به گزارش ایسنا، کیشیدا که کشورش روابط رسمی دیپلماتیک با پیونگ یانگ ندارد گفته که به دنبال احتمالاتی برای سفر به کره شمالی و دیدار با کیم جونگ اون، رهبری این کشور به منظور حل مساله شهروندان ربوده شده ژاپنی در کره شمالی در سالهای دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، کیم یو جونگ خواهر رهبری کره شمالی و معاون مدیر اداره حزب حاکم کارگر این کشور گفت گفتههای کیشیدا را در صورتی میتوان مثبت دانست که با هدف بهبود روابط بین دو کشور گفته شده باشد.
وی افزود: اگر ژاپن تصمیمی سیاسی برای گشودن مسیر جدیدی برای بهبود روابط بر اساس احترام متقابل و رفتار محترمانه اتخاذ کند، به نظر من این دو کشور میتوانند آینده جدیدی داشته باشند.
ژاپن از دنبال کردن و تلاش کره شمالی در زمینه موشکهای بالستیک و تسلیحات هستهای انتقاد میکند و اغلب با سرزنشهای شدید پیونگ یانگ مواجه میشود، بهویژه که توکیو اتحاد امنیتی خود را با کره جنوبی و ایالات متحده افزایش داده است.
«یوشیماسا هایاشی»، دبیر ارشد کابینه و سخنگوی ارشد دولت ژاپن گفت دولت توکیو به اظهارات کیم یو جونگ توجه کرده است، اما از اظهار نظر بیشتر از جمله اینکه توکیو آنها را چگونه ارزیابی میکند، خودداری میکند.
هایاشی گفت: ژاپن نمیتواند موضع کره شمالی مبنی بر حل مساله آدم ربایی را بپذیرد. موضع ما برای حل همه جانبه مسائل با کره شمالی مانند آدم ربایی، تسلیحات هستهای و موشک بدون تغییر باقی میماند.
در این میان، خواهر کیم جونگ اون افزود: دیدگاه دبیر ارشد کابینه توکیو یک نظر شخصی است و تا آنجا که من میدانم، رهبری کره شمالی هیچ برنامه خاصی برای روابط با ژاپن یا برقراری تماس با توکیو ندارد.
«جونگ پاک»، مقام ارشد ایالات متحده در امور کره شمالی به خبرنگاران گفت واشنگتن از هرگونه دیپلماسی با دولت پیونگ یانگ حمایت میکند، چرا که کره شمالی از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱، به پیشنهادات مکرر ایالات متحده برای شرکت در مذاکرات بدون پیش شرط پاسخ نداده است.
انتهای پیام
نظرات