سیروس بیکبکان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در راستای کاهش مصرف آب و تغییر الگوی کشت فعالیتهای خوبی انجام داده است، اظهار کرد: به عنوان مثال ارقام گندمی که کشاورزان در پنج سال گذشته همچون ارقام «امید و اروند» کشت میکردند در حال حاضر به دلیل نیاز بالای آبی کشت نمیشود و از چرخه تولید حذف شدند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه هر ساله حدود چهار الی پنج تن گندم اصلاح شده در استان تولید میشود، بیان کرد: ارقامی که نیاز آبی بالای داشتند حذف شده و ارقام «پیشگام، پیشتاز، حیدری و ...»جایگزین شده است که این ارقام حداقل دو آبیاری کمتر از شرایط قبلی نیاز دارند یعنی در استان زمان برداشت گندم که از اواخر تیرماه آغاز میشد اکنون از اواخر خرداد ماه آغاز میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری یک استان دامخیز است و با کاهش منابع آبی تولید یونجه و شبدر در استان به شدت کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: با توجه با کاهش تولید یونجه و شبدر کشت ذرت میتواند جبران کننده باشد، کشت ذرت یکی از مصارف مهم دام است و در راستای تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب همه ارقام ۷۰۴ که برداشت آنها حدود ۱۱۰ الی ۱۲۰ روزه بوده اکنون ۷۰ درصد ارقام آورده شده از گروه ۶۰۰ مانند ماکسیما، ام اس ... هستند که زمان برداشت آنها ۸۰ الی ۹۰ روزه است یعنی دو آبیاری نسبت به ارقام پیشین نیاز آبیاری کمتری دارند.
بیکبکان با اشاره به کشت سیب زمینی در استان، گفت: چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای تولید قطب سیبزمینی به ویژه تولید بذر سیبزمینی به دلیل شرایط اقلیمی و کشاورزان خوب کشور است و ۳۰ درصد تولید سیبزمینی به عنوان بذر به استانهای هرمزگان و بخشی از آن در کشت بهاره به همدان و... صادر میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: بذر سیب زمینی به دلیل شرایط مساعد در استان به خوبی تولید میشود و در راستای کاهش مصرف آب از ارقام زودرس استفاده میشود، به طوری که کشت سیبزمینی پیش از این از اوایل خردادماه آغاز میشد اما اکنون اوایل تیر ماه اتفاق میافتد یعنی کشاورزان یک ماه عقب تر کشت میکنند به همین دلیل زمان آبی خیلی کوتاهتر شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان گفت: همچنین در کشت چغندرقند از ارقام میانرس استفاده میشود که این موارد در راستای تغییر الگوی کشت بوده است.
بیکبکان با اشاره به توسعه سیستم آبیاری نوین در استان و کاهش مصرف آب، تاکید کرد: اکنون ۵۸ درصد کل اراضی در استان به سامانههای آبیاری تحت فشار مجهز شدهاند که این میزان تقربیاً دو برابر میانگین کشوری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهار محال و بختیاری خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی وخشکسالی تنها مختص به سال جاری نیست و حداقل ۱۵ سال است که شرایط اقلیمی استان تغییر کرده و نوع بارشها و میزان آن کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات