• چهارشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402112517752
  • خبرنگار : 71402

«شهباز شریف» نامزد ائتلافی برای نخست‌وزیری پاکستان

«شهباز شریف» نامزد ائتلافی برای نخست‌وزیری پاکستان

به گفته یک سخنگو، «شهباز شریف» نخست‌وزیر سابق پاکستان، نامزد بعدی نخست‌وزیری پاکستان برای رهبری ائتلاف جدید تشکیل شده بین احزاب مختلف خواهد بود. این در حالی است که انتخابات پارلمانی پنجشنبه گذشته باز هم منجر به تشکیل پارلمان معلق شده است.

به گزارش ایسنا، حزب مردم پاکستان (PPP) سه‌شنبه اعلام کرد از حزب شریف (مسلم لیگ شاخه نواز) برای تشکیل یک دولت اقلیت حمایت می‌کند و به بن‌بست پس از انتخاباتی که در آن هیچ حزبی حائز اکثریت نشده بود،‌ پایان داد.

به گزارش رویترز، مریم اورنگزیب، سخنگوی حزب شریف، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت «نواز شریف» برادر بزرگ «شهباز شریف»، او را برای این پست نامزد کرده است.

شهباز شریف متعلق به حزب برادرش، حزب «مسلم لیگ نواز پاکستان» (PML-N) است که بزرگ‌ترین حزب شناخته شده با ۸۰ کرسی است و حزب مردم پاکستان با ۵۴ کرسی دوم است. این دو حزب با هم برای تشکیل یک اکثریت حداقلی در مجلسی با ۲۶۴ کرسی کافی هستند.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پیشین پاکستان و از رهبران حزب مردم پاکستان، در یک کنفرانس خبری در کنار شهباز شریف و رهبران احزاب سیاسی دیگر گفت: «ما تصمیم گرفته‌ایم که با هم دولت تشکیل دهیم تا پاکستان را از بحران خارج کنیم.»

این ائتلاف از آن جهت اهمیت دارد که تضمین می‌کند حزب عمران خان با وجود آنکه بیشترین آراء را در انتخابات به دست آورد، به قدرت نمی‌رسد.

حزب تحریک انصاف پاکستان متعلق به عمران خان با انتقاد از این ائتلاف، آنها را «حکم دزد» خطاب کرد. عمران خان هم هرگونه اتحاد با رقبای خود را رد کرده است.

او که در زندان به سر می‌برد، حزب مردم پاکستان و مسلم لیگ نواز را به فساد متهم کرد. او در زندان به خبرنگاران گفت: «ما با مسلم لیگ نواز یا حزب مردم پاکستان یکجا نمی‌نشینیم. قرار است تقلب در انتخابات را در دیوان عالی پاکستان به چالش بکشیم و بعدا این اتحاد را بررسی خواهیم کرد.»

پیش از این، بلاول بوتو زرداری، پسر زرداری و از رهبران حزب مردم پاکستان، شروطی را برای حمایت از ائتلافی به رهبری شریف مطرح کرده و گفته بود که از آنها در انتخاب نخست‌وزیر حمایت خواهند کرد اما به دولت نمی‌پیوندند.

این شرط و شروط برای متحد کردن نیروهای سیاسی، نویدبخش خوبی برای تشکیل یک دولت باثبات یا قوی در کشوری با سلاح‌های هسته‌ای نیست. با این حال، ائتلاف مذکور در حال حاضر به بلاتکلیفی در مورد تشکیل دولت پایان داده است؛ پنج روز پس از آنکه نتایج انتخابات هشتم فوریه، چنددستگی ایجاد کرد و خبر از بی‌ثباتی‌های تازه می‌داد.

نامزدهای مستقل با حمایت عمران خان، نخست‌وزیر سابق زندانی، ۹۲ کرسی را به دست آورده‌اند و این آنها را به بزرگترین گروه تبدیل کرده است، اما آنها نمی‌توانند به تنهایی دولت تشکیل دهند، زیرا به صورت فردی و نه حزبی شرکت کرده‌اند، و اتحاد با حزب مردم پاکستان یا مسلم لیگ نواز را رد کرده‌اند.

بوتو زرداری پسر گفت که تعداد اعضای مستقل عمران خان و مسلم لیگ نواز بیشتر از حزب او بود، اما عمران خان پیوستن به حزب مردم پاکستان را رد کرد. بوتو زرداری گفت حزب مردم پاکستان یک بحران دائمی اقتصادی یا یک انتخابات جدید که منجر به بحران سیاسی در پاکستان شود، نمی‌خواهد.

او مشتاق است که پدرش آصف علی زرداری دوباره رئیس‌جمهور شود. بنابراین گزینه حزب مردم پاکستان برای ریاست جمهوری پاکستان، آصف علی زرداری است.

شهباز شریف از حمایت حزب مردم پاکستان و دیگر احزاب استقبال کرده و گفت تمامی احزاب متحد شدند چون به مقابله با چالش‌های متعدد به‌ویژه چالش‌های اقتصادی نیاز دارند. او گفت که ائتلاف سیاسی جدید تقریبا دو سوم اکثریت را در پارلمان جدید دارد و افزود که این امر منجر به اطمینان بیشتر در سیاست‌گذاری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha