاتی بودن آن بررسی شود و همچنین در حوزه اختیارات نماینده مجلس باشد.

از انتخاب ارزشمند تا آینده مطمئن

پدرام، به عنوان یک رای اولی که بزرگترین آرزویش را پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر می‌داند، گفت: اگرچه اولین حضور در انتخابات حسی دلچسب برای ما رای اولی‌ها دارد اما نباید دچار هیجان‌زدگی شویم. انتخابی ارزشمند خواهد بود که با مطالعه و در نظر گرفتن تمام جوانب و خواسته‌ها انجام شود تا بتوان به آن تکیه کرد.

وی مطالبه نسل جوان از مجلس را آینده‌ مطمئن خواند و افزود: باید از کسی برای حضور در مجلس حمایت کنیم که برنامه‌های مدون برای آینده، تحصیل و اشتغال جوانان داشته باشد. تضمین آینده جوانان، آینده کشور را تضمین خواهد کرد و کشور را با جهش در مسیر توسعه روبرو خواهد کرد.

قوانین حمایتی کارآمد در حوزه افزایش جمعیت اولویت مجلس باشد

سید محمدرضا موسوی، کارشناس مذهبی و فعال رسانه‌ای، انتخابات را ادامه راه شهدا خواند و اظهار کرد: شهدا بهترین راه را برای سعادت خود و جامعه انتخاب کردند، پس ما نیز علاوه بر وظیفه حضور در انتخابات، باید انتخابی را انجام دهیم که پس از گذشت چندین سال، شرمنده خود و شهدا نباشیم.

وی وضع قوانین حمایتی کارآمد در حوزه افزایش جمعیت را از اولویت‌های مجلس آینده دانست و ادامه داد: کاهش جمعیت کشور، توسعه اقتصادی، صنعتی و علمی کشور را کند خواهد کرد و در آینده دچار چالش خواهیم شد. انتخاب نماینده‌ای که نسبت به اهمیت این موضوع آگاه نبوده و برنامه‌ عملیاتی برای آن نداشته باشد، در این مقطع نمی‌تواند موثر باشد.

وی گفت: اقتصاد، اشتغال و مسکن از عواملی است که می‌تواند مانعی در راه افزایش جمعیت باشد. وجود برنامه‌های درست و قابل اجرا می‌تواند علاوه بر کاهش این موانع، سایر آسیب‌ها از جمله نارسایی‌های فرهنگی، اعتیاد و برخی بزهکاری‌ها را کاهش دهد. فردی را انتخاب کنیم که از توانایی‌های لازم در حل مشکلات اساسی کشور برخوردار باشد.

همه چیز حول محور اقتصاد می‌گردد

محسن میرزایی، نائب رئیس انجمن سنگ ایران نیز اقتصاد را مهم‌ترین شاخص برای انتخاب نماینده دانست و گفت: همه چیز در اقتصاد خلاصه می‌شود، نماینده مجلس باید خود اقتصاددان بوده یا مشاوران توانمند اقتصادی را کنار خود داشته باشد تا بتواند به وضعیت موجود سر و سامان دهد.

به گزارش ایسنا، انتخابات، ابزاری برای اقتدار کشور و همبستگی ملی خواهد بود. این حقی است که به واسطه نظام جمهوری اسلامی در اختیار مردم قرار گرفته که می‌توان با استفاده آن در انتخاب مسئولین کشور نقش‌آفرینی کرد. به همین دلیل نباید انتخابات را به ابزاری برای تسویه حساب سیاسی یا اعتراض تبدیل کرد.

۱۱ اسفند ۱۴۰۲ نیز سپری خواهد شد و مانند بیش از چهل انتخابات در طول حیات نظام جمهوری اسلامی در تاریخ ثبت خواهد شد پس اگر این حضور باشکوه‌تر باشد، تبدیل به پشتوانه‌ای دیگر برای کشور خواهد شد.

فراموش نکنیم که تشویق به عدم مشارکت در انتخابات، ریشه در خارج از مرزهای سرزمین دارد و هیچگاه نگاه به خارج از کشور نمی‌تواند گره‌گشای هیچکدام از مشکلات باشد.

باید تلاش کنیم که با انتخاب آگاهانه، درست، فارغ از هرگونه هیجان‌زدگی و تاثیرپذیری از هجمه‌های تبلیغاتی، انتخابی درست و هوشمندانه را انجام دهیم تا با شکل‌گیری مجلسی قوی و متخصص، کشور را در مسیر درست توسعه قرار دهیم.

مجلس قوی با پشتوانه حداکثری می‌تواند مقتدرتر و توانمندتر پای حقوق مردم ایستادگی کرده و کار نظارتی خود را محکم‌تر انجام دهد. مجلس دوازدهم کمتر از دو سال دیگر باید رای اعتماد به وزرای کابینه دولت چهاردهم را در دستور کار قرار دهد پس باید به این نکته واقف بود که نماینده ضعیف، نمی‌تواند تضمین‌کننده شکل‌گیری کابینه قوی در آینده باشد، در نتیجه علاوه بر قانون‌گذاری، در اجرا نیز دچار مشکل خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha