دکتر علی محمد آخوندعلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تبیین نحوه ارزشگذاری دانشگاهها در قالب سیاستها و شاخصهای ملی و بینالمللی اظهار کرد: باید توجه شود اگر کار کارهای انجام شده تبیین نشود، مورد رصد و ارزیابی قرار نمیگیرد و جایگاه دانشگاهها مغفول میماند.
وی با اشاره به چگونگی رشد رتبه این دانشگاه بیان کرد: ترکیب نهاد این دانشگاه به گونهای است که برای این کار ساخته شده است، بنابراین در دو سال اخیر کارهای خیلی خوبی انجام شده است و ارتباط با صنعت را توسعه دادهایم. بسیاری از مدیران که با ما تعامل خوبی داشتند، نیازها را اعلام و کمک کردند تا با هم همکاری علمی داشته باشیم و نتایج این کارها، ثبت اختراع و مقالههای علمی و پژوهشی شد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با گلایه از همکاری نکردن برخی نهادها و صنایع استان خوزستان با دانشگاه با وجود ظرفیت زیاد و خوب در استان خوزستان گفت: شرکت نفت این همه پول در اختیار دارد و باید دنبال این همه محقق و دانشمند بدود. در دانشگاه شهید چمران اهواز ۷۰۰ عضو هیات علمی وجود دارد که استادان برجستهای هستند و نهادها می توانند از این پتانسیل استفاده کنند اما چرا این طرف و آن طرف میدوند؟
آخوندعلی ادامه داد: بسیاری از کارها، نیازمند پشتوانه مالی است و باید شرکتهای بزرگ مستقر در خوزستان تعامل با دانشگاه را گستردهتر کنند و ما نیز آماده همکاری هستیم.
وی افزود: در اهواز وزارت، نیروی کوچکتری به نام سازمان آب و برق هست و شرکتهای پتروشیمی نیز وجود دارند و میتوانیم به همدیگر کمک کنیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به پتانسیل علمی دانشگاه برای حل مشکل صنایع آلاینده گفت: فلرهای نفتی آلودگی ایجاد میکنند و منجر به نارضایتی زیادی میشوند؛ این صنایع میتوانند از طریق ارتباط با دانشگاهها این مساله را رفع کنند اما بعضی جاها نمیبینیم جلو بیایند و ما دنبال آنها میدویم، در حالی که به سادگی میتوانیم با همدیگر همکاری کنیم.
وی با اشاره به افزایش برداشت نفت در میدانهای نفتی گفت: آلودگی ناشی از سوختن گاز یا توزیع نفت، به معضل تبدیل شده است و از طرف دیگر آلودگی رودخانهها نیز وجود دارد؛ همه این مسائل از طریق ارتباط با دانشگاهها قابل حل هستند. سازمانهای مربوطه اگر میخواهند به صورت علمی این مشکل را حل کنند باید با ما ارتباط برقرار کنند.
آخوندعلی ادامه داد: البته در این خصوص سازوکارهای جدیدی وجود دارد و برای طرح مسائل و موضوعات مهم از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام میشود تا مسائل خاص به صورت قانون دربیاید. دبیر شورای انقلاب فرهنگی حکمی برای من صادر کرده است تا کارگروه ویژه بررسی مسائل خاص خوزستان را مطرح کنم تا این موارد به صورت قانونی شوند اگرچه ممکن است یک مساله منطقهای باشد.
وی افزود: در رابطه با آمایش علمی آموزش عالی نیز وزیر به صورت خاص حکمی برای من صادر کرده است و باید به زودی کارگروه خاص آن تشکیل شود و کارها اجرایی شوند.
انتهای پیام
نظرات