• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402112517932
  • خبرنگار : 50570

یک کارشناس مذهبی:

حضرت عباس(ع) از جایگاه و منزلت بالایی در میان شهدا برخوردار است

حضرت عباس(ع) از جایگاه و منزلت بالایی در میان شهدا برخوردار است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام سجاد(ع) در حدیثی می‌فرمایند «برای عموی من عباس در روز قیامت جایگاه ومنزلتی است که تمام شهیدان از روز ابتدای خلقت تا روز قیامت به جایگاه ایشان غبطه می‌خورند و دوست دارند تا در این جایگاه باشند».

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی ذاکری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ولادت حضرت ابوالفضل(ع) اظهارکرد: حضرت ابوالفضل(ع) فرزند امیرالمؤمنین و ام‌البنین است که پس از شهادت حضرت زهرا(س) و به سفارش خود ایشان ازدواج حضرت علی(ع) با ام‌البنین صورت گرفت.

وی افزود: حضرت علی (ع) به جناب عقیل که مردی نسب‌شناس بودند سفارش کردند که برای ایشان همسری انتخاب کند و ایشان حضرت ام‌البنین را برای همسری حضرت علی(ع) پیشنهاد دادند که نتیجه آن  چهار فرزند بود که سرامدترین آنها حضرت عباس(ع) هستند.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: حضرت عباس(ع) به کنیه ابوالفضل مشهور است و به سقای دشت کربلا نیز شناخته می‌شوند؛ در هنگام ولادت حضرت عباس، امام علی(ع) برای ایشان گریه کردند و دستان حضرت را می‌بوسیدند، هنگامی که ام‌البنین علت این کار را جویا شدند، امیرالمؤمنین گفتند«من می‌بینم که چه اتفاقی برای این دستان در دفاع از  پسرم حسین می‌افتد».

ذاکری خاطرنشان کرد: در تاریخ قبل از واقعه عاشورا نقل‌های زیادی در مورد حضرت عباس(ع) وجود ندارد؛ چراکه بسیاری از چهره‌ها پس از رخ دادن اتفاقی شناخته می‌شوند؛ در خصوص حضرت عباس(ع) نیز اصل، شناخت و معرفی ایشان به جهان پس از واقعه عاشورا بود.

وی اضافه کرد: حضرت عباس(ع) به ویژگی‌هایی همچون علم زیاد، بذل و بخشش فراوان معروف است. این حضرت مسلط به قرآن بودند و کاملا بر مهارت‌ها و فنون رزمی و جنگی مسلط بودند و مهمترین اتفاقاتی که باعث شناخته شدن ایشان در نزد جهانیان شد، وقایع کربلا و مسیر حرکت از مدینه به عراق بود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: اکثر روایاتی که در کتب تاریخی از حضرت عباس(ع) نقل شده مربوط به وقایع کربلا و از دوم محرم تا روز عاشورا بوده که باعث ماندگاری ایشان در تاریخ شده است.

ذاکری با اشاره به حضور حضرت عباس در واقعه کربلا خاطرنشان کرد: از جمله این اتفاقات آوردن امان‌نامه از سوی شمر برای لشکریان امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل است که حضرت عباس(ع) امان‌نامه شمر را رد کرد و آن را نپذیرفت و دلاوری و شجاعت ایشان باعث آرامش و آسودگی خاطر زنان و بچه‌های کاروان شده بود.

وی افزود: یکی دیگر از اتفاقات واقعه کربلا که باعث ماندگاری حضرت عباس در تاریخ شد آب آوردن ایشان برای کاروانیان است، طبق روایات معتبر حضرت ابوالفضل از امام حسین(ع) برای نبرد در میدان اجازه می‌خواستند که امام این اجازه را ندادند و گفتند اگر قرار باشد تو به میدان بروی لشکر از هم می‌پاشد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: هنگامی که امام حسین(ع) این سخن را می‌گویند بیشتر لشکریان به شهادت رسیده بودند، اما حضور ایشان به منزله حضور یک لشکر بود و امام حسین(ع) از حضرت ابوالفضل درخواست کردند قبل از رفتن به میدان نبرد برای زنان و مجروحان آب بیاورد و ایشان با اینکه تشنه بودند برای لشکریان آب آوردند که لشکریان شمر مانع از این کار شدند و برای توقف حرکت حضرت عباس دست‌های ایشان را قطع کردند.

ذاکری به بیان حدیثی از امام سجاد(ع) در توصیف حضرت عباس(ع) گفت: امام سجاد(ع) می‌فرمایند «برای عموی من عباس در روز قیامت جایگاه و منزلتی است که تمام شهیدان از روز ابتدای خلقت تا روز قیامت به جایگاه ایشان غبطه می‌خورند و دوست دارند تا در این جایگاه باشند».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha