• پنجشنبه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402112618684
  • منبع : دانشگاه آزاد اسلامی

طهرانچی: گردشگری سلامت محلی برای بالابردن ارزش افزوده علمی در حوزه پزشکی و گردشگری است

طهرانچی: گردشگری سلامت محلی برای بالابردن ارزش افزوده علمی در حوزه پزشکی و گردشگری است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: گردشگری سلامت محلی برای بالا بردن ارزش افزوده علمی در حوزه پزشکی و رشته‌های دیگر گردشگری است.

به گزارش ایسنا، افتتاحیه همایش ملی گردشگری سلامت به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمد نریمانی راد رئیس واحد تهران غرب، دکتر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و سایر مسئولین بخش دولتی ، خصوصی و دانشگاهی همزمان با برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

 طهرانچی با تبریک اعیاد شعبانیه به اهمیت حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: گردشگری یک آثار و پیامد و فعل است که متعاقب مجموعه شرایط لازم شکل می‌گیرد و به عبارتی معلول یک علت است. اگر گردشگری را فی‌ذاته یک موضوع بدانیم، رشد و عدم رشد را نمی‌توان بررسی کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه گردشگری ماحصل مجموعه اقداماتی است که در یک زیست‌بوم رخ می‌دهد، اظهار کرد: اگر کشوری مانند ایران صاحب تمدن و میراث تمدنی باشد در آن گردشگری تمدنی شکل می‌گیرد، یا اگر مانند کشور ما زیست‌بوم جغرافیایی و آب‌وهوای چهارفصل نیز داشته باشد، نوع دیگری از گردشگری در آن رونق می‌گیرد اما گردشگری سلامت، ناشی از مرجعیت علمی است که ابتدا باید رخ دهد و پس از آن گردشگری سلامت به عنوان یک معلول شکل بگیرد.

طهرانچی با تأکید بر اینکه تا مرجعیت علمی پیدا نکنیم و در حوزه سلامت الهام‌بخش نشویم، اتفاقی در گردشگری سلامت نخواهد افتاد، افزود: مقدمه گردشگری سلامت، وجود مرجعیت علمی است پس باید در حوزه بهداشت و درمان به مرجعیت رسید، الهام‌بخش شد تا مردم به ما رجوع کنند.

عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: اگر از لحاظ تاریخی به همسایگان شمالی کشورمان همچون ترکمنستان، قزاقستان و تاتارستان بنگریم، همه آنها تابع اسلامی هستند که پزشکان ایرانی به منطقه صادر کردند. به عنوان نمونه در قزاقستان بیش از سه هزار لغت دینی فارسی وجود دارد، چرا که کتاب‌های علمی و دینی آنها به زبان فارسی است. وقتی بررسی می کنیم، می‌بینیم این اتفاق ماحصل پزشکانی است که از خراسان فرهنگی برای درمان مردم به این منطقه هجرت کردند. این گسترش فرهنگ نتیجه مرجعیت علمی و گردشگری معکوس سلامت است.

وی با بیان اینکه گردشگری سلامت علاوه بر جنبه گردشگری و بهداشت و درمان، یک موضوع فرهنگی است، گفت: مرجعیت علمی شرط لازم گردشگری سلامت است، اما شرط کافی فضای فرهنگی است که باید در کشور شکل بگیرد. واقعیت این است که ما در چند دهه اخیر تعامل قوی با همسایگان نداشتیم و برخلاف گذشته که ایران بزرگ و خراسان فرهنگی با همسایگان مراودات و تعامل خوبی داشت، اما از دوره قاجار ارتباط با همسایگان رقابتی شد و غربی‌ها را به عنوان کسانی‌که باید با آنها ارتباط داشته باشیم، پذیرفتیم. اعزام‌هایی که از دوره عباس میرزا به فرانسه و انگلیس شروع شد، ما را از همسایگان غافل کرد و این رویکرد تا دوره پهلوی دوم نیز ادامه داشت. پس از انقلاب اسلامی که اثربخشی در منطقه و جهان بیشتر شد نیز نتوانستیم به خوبی ارتباط با همسایگان را نهادینه کنیم و به همین دلیل ویژگی‌های ملت ایران مانند مهمان‌نوازی و بزرگ‌منشی ایرانی در تعامل با دیگران به جهانیان منعکس نشد.

 طهرانچی تصریح کرد: آفت‌هایی مثل رقابت‌های نقطه‌ای که منفعت‌های کوتاه‌مدت را در مقطعی توسط برخی افراد نشانه  گرفته بود، باعث شد گردشگری سلامت که بر بنیان رشد علمی ما بود به شکل تهدید درآمد. بنده زمانی‌که در آستان قدس رضوی حضور داشتم، به موضوع گردشگری سلامت ورود کردیم و دیدیم تعدادی افراد به صورت دلال به گردشگری سلامت و اعتبار علمی کشور لطمه می‌زنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم توسعه سازوکارهای فرهنگی و زیرساختی در حوزه گردشگری، گفت: باید به سازوکارهای کلان نظارت پذیر و استفاده از ظرفیت علمی کشور در حوزه گردشگری توجه داشته باشیم. خوشبختانه درچند سال اخیر تعداد دانشجویان غیرایرانی کشور افزایش یافته و نظام گردشگری می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند، تا بتوانیم در کنار تبلیغ نظام علمی، چارچوب زیرساختی را نیز تقویت کنیم و این ظرفیت به عنوان کنشگر فعال در عرصه گردشگری به کار گرفته شود. ظرفیت های ایجاد شرکت‌های گردشگری سلامت و دیگر گردشگری‌ها را می توان با کمک این دانشجویان به تبادل گذاشت و برای ایجاد زیست بوم گردشگری از آن استفاده کرد.

وی با بیان اینکه گردشگری کِشنده قطاری است که می‌تواند مشاغل دیگر را فعال کند، گفت: یکی از مباحثی که با آن مواجه هستیم، این است که جوانان ما تصور می کنند، شغل فقط در چند رشته مدیریت، حقوق، روان شناسی، کامپیوتر و ... است و این نگاه در بین جوانان وجود ندارد که برای اقتصاد بزرگ گردشگری که می‌تواند در کشور شغل شکل بگیرد، دانش و مهارت پیدا کند و مؤثر باشد. اکنون در بسیاری از رشته‌های علوم انسانی مانند تاریخ و ادبیات فارسی دانشجو کاهش پیدا کرده است، این در حالی است که تقویت گردشگری می‌تواند برای این رشته‌ها شغل ایجاد کرده و به رشد آن کمک کند.

طهرانچی با اشاره به راه‌اندازی دانشکدگان فرهنگ و تمدن در معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این دانشکده‌ها به دنبال تقویت رشته‌هایی همچون ادبیات و فرهنگ ملل، جغرافیا، تاریخ و زبان و ادبیات فارسی توجه دارند و احیا این رشته‌ها یک مولد می‌خواهد تا آنها را از رشته پایه به شغل برساند. بنابراین تلاش داریم تا دانشجویان را به گونه‌ای تربیت کنیم که هم نسبت به آینده امیدوار بوده و هم بتوانند در آن چه سرمایه ایرانی است، تحصیل کنند. مجموعه دانشکده‌های فرهنگ و تمدن نگاه جدی ماست تا بتوانیم در عرصه گردشگری، حرکت کنیم. همانطور که بیمارستان محل عرصه برای رشته‌های علوم پزشکی است، گردشگری نیز محل عرصه این رشته‌هاست تا بتوانیم از این طریق به رونق رشته‌های میراث فرهنگی و گردشگری بپردازیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: گردشگری حوزه جدی است و درآمد برخی از کشورها از این حوزه بیشتر از درآمد صادرات نفتی ماست. همانطور در صادرات نفت، خام فروشی می‌کردیم از دانش و پیشرفت‌های علمی نیز جز مقاله به حوزه‌های دیگر نپرداختیم، گردشگری سلامت محلی برای بالا بردن ارزش افزوده علمی در حوزه پزشکی و رشته‌های دیگر گردشگری است.

وی در پایان گفت: ایران ما غنی و قوی است، ما کشوری هستیم که اولین دانشگاه ثبت شده جهان به نام جندی شاپور را داریم. بنابراین دارای سرمایه غنی، فرهنگ و ملت بزرگی هستیم و نباید خام فروشی کنیم، گردشگری مظهر ایجاد ارزش افزوده برای جوانان در این حوزه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha