در حال حاضر حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در دانشگاههای سراسر کشور تحصیل میکنند. اگر هر خانواده ایرانی حداقل یک یا دو دانشجو داشته باشد، با یک حساب سرانگشتی سطح وسیعی از جامعه شهری و روستایی را تشکیل میدهند و از همین نقطه میتوان به اهمیت دیدگاه دانشجویان در مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی پی برد.
و حالا در آستانه برگزاری دوزادهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به سراغ برخی از دانشجویان دانشگاه ملایر رفتیم تا دیدگاه آنها را درباره مشارکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح بدانیم.
مدیران خوب و همراهی با این مدیران، کشور را میسازد
هادی مزارعی، دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر است، او در گفتوگو با ایسنا، شرکت در انتخابات را حقی شرعی بر گردن خود میداند و میگوید: از نظر شرعی ما وظیفه داریم در انتخابات شرکت کرده و فردی اصلح را در رأس امور قرار دهیم.
مزارعی ادامه میدهد: علاوه بر حق شرعی، هر کسی که کشورش را دوست دارد، باید در انتخابات شرکت کرده و به انتخاب فرد اصلح کمک کند چرا که در نهایت مدیران خوب و همراهی با این مدیران، کشور را میسازد.
او با اشاره به فرمایشات امامین انقلاب مبنی بر اینکه پشتوانه نظام، مردم هستند، تصریح میکند: طبق بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان، اگر کشور پابرجاست و انقلاب اسلامی جلو میرود، اگر جمهوری اسلامی در دنیا قوت و قدرت دارد و میتواند مشکلاتش را خودش حل کند و با یک عمق استراتژیک در منطقه نقش تعیینکنندهای در فضای بینالمللی دارد، در اثر حضور و پای کار بودن مردم است.
به اعتقاد مزارعی، داشتن سلامت نفس یکی از مهمترین ویژگیهای یک نماینده خوب است، یعنی وقتی شخص به قدرت رسید و به اموال بیتالمال دسترسی پیدا کرد، نفسش را سالم نگه داشته و طبق هوا و هوس تصمیم نگیرد.
تخصص و شجاعت در اقدام؛ دو ویژگی مهم یک نماینده خوب
این دانشجو داشتن تخصص، شجاعت در اقدام و روحیه انقلابیگری را از دیگر ویژگیهای مهم یک نماینده مجلس برمیشمرد و میگوید: دانشجو شخصیتی جوان، مستقل و پرانرژی است که هیچ اتصالی به حزب و جناح خاصی ندارد بنابراین وظیفه دارد در ابتدا خودش به تحلیل برسد سپس در فضای انتخابات برای معرفی فرد اصلح موردنظر خود تلاشی مدون و متشکلانه داشته باشد.
مزارعی تأکید میکند: دانشجویان میتوانند به خوبی نقش حلقههای میانی را بین مردم و مدیران ایفا کنند و یک حلقه ایجاد کرده و در تبیین فضای کشور به زبان عام و نحوی که مردم عادی متوجه شوند، مسائل را تشریح کرده و مردم را اقناع کنند.
او حمایت از نمایندهای که به انتخاب مردم وارد مجلس شورای اسلامی میشود را یکی از مهمترین وظایف دانشجویان برمیشمرد و ادامه میدهد: نمایندهای که به مجلس برود باید همچنان از طرف مردم حمایت شود تا بتواند قوت و قدرت لازم برای حل مشکلات در سطح کشور و حوزه انتخابیه خود را داشته باشد. وظیفه دوم دانشجویان نیز مطالبه وعدههای داده شده و مطالبه حل مشکلات کشور از نمایندهای است که وارد مجلس شده است.
با وجود مشکلات در انتخابات شرکت میکنم
مرضیه نصیری، دانشجوی دیگری است که با اشاره به اهمیت آینده کشور میگوید: با وجود مشکلات اقتصادی که شاید کمر بعضی از مردم را خم کرده باشد و برخی در تأمین هزینههای معمولی زندگی با چالشهای بزرگ مواجه باشند، در انتخابات شرکت میکنم چرا که در این صورت میتوانم در مورد مسائل کشورم اظهارنظر کنم.
از نظر نصیری، اولویت انتخاب با نیروهای جوان است؛ او مسئولیتپذیری، خدا ترس و آیندهنگر بودن را از دیگر ویژگیهای یک نماینده مجلس برمیشمرد.
او دانشجو را نسل آیندهساز کشور خطاب میکند و میگوید: رأی دانشجو یعنی کلام دانشجو و کلام جوان؛ با توجه به اینکه دانشجو نسل آگاه جامعه بوده و در تعامل با دنیای جوانان است باید بیشتر و بهتر واقعیتها را تبیین کند و تربیتکننده آموزههای اخلاقی باشد.
جوانان باید در اولویت انتخاب قرار بگیرند
مهدی روزبهانی نیز در گفتوگو با ایسنا، تأکید میکند: هر کس میخواهد کشورش امنیت داشته باشد و زمینه پیشرفت آن را فراهم کند، باید با شرکت در انتخابات پشتیبان کشورش باشد.
این دانشجو قرار گرفتن افراد شایسته بر مناصب مدیریتی و ایجاد آبادانی و اجرای طرحها و برنامههای مختلف در جهت بهبود وضعیت کشور را از نتایج شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح برمیشمرد.
او معتقد است که یک نماینده خوب نباید محدودیتی در انجام وظایف داشته باشد، یعنی هر جای کشور که مشکلی ایجاد شد، ورود کند و به دنبال رفع آن مشکل باشد.
روزبهانی ادامه میدهد: به نظرم جوانان باید در اولویت انتخاب قرار بگیرند؛ یک نماینده خوب باید صادق و بیریا باشد، نه در پشت میز ریاست بلکه در میدان عمل خدمت کند.
او با بیان اینکه من به عنوان یک دانشجو برای انتخاب خود سوابق کاری افراد را بررسی میکنم، میگوید: دانشجو میتواند ضرورت شرکت در انتخابات و نتایج این مشارکت در سیستم مدیریتی کشور را برای همسالان خود تبیین کند و پس از انتخابات نیز مطالبهگر و پرسشگر باشد و از منتخبان مردم در راستای وظایفشان و رفع موانع کشور مطالبه کند.
حسین لشکری، دانشجوی مهندسی اپتیک و لیزر دانشگاه ملایر است که انتخابات را وظیفه شرعی، دینی، ملی و ضروری برای حیات و بقای کشور میداند.
لشگری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تلاش دشمن و شبکههای معاند برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات مطرح میکند: اصرار دشمن برای عدم شرکت در انتخابات خود مهر تأییدی است که نشان میدهد ما باید برای حفظ اقتدار ملی کشور در انتخابات شرکت کنیم.
به گفته او، دانشجو به عنوان یک قشر تحصیلکرده در جامعه باید در ابتدا خودش فرد اصلح را پیدا کند و در درجه بعد این فرد را به مردم معرفی کند و به اندازه وسعش اهمیت انتخابات را شرح دهد.
انتهای پیام
نظرات