به گزارش ایسنا، براساس این سند، کشورهایی که وجوه مسدود شده روسیه را در حسابهای خود دارند، دیگر نمیتوانند از سود حاصل از آنها برای اهداف خود استفاده کنند، بلکه موظفند آنها را در حسابهای جداگانهای نگهداری کنند تا در آینده از آنها برای اوکراین استفاده شود.
برخی از اعضای اتحادیه اروپا هم نسبت به پیشنهاد مصادره اموال روسیه بدبین بودهاند. پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اخیرا گفت که این موضوع به طرز ناراحتکنندهای شبیه «میراث کمونیستی» است.
پیشتر مسکو اعلام کرده بود اگر تصمیمی برای سرقت وجوه روسیه گرفته شود، دقیقا به همان میزان از حساب کشورهای غربی به بودجه روسیه واریز میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روز دوشنبه اتحادیه اروپا قانونی را برای کنار گذاشتن سودهای حاصل از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی روسیه تصویب کردند که اولین گام ملموس به سمت هدف این نهاد برای استفاده از این داراییها برای تامین مالی بازسازی اوکراین است.
اتحادیه اروپا و گروه هفت حدود ۳۰۰ میلیارد یورو (۳۲۳ میلیارد دلار) از داراییهای بانک مرکزی روسیه را در پی حمله مسکو به اوکراین مسدود کردهاند. اتحادیه اروپا و جی۷ بیش از یک سال است که در مورد اینکه آیا میتوان و اینکه چگونه میتوان از این بودجه استفاده کرد، بحث کردهاند.
ایالات متحده ایده مصادره کامل داراییها را مطرح کرده است، اما مقامات اتحادیه اروپا این موضوع را از منظر قانونی بسیار خطرناک میدانند.
دو سوم این وجوه در اتحادیه اروپاست که اکثریت آن در اختیار مؤسسه تسویه حسابهای بلژیک موسوم به یوروکلیر (Euroclear) است. تاکنون، تنها مالیات بر داراییهای موجود در بلژیک به صندوق اختصاصی اوکراین که توسط دولت بلژیک اداره میشود، اختصاص یافته است.
قانون تصویب شده در روز دوشنبه به این معنی است که سپردهگذاران مرکزی اوراق بهادار (CSD)، مانند یوروکلیر، از استفاده از سود خالص منع خواهند شد و باید درآمدهای حاصل از داراییهای روسیه را جدا نگه دارند. این قانون برای موسساتی اعمال میشود که بیش از یک میلیون یورو (۱.۱ میلیون دلار) از داراییهای بانک مرکزی روسیه را در اختیار دارند.
شورای اتحادیه اروپا، یک نهاد قانونگذاری که کشورهای عضو را گروهبندی میکند، اعلام کرد: «تصمیم ما در راستای موضع جی۷، وضعیت حقوقی درآمدهای حاصل از سپردهگذاران مرکزی اوراق بهادار، در ارتباط با نگهداری داراییهای ثابت روسیه را روشن میکند و قوانین روشنی را برای نهادهای دارای آنها تعیین میکند.»
اتحادیه اروپا تخمین میزند که حدود ۱۵ میلیارد یورو (۱۶.۱۷ میلیارد دلار) از چنین سودهایی برای اوکراین در ۴ سال آینده به دست میآید. به طور جداگانه، اتحادیه اروپا با اختصاص ۵۰ میلیارد یورو (۵۳.۸۹ میلیارد دلار) به کییف موافقت کرده است.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از این خبر استقبال کرد اما کرملین هنوز واکنشی نداشته است. مسکو تاکید دارد که هرگونه تلاش برای استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه به عنوان تضمین برای جمعآوری کمکهای مالی برای اوکراین غیرقانونی بوده و منجر به سالها دعوی قضایی میشود و مسکو آن را به چالش خواهد کشید.
انتهای پیام
نظرات