درست است که این روزها در اقصی نقاط کشورمان شاهد بارش برف و باران هستیم ولی حال و هوای ایران عزیزمان در ایامی که در آن قرار داریم بیشتر انتخاباتی است تقریبا در هیچ کوی و برزن و خانهای نیست که سخن از انتخابات نباشد و تنور این تکلیف شرعی و سیاسی پیش روی واجدان شرایط رأی دادن از رسانه ملی گرفته تا فضای مجازی داغ داغ است.
همه جا حتی در جمعهای خانوادگی نیز سخن از انتخاب است؛ انتخابی که قرار است یک مجلس پرقدرت و قوی بسازد و در نهایت یک ایران قوی به همه ما ارزانی دارد؛ حضورهایی که قرار است دشمنشکن و وحدتآفرین باشد.
از سفر به روستاها تا مجالس جشن و ختم
در حالی که هنوز چند روزی به زمان قانونی آغاز تبلیغات باقی مانده و حتی اسامی نامزدهای انتخاباتی نیز به صورت رسمی اعلام نشده است، تبلیغات زودهنگام بسیاری از کاندیداهای تایید صلاحیت شده در حوزههای انتخابیه مختلف در استان زنجان آغاز شده است.
برخی از کاندیداها برای جمعآوری رأی به روستاها سفر میکنند و در کوی و برزنهای مناطق روستایی بوسه بر دستان اهالی زده، عکسهای یادگاری میگیرند و در فضای مجازی منتشر میکنند. پای تبلیغات حتی به محافلی مانند روضههای خانگی، مجالس ترحیم و حتی جشنهایی که در اعیاد شعبانیه برگزار میشود نیز باز شده است؛ اما آنچه که در این بین مشهود است حضور پررنگ اطرافیان یا به اصطلاح طرفداران کاندیداها است که گاهی حتی از خود کاندیداها نیز پا را فراتر گذاشته و به زبان عامیانهتر کاسه داغتر از آش میشوند.
اطرفیان کاندیداها و آسیبهایی که باید رصد شوند
برخی از این اطرافیان به عنوان ادمین گروههای فضای مجازی فعالیت میکنند، برخی نقش سیاهی لشگر را دارند و برخی نیز رفیق گرمابه و گلستان کاندیدای مورد علاقه خود هستند. شاید در وهله اول همه موارد گفته شده عادی به نظر برسد اما موضوع مهم و حائز اهمیتی که وجود دارد این است که متاسفانه گاهی برخی از این اطرافیان پا را از دایره اخلاق فراتر نهاده و تخریب و توهین را جایگزین نقد و نقادی میکنند.
این موضوع یکی از موضوعاتی است که بارها توسط ائمه جمعه استان نیز تذکر داده شده است و آنچه که در این میان به اطرافیان کاندیداهای انتخاباتی توصیه میشود رعایت اصول اخلاقی و جانبداری عاقلانه است تا انتخابات در فضایی آرام و پرشور برگزار شود.
رفتار کاندیداها و اطرافیان آنها زیر ذرهبین مردم
در همین رابطه امامجمعه قیدار در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه انتخابات میدان بزرگ مسابقه است اما مسابقه به شکل اسلامی نه به شکل غربی، میگوید: در میدان بزرگ انتخابات هدف باید رضای خدا و خدمت به خلق باشد نه رسیدن به مقام و قدرت و دنیا، در این میدان باید اخلاق اسلامی حاکم باشد و از هر گونه بد اخلاقی پرهیز شود.
حجتالاسلام سیدعلی موسوی با توضیح اینکه کاندیداها و طرفدارانشان باید بدانند علاوه بر این که رفتارهایشان زیر نظر خدا و ملائکه و اولیای الهی است و تک تک مردم هم آنها را زیر ذرهبین دارند، ادامه میدهد: مردم به کسانی که قانون را زیر پا میگذارند و از قانون تبعیت نمیکنند و مسائل شرع و حقوق مردم را مراعات نمیکنند، دیگران را تخریب میکنند و پایبند به خطوط قرمز نظام نیستند، قطعا رأی نخواهند داد.
کسی که با پول رأی جمع کند به درد مجلس نمیخورد
امام جمعه قیدار عنوان میکند: اگر همه شاخصههای که در مورد کاندیدای اصلح از سوی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بیان شده را جمع کنیم میشود انقلابی؛ کاندیدای اصلح کسی است که انقلابی باشد، همه انبیاء و اولیای الهی انقلابی بودند و انقلابی مواضع صریح و روشن دارد بدون بیان صریح مواضع، انقلابیگری امکان پذیر نیست.
موسوی خاطرنشان میکند: کسی که با پول و فریب و تزویر و نفاق رأی جمع کند به درد نظام و مجلس انقلابی نمیخورد.
در همین رابطه حجتالاسلام سیدعمران حسینینسب نیز در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه انتخابات یکی از دستاوردهای انقلاب است، میگوید: مردم ستون قدرت نظام اسلامی هستند واصل مشارکت همیشه برای نظام خیلی مهم است.
وی با توضیح اینکه هر چه مشارکت بیشتر باشد، نظام قدرتمندتر میشود، ادامه میدهد: حضور پرشور در انتخابات موجب کاهش تهدیدات و دشمنیهای کینه توزان و بدخواهان انقلاب اسلامی ایران میشود.
تاثیر غیر قابل انکار اطرافیان کاندیداها در جلب اعتماد مردم
امام جمعه سلطانیه در ادامه به مسئله اطرافیان کاندیداهای انتخاباتی اشاره کرده و میافزاید: طبیعی است کاندیداها شاید بخاطر رأی کسی را از خود طرد نکنند ولی این هم طبیعی است حضور برخی افراد برخی دیگر را طرد میکند.
حسینینسب با بیان اینکه حرکات کاندیداها قطعا توسط مردم رصد میشود، تصریح میکند: افرادی اگر خودشان هم سالم نباشند، مذهبی نباشند ولی اگر ببیند کنار شخصی افراد مومن، پاکدست هستند، به او تمایل پیدا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه شعارهای کاندیداها و اطرافیان آنها نباید به گونهای باشد که خدمات ۴۵ ساله نظام اسلامی نادیده گرفته شود، اضافه میکند: شعارها نباید تنها جنبه شعاری داشته باشد زیرا این قبیل مسائل مردم را ناراضی کرده و میکند.
سخن آخر...
پیروزی در انتخابات پایان کار نیست بلکه اول کار است و پرسشی که باید همه به آن بپردازیم این است که چگونه از سرمایه اجتماعی که در کشور ایجاد شده استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات