• دوشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402113021744
  • خبرنگار : 71049

در بازدید از غرفه ایسنا در نمایشگاه رسانه‌های ایران

معاون سازمان انرژی اتمی: استفاده از پرتودهی ۱۰ برابر شده است

معاون سازمان انرژی اتمی: استفاده از پرتودهی ۱۰ برابر شده است

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت که پرتودهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ برابر افزایش داشته است.

سیدپژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها با حضور در غرفه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در نمایشگاه رسانه‌های ایران و در گفت‌وگو با خبرنگار این خبرگزاری درباره سیاست‌ سازمان انرژی اتمی برای افزایش نقش پرتوها در کشور به اهمیت و نقش پرتودهی در بخش کشاورزی و نگهداری محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: امروز ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی کشور به واسطه مشکلات در نگهداری غذا و محصولات از بین می‌رود. پرتودهی موجب حذف آفت‌ها از جمله میکروب‌ها و حشرات از محصولات می‌شود. متاسفانه غذای نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به واسطه ضایعات از بین می‌رود.

وی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی بنا بر وظیفه خود به این حوزه وارد شده است و از آنجا که کشور تحت تحریم است و در تامین و خرید دستگاه‌های پرتودهی مشکل داشتیم، بومی سازی دستگاه‌های پرتودهی را در دستور کار قرار داد و برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی سامانه‌های خودحفاظ گاما را طراحی کرده و موفق به ساخت آنها شد. دومین گام ما در این مسیر، تولید سوپرجاذب‌ها است که در بخش کشاورزی میزان مصرف آب در کشاورزی را کاهش می‌دهد.

شیرمردی گفت: ما اولین سامانه پرتودهی ساخته شده توسط همکاران‌مان را در ۱۴۰۱ رونمایی کردیم و تاکنون نیز ساخت چهار سامانه دیگر را نیز به اتمام رساندیم. این سامانه ها در مجامع‌هایی که جانمایی و تعیین کرده‌ایم در آینده نزدیک نصب و راه اندازی خواهند شد و به واسطه آنها محصولات کشاورزی پرتودهی می‌شود. با استفاده از این سامانه ها و بدون استفاده از مواد شیمیایی مدت زمان نگهداری محصولاتی از جمله سیب‌زمینی افزایش خواهد یافت.

معاون سازمان انرژی اتمی درباره تبیین و فرهنگ‌سازی استفاده از این سامانه‌ها برای تولیدکنندگان در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و پزشکی گفت: یکی از اقدامات ما تبیین این مساله با دانشگاه‌ها، مردم، اتاق‌های بازرگانی و کارخانه‌هایی که از مواد شیمیایی برای نگهداری محصول یا غذا استفاده می‌کنند، است.

وی در پاسخ به اینکه چند درصد استفاده از مواد شیمیایی برای نگهداری مواد غذایی با راه‌اندازی این سامانه‌ها کاهش یافته است؟ تصریح کرد: ما کشوری هستیم که روز به روز تولید محصولات کشاورزی‌مان افزایش می‌یابد و باید به همان اندازه تلاش کنیم، سهم مان را در افزایش استفاده از پرتو و کاهش مواد شیمیایی بیشتر کنیم. اکنون نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ برابر پرتودهی مواد غذایی و محصولات کشاورزی و نیز در حوزه دارویی، پزشکی و بهداشتی افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها گفت: پرتودهی مواد غذایی موجب می شود نیاز به آفت‌کش‌ها از بین برود و بسیاری از مواد غذایی ما دور ریخته نشوند و به این شکل دسترنج و سرمایه کشاورز از دست نمی‌رود و تعادل بین عرضه و تقاضای محصول کشاورزی برقرار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای مهم پرتودهی محصولات کشاورزی در رابطه با پرتودهی بذرهاست که به این شکل محصولاتی با کیفیت و بهره‌وری بالاتر تولید کنیم.

معاون سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: بر اساس برنامه‌ای سازمان انرژی اتمی برای ساخت سامانه‌های پرتودهی در فاز اول در دولت سیزدهم دارد قرار است دوازده سامانه ساخته شود که این تعداد بر اساس ظرفیت موجود و تقاضای جامعه و نیروی انسانی‌مان است، اما در بلندمدت سعی داریم برای ۳۱ استان کشور این سامانه‌ها طراحی و ساخته شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha