• جمعه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402112719088
  • خبرنگار : 71589

اخراج اجباری صدها ماهواره اسپیس‌ایکس از مدار

اخراج اجباری صدها ماهواره اسپیس‌ایکس از مدار

نقص بزرگ طراحی، شرکت اسپیس‌ایکس را مجبور می‌کند تا صدها ماهواره خود را از مدار خارج کند.

به گزارش ایسنا، شرکت اسپیس‌ایکس در تعهد مستمر خود به ایمنی، پایداری و دسترسی به فضا اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای اطمینان از مدیریت مسئولانه ماهواره‌های استارلینک(Starlink) خود انجام می‌دهد.

به نقل از آی‌ای، این شرکت که به تلاش‌های بلندپروازانه‌اش در اکتشافات فضایی و استقرار ماهواره‌های اینترنتی شناخته می‌شود، بر اهمیت حفاظت از محیط فضا و همچنین محیط‌های روی زمین تأکید دارد.

شرکت اسپیس ایکس منابع قابل توجهی را سرمایه‌گذاری کرده است تا اطمینان حاصل کند که تمامی وسایل پرتاب، فضاپیماها و ماهواره‌هایش نه تنها از مقررات ایمنی و پایداری فضا پیروی می‌کنند، بلکه از آن فراتر می‌روند. این شرکت به طور فعال بهترین شیوه‌ها را با دیگر بازیگران صنعت در سراسر جهان به اشتراک می‌گذارد و تعهد خود را به تلاش‌های مشترک برای یک محیط فضایی امن‌تر و پایدارتر تقویت می‌کند.

ماهواره‌های استارلینک یکی از اجزای حیاتی صورت فلکی اینترنتی اسپیس‌ایکس در مدار پایین زمین در ارتفاع زیر ۶۰۰ کیلومتر کار می‌کنند. با کشش گرانشی جو زمین در این سطوح، این ماهواره‌ها بسته به ارتفاع و طراحی‌شان به طور طبیعی طی ۵ سال یا کمتر از مدار مقرر خود خارج می‌شوند.

اسپیس‌ایکس به طور فعال ماهواره‌هایی را که در معرض خطر غیر قابل مانور پذیر شدن هستند، شناسایی و از مدار خارج می‌کند و حضور این ماهواره‌ها در فضا را به حداقل می‌رساند. علاوه بر این، ماهواره‌های استارلینک به ‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاملاً قابل انحلال باشند و خطری را برای افراد روی زمین، هوا یا دریا در حین ورود مجدد به جو در هنگام سوختن ایجاد نکنند.

اسپیس ایکس یک رویکرد دور از مدار کنترل شده پیشگیرانه را اتخاذ کرده است و اخراج مداری کنترل شده را روی ۴۰۶ ماهواره از نزدیک به ۶۰۰۰ ماهواره استارلینک که تا به امروز به فضا پرتاب شده، آغاز کرده است.

از این تعداد، ۱۷ مورد در حال حاضر غیر قابل مانور هستند، اما به خوبی ردیابی می‌شوند و خطر برخورد با سایر ماهواره‌های فعال در مورد آنها به خوبی رصد می‌شود. ۹۵ درصد باقیمانده از این ماهواره‌ها نیز قبلا با اخراج کنترل شده موفقیت آمیز از مدار خارج شده‌اند.

اسپیس‌ایکس قصد دارد در هفته‌ها و ماه‌های آینده اخراج‌های کنترل ‌شده‌ای را روی تقریباً ۱۰۰ ماهواره نسخه اولیه استارلینک دیگر انجام دهد. اگرچه این ماهواره‌ها در حال حاضر قابل مانور هستند و به طور مؤثر به کاربران خدمات ارائه می‌دهند، اما یک مشکل رایج که توسط تیم عملیات استارلینک شناسایی شده است، به طور بالقوه می‌تواند احتمال شکست آنها را در آینده افزایش دهد.

این عملیات اخراج که حدود ۶ ماه برای اکثر ماهواره‌ها به طول می‌انجامد، ایمن، دوار و کنترل شده خواهد بود.

اسپیس‌ایکس در طول این فرآیند به شفافیت متعهد است. این شرکت اطلاعات پیش‌بینی وضعیت آینده و عدم قطعیت را چندین بار در روز با سایر اپراتورها و ارائه دهندگان پرتاب فضایی به اشتراک می‌گذارد.

اطلاع دقیق از موقعیت‌های ماهواره‌ها در مدار برای مسئله پایداری فضا بسیار مهم است. اسپیس‌ایکس همه اپراتورهای ماهواره‌ای را تشویق می‌کند تا از این روش پیروی کنند و اطلاعاتی را در مورد موقعیت‌ها و عدم قطعیت‌های آینده ماهواره‌های خود منتشر کنند.

در حالی که رویکرد پیشگیرانه برای خارج کردن ماهواره‌ها از مدار شامل از دست دادن ماهواره‌هایی است که به طور مؤثر به کاربران خدمات می‌دهند، اسپیس‌ایکس معتقد است که این یک گام ضروری برای حفظ ایمنی و پایداری فضا است و البته تعهد این شرکت به مشتریانش را به خطر نمی‌اندازد.

اسپیس‌ایکس با ظرفیت ساخت ۵۵ ماهواره در هفته و پرتاب بیش از ۲۰۰ ماهواره در ماه، بهبود مستمر سیستم خود را تضمین می‌کند، انعطاف‌پذیری خود را افزایش می‌دهد و دسترسی به اینترنت پرسرعت و کم‌تاخیر را در سطح جهانی گسترش می‌دهد.

در چشم انداز این شرکت، مدیریت مسئولانه ماهواره‌ها ضروری و راهی به سوی یک محیط فضایی قابل دسترس‌تر و پایدار برای همه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha