با توجه به نزدیک شدن انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و داغ شدن تنور انتخابات؛ میزگردی با عنوان "انتخابات و رسانه" در دفتر ایسنا منطقه لرستان با حضور برخی فعالان رسانه استان برگزار شد.
در این میزگرد مهدی آلکثیر فعال رسانهای و مدیر خبرگزاری ایلنا در لرستان، با بیان اینکه شرکت مردم در انتخابات موجب حفظ ارکان اصلی نظام و جلوگیری از تهدیدات و فتنهانگیزی دشمنان کشور و ثبات در همه ارکان نظام را منجر می شود، بیان کرد: حضور مردم در انتخابات تاثیر مستقیمی بر شکلگیری آینده نظام سیاسی کشور دارد و مردم میتوانند در تصمیمگیری حوزه مملکت البته با انتخاب افراد اصلح و توانمند در عرصههای مختلف نقش مهمی داشته باشند.
وی ادامه داد: نمایندگان لرستان فقط شعار دادهاند و تا این لحظه به جز شعار و دخالت در عزل و نصب مدیران برنامه یا ایدهای که بتوان بر آن متمرکز شد و ذرهای از مشکلات استان را حل کرد انجام نداده و طراحی نکردهاند.
این فعال رسانهای با بیان اینکه فقدان شکلگیری زنجیرههای ارزش و ارتباطات عمودی و افقی فعالیتها و مشاغل در سطح بنگاهها، صنعت و بازار، مهاجرت ممتد نخبگان و نوآوران اقتصادی، علمی، اجتماعی و تهی شدن عرصه فعالیتها از کارآفرینان، گسترش آموزش عالی و فقدان شکلگیری نظام یادگیری و نوآوری در سطح ملی، مناطق و بنگاهها، نبود یا ضعف تشکلهای کارگری و کارفرمایی و سازمانهای صنفی و تخصصی و تشنجها و تنشهای سیاسی در سطح محیط بینالمللی و محیط داخلی نیز از جمله محورها و موضوعاتی هستند که در مشکل چند علیتی بیکاری باید به آنها پرداخته شود.
انتخاب باید بر اصول دانش، قابلیت وکاردانی افراد باشد نه قومیتگرایی
آلکثیر با بیان اینکه برای رسیدن به وضعی مطلوبتر لازم است اصلاح سیاستهای مالی، پولی و بانکی محقق شود، گفت: بایستی مدیریت نخبگان صورت گیرد، اعتماد عمومی جلب و میزان مشارکتهای مردمی افزایش یابد.
وی بر ایجاد کارگروه ویژه اقتصادی در مجلس مختص لرستان و سرمایهگذاری دولتی در همه عرصههای واحدهای اقتصادی مادر در یک برنامه زمانبندی کوتاه و تعیین استان به عنوان استان ویژه تاکید و خاطرنشان کرد: اشتغال جوانان، بیکاری و توسعه اقتصادی در همه حوزههای اقتصادی کاهش رشد متغیرهای اساسی اقتصاد کلان نظیر تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری و بهرهوری کل عوامل تولید، مهاجرت از روستاها به شهرها و تشکیل دوگانگی توزیع منابع طبیعی در کل کشور و تمرکز منابع انسانی در شهرها، کاهش سهم اعتبارات عمرانی به نفع هزینههای جاری در بودجههای سنواتی و پیشی گرفتن هزینههای استهلاک داراییها و زیر ساختهای فیزیکی از هزینههای سرمایهگذاری در برخی سالها، همه عوامل و مولفههایی هستند که باید در این مساله مورد توجه قرار گیرند.
مدیر خبرگزاری ایلنا در لرستان با بیان اینکه انتخاب باید بر اصول دانش و قابلیت افراد و وابستگی و دلبستگی به استان و کاردانی افراد باشد نه بر اساس قومیت، طایفهگرایی و قبیله؛ فرد مورد نظر باید علاوه بر اخلاق مداری، توانمند و شجاع باشد و آگاهی کامل روی مسائل و مشکلات روز جامعه و جهان داشته باشد و از بحث قومیت و قبیله دوری کند و به اصل موضوع که همان آسایش مردم است بپردازد به نیازها و احتیاجات جامعه آشنا بوده و سیاست و مملکتداری را بفهمد؛ همچنین مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد.
رسانه مهمترین رکن ارتباطی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی
آلکثیر به نقش تاثیرگذار رسانه ها به عنوان جزئی از ساختار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی جامعه، به عنوان مهمترین رکن ارتباطی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی اشاره کرد و با بیان اینکه در صورت اطلاع رسانی درست، دقیق و به موقع، رسانهها میتواند شور انتخاباتی را بیشتر کند چراکه یکی از ارکان اصلی شور و نشاط و حضور مردم در انتخابات و همچنین معرفی افراد توانمند و کاربلد در این عرصه هدایت و آگاه سازی مردم جامعه از نحوه انتخاب افراد درست و توانمند، شناساندان افراد کاربلد به جامعه از مهمترین اهداف رسانه میتواند باشد.
وی گفت: احزاب و تشکلها اگر به موضوع قبیله و طایفه ورود نکنند میتوانند هم شور انتخاباتی را رونق ببخشند و هم بهترین و توانمندترین افراد را برای مردم جهت حضور در انتخابات مجلس معرفی کنند.
این فعال رسانهای تصریح کرد: احزاب میتوانند با رقابتی کردن انتخابات به شیوه درست و هدایت صادقانه حضور مردم را در انتخابات پررنگ و در نتیجه شور انتخاباتی در کشور مضاعف خواهد شد.
نمایندگان ادوار چه پاسخی برای فرصتهای از دست رفته برای استان دارند؟
در ادامه این میزگرد سید احمد موسوی، مدیر نمایندگی خبرگزاری خبر آنلاین در لرستان، حضور و مشارکت در انتخابات را یک وظیفه شرعی برای همه شهروندان برشمرد و بیان کرد: هر فردی از جامعه بایستی فارغ از نگاه سیاسی و قبیلهای، فردی که شاخصههای لازم را برای قانونگذاری داشته باشد انتخاب کند.
وی اضافه کرد: باتوجه به عمق محرومیت لرستان در حوزههای صنعتی و اقتصادی که مسئولان سالهاست در تلاش هستند احیاء و آنها را فعال کنند اما به هردلیلی موفق نشدند و ضرورت اخذ دستور از رئیس جمهور و متقاعد کردن وی برای استثناء در نظر گرفتن لرستان از اصل خصوصیسازی و واگذاری صنایع بزرگ راکد استان به هلدینگ های دولتی را داشته باشند، ضروری به نظر میرسد.
دبیر انجمن صنفی فعالان رسانه ای لرستان گفت: چالش اصلی استان آب است و ضرورت دارد نمایندگان منتخب لرستان قبل از آغاز به کار مجلس دوازدهم در خصوص حقآبه و سدسازیها به اجماع برسند و این موضوع یک بار برای همیشه که مطالبه عموم مردم لرستان است را محقق کنند.
رسانه مهمترین ابزار جهت شفافسازی و آگاهسازی در راستای جهاد تبیین است
موسوی خاطرنشان کرد: به نظر من کسی که بایستی از سوی مردم انتخاب شود باید دو فاکتور مهم را داشته باشد یکی رزومه مدیریتی، آشنا به ساختار اجرایی کشور و جسارت، چرا که با قدری تحقیق در عملکرد نمایندگان موفق متوجه خواهیم شد که آنها افراد مدیر و جسوری بودند که توانستند مطالبات حوزه انتخابیه خود را پیش ببرند اما در لرستان خیلی از معضلات به علت عدم پیگیری و رایزنی همچنان مغفول مانده به عنوان مثال اگر ما نمایندگان پیگیر و جسوری در خانه ملت می داشتیم پروژه ورزشگاه خرمآباد ۱۷ سال نمیبایست به طول بیانجامد و یا ورزشگاهی ۵۰ هزار نفری که مقام معظم رهبری در دهه ۷۰ و در سفر به استان تصویب و به مردم هدیهای با ارزش دادند اما الان آن مصوبه کجاست؟
وی با بیان اینکه نمایندگان ادوار چه پاسخی به این فرصت از دست رفته برای استان دارند؟ افزود: آن ورزشگاه ۵۰ هزار نفری نیاز لرستان را تا ۵۰ سال آینده برطرف میکرد اما متاسفانه به علت خلع پیگیری نتوانستیم این مصوبه قانونی را در استان اجرا کنیم؛ قطعاً با پیگیری و سماجت است که میتوانیم سهم خود و حق استان را از ساختار اجرایی کشور محقق کنیم.
موسوی با بیان اینکه رسانهها نمایندگان افکار عمومی بوده که مورد اعتماد جامعه هستند و مردم امورات را از طریق آنها رصد و پیگیری میکنند، تصریح کرد: معتقدم رسانه مهمترین ابزار جهت شفافسازی و آگاهسازی در راستای جهاد تبیین است.
این فعال رسانهای بیان کرد: احزاب نیز در دورههای گذشته نقشهای موثری داشتند و افراد مورد حمایت خود را انتخاب و راهی مجلس کردند اما نتوانستند عملکرد قابل قبولی برای مردم به ارمغان بیاورند.
انتخاب اصلح و آگاهانه در انتخابات بسیار حائز اهمیت است
در ادامه این میزگرد غلامرضا مهرابی مدیرمسئول پایگاه خبری سفیر لرستان، با بیان اینکه انتخابات مسئلهای صرفاً سیاسی نیست بلکه نماد مردمسالاری دینی و دموکراسی است که شرکت در این رویداد علاوه بر تقویت امنیت و دستیابی به منافع ملی در رفع بسیاری از مشکلات و رسیدن به اهداف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و غیره تاثیر بسزایی دارد، گفت: با این اوصاف شرکت در انتخابات وظیفهای شرعی، دینی، عرفی، قانونی و مسئلهای اجتماعی است که حق و تکلیف محسوب و با حضور در این رویداد میتوان در تعیین سرنوشت خویش در کشور سهیم بود و نوع مدیریت حاکم بر جامعه را انتخاب کرد.
وی اضافه کرد: نمایندگان از همان آغاز فعالیت میتوانند برای شناسایی ظرفیتهای استان و به کارگیری و استفاده از آن در راستای رفع مشکلات و چالشها با برگزاری نشستهایی با نخبگان و مسئولان استان همافزایی، هماندیشی و تعامل ایجاد کنند.
این فعال رسانهای با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد نظر و توجه قرار گیرد پیداکردن راهکارهایی برای جذب سرمایهگذار در استان و ایجاد زمینه توسعه همه جانبه به ویژه در رفع بیکاری و تولید اشتغال است، افزود: یک دست و یک صدا شدن نمایندگان با مسئولان ارشد استان و نخبگان بدون در نظر داشتن منافع شخصی و دخالت در عزل و نصب مدیران با رعایت قانون و عدالت و صرفاً در راستای رفع مشکلات و توسعه استان و ایدهپردازی با استفاده از خردجمعی میتواند در حل مشکلات لرستان بسیار تاثیرگذارباشد.
مهرابی وحدت و انسجام بین مسئولان استان و نمایندگان و لزوم تهیه برنامه جامع و نقشه جهت پیشرفت و توسعه استان و پیگیری دستهجمعی برای اختصاص اعتبارات و منابع لازم و استفاده از ظرفیت ها و توانایی نیروهای بومی و نخبگان استان ضرورتی اجتناب ناپذیر برشمرد و با بیان اینکه یکی از مسائلی که نیاز به رسیدگی فوری دارد پیگیری مصوبات سفر اول رئیس جمهور به لرستان است چرا که با گذشت ۲۷ ماه از این سفر برخی از مشکلات مردم همچنان به قوت خویش باقی است، خاطرنشان کرد: ضرورت توجه به ساخت سدها در استان و پیگیری افزایش تخصیص آب استان و گرفتن حقابه براساس معیارهای علمی از وزارت نیرو با توجه به نیازهای کشاورزی، صنعت و آب آشامیدنی پایدار از جمله اولویتها و موارد جهت رسیدگی فوری است.
وی گفت: پیگیری توسعه صنعتی استان در راستای از بین بردن دیو بیکاری که بر آسمان استان سایه افکنده و ایجاد اشتغال پایدار و قابل توجه جهت جلوگیری و پیشگیری از بسیاری مشکلات از جمله از بین رفتن جوانان در روی آوردن به شغلهای کاذب مانند شوتی سواری(بارکش) و پدیده شوم قاچاق کالا یکی ازچالشهای مهم استان است که باید مورد توجه قرارگیرد.
این فعال رسانهای با بیان اینکه فراهم کردن زمینه لازم با استفاده از ظرفیتهای استان برای استقرار و اقامت بیشتر گردشگران و توسعه صنعت توریسم و همچنین ایجاد زمینه سرمایهگذاری از نیازهای مهم استان است که باید به طور جدی مورد توجه نمایندگان به ویژه در هماهنگی و همافزایی با مسئولان استان باشد، خاطرنشان کرد: توجه به مسائل فرهنگی و ضرورت پیوست بسته فرهنگی در فعالیتهای عمرانی با تخصیص اعتبار مورد نیاز در سطح ملی در راستای پیشگیری از آسیبهایی مانند بیکاری، اعتیاد و مهاجرت یکی دیگر از اولویتهایی است که نیاز به رسیدگی اورژانسی دارد.
وی با اشاره به اینکه لرستان یکی از استانهای محروم کشور با وجود فقر و بیکاری است و تورم، مشکلات اقتصادی و معیشتی یکی از مهمترین مسائلی است که موجب رنجش مردم شده و بنابراین باید برای بالا بردن سطح توان اقتصادی آنها به ویژه در مناطق محروم تلاش بیشتری صورت گیرد، افزود: ضرورت توجه به راهاندازی صنایع و واحدهای تولیدی تعطیل شده در لرستان که به طور قطع در ایجاد اشتغال وکاهش بیکاری تاثیر بسزایی دارد از جمله موارد مهم و اولویتهاست.
شایستهگزینی در این رویداد سیاسی باید براساس معیارها و ملاکهای لازم باشد
مهرابی با تاکید براینکه انتخاب اصلح و آگاهانه که در انتخابات بسیار حائز اهمیت است و بدون شک در پیشبرد مقولههای قانونگذاری و رفع مشکلات کشور و تصمیمگیریهای کلان و به موقع و مفید در حوزههای مختلف تاثیربسزایی دارد، خاطرنشان کرد: بنابراین شایستهگزینی در این رویداد سیاسی باید براساس معیارها و ملاکهای لازم و با توجه به سیاست های نظام جمهوری اسلامی مانند تعهد، تخصص، توانمندی، کارآمدی، مسئولیتپذیری، با دغدغه خدمت به مردم و مردم داربودن، پایبند به اصول اخلاقی، درد آشنا، امانتداری، پاکدستی، دلسوزی و دارای شعور و سواد سیاسی بالا باشد.
این فعال رسانهای تصریح کرد: نماینده مجلس باید با تخصص و تعهد به سوگندی که در قبال مردم و کشور یاد میکند وفادار بماند و در کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی در راستای رفع مشکلات و برآورده شدن مطالبات مردم نقش موثری ایفا کرده و همچنین با صداقت دارای خلاقیت و قدرت تحلیل باشند و به ویژه در شرایط اقتصادی و تورم با شفافیت به فکر معیشت مردم بوده و در ارتباط با آنها و شناخت کافی از ظرفیتها و کمبودها داشته و مصالح و منافع ملی را بر مطامع شخصی ترجیح دهد.
رسانهها به عنوان مهمترین عنصر موثر در ایجاد شور انتخاباتی میتوانند تنور انتخابات را داغ کنند
مدیرمسئول پایگاه خبری سفیر لرستان با بیان اینکه نقش موثر رسانهها به عنوان رکن چهارم دموکراسی و پل ارتباطی بین مردم و مسئولان به ویژه در حوزه مطالبهگری و رفع نقصها، شناخت و افزایش سطح آگاهی جامعه بیبدیل و غیرقابل انکار است، اظهارکرد: رسانهها مهمترین عنصر موثر در ایجاد شور انتخاباتی و انگیزه جهت حضور حداکثری به عنوان مولفه قدرت جامعه هستند که میتوانند فضای انتخابات را در این راستا رقابتی کرده و تنور آن را داغ کنند.
این فعال رسانهای با بیان اینکه رسانهها به ویژه در معرفی نامزدها، توانمندیها، سوابق، اخلاق، منش و رویکردها و اهداف آنها در جهت انتخاب اصلح به مردم میتوانند مهمترین نقش را ایفا کرده و از طرفی فضایی به دور از هرگونه تخریب، تهمت یا هنجارشکنی، برای تبلیغات نامزدها با هدف جذب رای ایجاد کنند، تصریح کرد: رسانه ها همچنین میتوانند در راستای انتخاب اصلح و حضور حداکثری براساس تکلیفی که در زمینه اطلاعرسانی بر عهده دارند وعدههایی که از سوی نامزدهای انتخاباتی داده میشود را تحلیل کرده وآن را به مردم ارائه دهند.
مهرابی با بیان اینکه با توجه به سمپاشیهایی که توسط رسانههای معاند در شبکههای ماهواره ای در راستای ایجاد یاس و ناامیدی و حضور حداقلی مردم در انتخابات صورت میگیرد رسالت مهم رسانهها با هوشیاری، پرهیز از کذبگویی و دروغ با امید آفرینی و جهاد تبیین است، خاطرنشان کرد: رسانهها باید با تحلیلهای درست و پررنگ کردن نقاط قوت و ظرفیتهای انقلاب اسلامی به مردم القا کنند که قهر با صندوق های رای با استناد به فضای مسمومی که رسانههای معاند ایجاد میکنند؛ مشکلات را چند برابر میکند اما با حضور حداکثری و انتخاب اصلح مشکلات قابل حل و امید و نشاط بین مردم افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه احزاب و دانشجویان به عنوان نماد تفکر و ایدهپردازی در جامعه در عرصههای سیاسی و اجتماعی به ویژه در رویداد مهم انتخابات نقش کلیدی و موثری در انتخاب اصلح و مشارکت حداکثری دارند، تصریح کرد: احزاب، گروههای سیاسی و دانشجویان در هدایت و سوق دادن مردم به سمت انتخاب اصلح نقش روشنگری و هدایتگری دارند و در این زمینه میتوانند با تبیین معیارها و ویژگی نماینده خوب بسیار موفق عمل کنند.
مدیرمسئول پایگاه خبری سفیر لرستان تصریح کرد: فضای دانشگاهها به عنوان مراکز اندیشههای علمی و جایگاه بحثهای کارشناسی شده میتواند با راهاندازی کرسیهای آزاد اندیشی، برگزاری مناظرات و تربیون های آزاد با بیان نقطه نظرات مختلف بر اساس معیارهای علمی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره نقش مهمی در بررسی و تبیین ملاک های اصلح گزینی و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مجلس ایفاکند.
مشکلات لرستان مواردی نیستند که یک نماینده به تنهایی بتواند آنها را برطرف کند
در این میزگرد محدثه مقدم، مدیرمسئول هفتهنامه صدای رسا با بیان اینکه هر انسانی باید در سرنوشت خودش سهیم باشد و انتخابات یکی از ابزارهای سهیم شدن مردم در سرنوشت خود محسوب میشود، اظهار کرد: در تمام دنیا انتخابات وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران نیز به تبع آزادی و مشارکت مردم در این رویداد در سنوات مختلف انتخابات مختلفی را از شوراهای اسلامی شهر و روستا گرفته تا انتخابات مجلس و خبرگان برگزار کرده؛ قاعدتاً این انتخابات بیانگر و نماد مردمی بودن یک نظام و حاکمیت است.
وی با بیان اینکه هنگامیکه در این رخداد سیاسی که در دنیا به عنوان یکی از رخدادهای مهم محسوب میشود، بیان کرد: پارلمان هر کشور تعیین کننده قوانین و مقررات آن کشور است و حضور مردم در پای صندوقهای اخذ رای برای انتخاب اصلحترینهاست، اضافه کرد: خروجی آن منتج به وضع بهترین قوانین و مقرراتی است که در هر سیستم و حاکمیتی حاکم شود؛ بنابراین حضور مردم در این رخداد مهم ضروری است چراکه مشارکت آنها سبب وضع قوانینی بهتر برای داشتن زندگی بهتر خواهد بود.
این فعال رسانهای با بیان اینکه مشکلات استان مواردی نیستند که یک نماینده به تنهایی بتواند یک اقدام و یا کاری را انجام دهد که لرستان را از آن رها کند بلکه یک نماینده مجلس میتواند با مطالعه قانون و اشرافیت به قانون و تبصره و ماده قانونهایی که وجود دارد قوانین را به نحوی تغییر دهد که بتواند استان را برای برون رفت از مشکلات آماده کند، خاطرنشان کرد: تغییر قوانین در مجلس شورای اسلامی مختص یک نماینده نیست بلکه طرح باید طراحی و نماینده با قدرت لابیگری بتواند این طرح را تا مرحله تصویب در صحن مجلس پیگیری کند تا به رای گذاشته شود و این روال به تنهایی از عهده یک نماینده خارج است.
اینکه از نماینده انتظار داشته باشیم استان را از فلاکت نجات دهد موضوعی منطقی نیست
رئیس انجمن صنفی فعالان رسانهای لرستان ادامه داد: اینکه از نماینده انتظار داشته باشیم استان را از فلاکت نجات دهد موضوعی منطقی نیست، همه واقفیم که نمایندگان در عزل و نصب مدیران دخالت میکنند و نمیشود آن را انکار کرد و چه خوب است در این راستا با نمایندگان مشورت شود و افرادی کاردان و قوی انتخاب شود؛ نماینده اگر عاقل، بالغ، قوی، هوشمند باشد و به مشکلات مبتلابه استان اشراف کامل داشته باشد میتواند با انتخاب مدیران قوی استان را از مشکلات نجات دهند.
مقدم گفت: نماینده و حتی مجمع نمایندگان هم نمیتوانند مشکلات و چالشهای یک استان را برطرف کنند تنها اقدامی که از آنها انتظار داریم این است که نیروهای قوی برای استان در نظر بگیرند از استاندار گرفته تا معاونین استاندار؛ لابیهای خوبی در وزارتخانهها برای جذب اعتبارات برای رونق بخشیدن به واحدهای تولیدی و راکد استان انجام دهند و پرداخت تسهیلات بانکی ارزانقیمت به مردم میتوانند موثر باشند.
مدیرمسئول هفتهنامه صدای رسا ادامه داد: چنانچه نمایندهای را انتخاب کنیم که راههای برون رفت از مشکلات را بداند و اشرافیت کامل به مسائل و قوانین داشته باشد و بتواند منابع بیشتری برای استان جذب کند از این طریق میتوان لرستان را در مسیر توسعه قرار داد و گرنه متاسفانه همین روندی که لرستان در پیش گرفته ادامهدار خواهد بود.
وی مهمترین معیار برای انتخاب را شایستگی و اصلح بودن برشمرد و با بیان اینکه این شایستگی و اصلح بودن تعابیر مختلفی دارد، بیان کرد: ممکن است یک نماینده قدرت بیان نداشته باشد اما اشرافیت کامل به قوانین داشته باشد و یا هم قدرت بیان و هم اشرافیت کامل به قوانین داشته باشد؛ در هر صورت مردم باید شناخت کافی نسبت به کاندیداها داشته باشند و بدون شناخت و از سر احساسات انتخاب نکنند؛ هیجانی رای ندهند و با شناخت، بینش و بصیرت فرد اصلح را انتخاب کنند چراکه همین افراد قوانین را وضع میکنند و در سرنوشت آنان دخیل هستند و صرفا با هیجانات و احساسات یک انتخاب منطقی اتفاق نمیافتد.
احزابی موفق هستند که معرفی افراد را بر روی مدار بصیرت، انصاف و حقیقت پایهگذاری کند
مقدم رسانهها را ابزار ایجاد شور و مشارکت برشمرد و با بیان اینکه نقش رسانه در انتخابات بستگی به سیاست و مشی آن رسانه دارد، گفت: تاثیرگذاری رسانهها در انتخابات بر کسی پوشیده نیست مگر بدون حضور رسانهها و آگاهیبخشی انتخابی هم صورت میگیرد؟ اگر مردم راجع به یک موضوع اطلاعی نداشته باشند نمیتواند مشارکت داشته باشند؛ بنابراین رسانه ابزار مشارکت در هر جامعهای است و هرچه رسانه پویاتر و فعالتر باشد شور انتخابات نیز بیشتر خواهد بود و رسانه جزء لاینکف انتخابات است و میتواند با آگاهی بخشی به جامعه و بینش دهی به جامعه شور انتخابات را رونق بخشد.
رئیس انجمن صنفی فعالان رسانهای لرستان با بیان اینکه احزاب و به ویژه تشکلهای دانشجویی، شناخت و بینش بهتری به مسائل روز دارند و میدانند چه کسی میتواند به عنوان یک انتخاب مفید و شایسته، معضلات و مشکلات حوزه استحفاظیش را به چه نحوی چینش کند تا راههای برون رفت از آنها را ارائه دهد، خاطرنشان کرد: دانشجو فردی محقق، پژوهشگر است و مسائل را مرتباً کنکاش میکند خیلی تاثیرگذار است و در مواردی دانشجو به مراتب بیشتر از احزاب برای معرفی یک فرد اصلح و انتخابش توسط مردم تاثیرگذارتر است؛ احزاب هم شناخت بهتری نسبت به افراد دارند که پا در عرصه انتخابات گذاشتند.
وی با بیان اینکه هر حزبی و تشکلی به دنبال این است که نیروی خود را به مردم معرفی کنند، تاکید کرد: احزابی موفق هستند که این تلاش خود را بر روی مدار بصیرت، انصاف و حقیقت پایهگذاری کنند.
هیچگونه تعادلی بین منابع و زیرساختهای توسعه در لرستان مشاهده نمیشود
نمیتوان یک راهکار و نسخه را برای درمان یکشبه بیماری مزمن در لرستان تجویز کرد
در ادامه سعیده خورشیدوند، مدیرمسئول هفتهنامه خورشیدجانان با بیان اینکه انتخابات، بزرگترین رویداد و از اصول مهم در نظام مردمسالاری محسوب میشود، بیان کرد: هر جامعه آرمانگرایی به طور طبیعی برای حیات خود نیازمند چنین فرصتی است.
وی افزود: قطعاً حضور مردم در این آزمون سیاسی هم از نظر داخلی و هم بینالمللی دارای اهمیت است و در عرصه داخلی با انتخاب آگاهانه و ایجاد رقابت سالم، فرصت را برای حضور افراد تاثیرگذار و پویایی اقتصادی، اجتماعی و ... فراهم میکند و در عرصه بینالمللی، اقتدار نظام و جامعهپذیری آن را به رخ میکشد لذا همواره شرکت در انتخابات علاوه بر اینکه یک حق قانونی است یک تکلیف است.
خورشیدوند اضافه کرد: با توجه به محرومیتهای تاریخی و انباشته شده در استانی مانند لرستان که هیچگونه تعادلی بین منابع و زیرساختهای توسعه در آن مشاهده نمیشود نمیتوان یک راهکار و نسخه را برای درمان یکشبه این بیماری مزمن تجویز کرد اما آنچه مسلم است مهمترین موضوع در استان بحث بیکاری است و مهمترین برنامه دستیافتنی که بتواند در کوتاهمدت برای برونرفت از بیکاری و توسعه کارگشا واقع شود قطعا مساله ثبت تاریخی "دره خرمآباد" خواهد بود که به رونق اشتغال و اقتصاد در حوزه گردشگری خواهد انجامید و در کنار آن فعال شدن ابرپروژههای راهآهن، سدهای بختیاری، معشوره و ... را میتوان ذکر کرد.
این فعال رسانهای بیان کرد: همانطور که پیشتر گفته شد لرستان با مجموعهای از چالشها مواجه است که از جمله مهمترین آنها میتوان به بیکاری، پایین بودن متوسط درآمد، فقر، مهاجرت نخبگان و جوانان، نبود زیرساختهای مناسب، فقدان شاخصهای مناسب بهداشت و درمان و ... اشاره کرد.
دولتها با نگاه فرزند خوانده به لرستان نگریستهاند
مدیرمسئول هفتهنامه خورشیدجانان گفت: طبیعتا آنچه مسلم است هر فردی برای انتخاب کاندیدای مورد نظر خود معیارهایی دارد اما شاید بهترین معیار و شاخصها در بُعد فردی دانش، آگاهی، تجربه، تخصص و تعهد و در بعد سیاسی و اجتماعی اعتقاد به آرمانهای نظام، مردممحوری، دلسوزی و قدرت تحلیل مسائل، ارائه راهکار کارشناسی و چانهزنی باشد چراکه دیگر فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد؛ ۴۵ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی میگذرد و لرستان هنوز سهمی از توسعه نبرده است همه دولتها با نگاه فرزند خوانده به لرستان نگریسته و حاصل آن زمین خشک امروز است؛ زمین سیاهی که برای فرزندان خود باری ندارد.
این فعال رسانهای با تاکید براینکه دنیای امروز، دنیای رسانههاست و ابزارهای رسانهای متعدد و فضای مجازی هم بر قدرت رسانه و گستره فعالیت آن افزوده و تاحدودی آن را نامحدود ساخته است، تصریح کرد: درواقع بهترین بستر برای وادار کردن مردم به کنشگری در انتخابات رسانهها هستند و رسانه میتواند جریانسازی کند و افکار عمومی را نسبت به بسیاری مسائل حساس کرده، زمینه مشارکت عمومی را فراهم کند؛ و وظیفه رسانه تراز جمهوری اسلامی در برهه کنونی هم همین است.
خورشیدوند با بیان اینکه هرچند در کشور ما حزب به معنای واقعی وجود ندارد اما آنچه هست و طی سالهای متمادی به اثبات رسیده، نقش اساسی احزاب و به ویژه تشکلهای دانشجویی است، خاطرنشان کرد: دانشجویان، عمده جامعه جوان و مولد جامعه محسوب میشوند و همیشه بهترین کنشها در بستر دانشگاه اتفاق میافتد لذا حتما انتخابات با ورود این اقشار و احزاب عرصه بهتری برای رقابت خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات