• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۹:۵۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402112115443
  • خبرنگار : 50042

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

ایسنا/گیلان اولین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی مددجویان استان با حضور مدیرکل دفتر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر مقیاس کوچک ساتبا، فرماندار رودبار، مدیرکل توزیع برق گیلان و امام جمعه رودبار در شهر لوشان افتتاح شد.

جعفر محمدنژاد سیگارودی امروز، ۲۱ بهمن در مراسم افتتاح اولین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی مددجویان استان در لوشان، اظهار کرد: بسیاری بر این باورند که استان‌های شمالی گیلان و مازندران مناسب اجرای پروژه‌های خورشیدی نیستند، در حالی که جنوب گیلان بهترین شرایط را برای احداث نیروگاه خورشیدی دارد.

مدیرکل دفتر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر مقیاس کوچک ساتبا افزود: این منطقه به دلیل برخورداری از وزش باد و تابش مناسب، آب و هوای سالم بهترین منطقه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی بوده و بهترین فرصت برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید برق است.

وی با بیان اینکه ۲۸ سال قبل نخستین نیروگاه بادی ایران در این منطقه راه‌اندازی شد در حالی که آن زمان در چین هنوز چنین امکاناتی نبود، گفت: نیروگاه‌های خورشیدی بدون مصرف سوخت، انرژی پاک تولید می‌کنند، لذا با وجود اینکه محیط زیست استان‌های شمالی بسیار حساس است و باید در این زمینه مراقبت کنیم.

محمدنژاد سیگارودی با اشاره به اینکه تغییر تفکر در بهره گیری از انرژی‌های تجدید پذیر ارزشمند است، بیان کرد: آلمان بیش از ۶۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی دارد در حالیکه مجموع ظرفیت نیروگاه‌های کشور ما ۹۰ هزار مگاوات است.

مدیرکل دفتر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر مقیاس کوچک ساتبا با اشاره به اجرای ۲۸ پنل خورشیدی در گیلان برای نخستین بار گفت: در حال حاضر ۶ پنل خورشیدی در لوشان آماده شده و می‌تواند کمکی برای در آمدزایی خانوارهای تحت حمایت باشد، هزینه نصب و راه اندازی این پنل‌ها به صورت پرداخت تسهیلات بوده، سال اول و دوم درآمد چندانی ندارد اما خانوارهایی که چندین سال قبل پنل خورشیدی نصب کردند اکنون ماهانه درآمدی بین ۶.۵ تا هفت میلیون تومان دارند. بر اساس محاسبات در سال بیستم، خانواده‌ها ماهانه حدود ۵۴ میلیون تومان در آمد خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه اجرای نیروگاه خورشیدی طرحی هوشمندانه و یکی از راهکارها برای تامین برق است، تصریح کرد: سال گذشته ۱۳ هزار مگاوات ناترازی و کمبود برق در کشور داشتیم، سال آینده این کمبود برای تامین برق به ۱۷-۱۸ هزار مگاوات در تابستان می‌رسد و هر سال وضعیت تامین برق سخت‌تر می‌شود.

محمدنژاد سیگارودی بیان کرد: در صورتی که بخواهیم امروز با تمام اعتبارات استانی و وزارتی، تجهیزات و تاسیسات نیروگاهی مشابه نیروگاه لوشان احداث کنیم، افتتاح آن ۴ سال طول می‌کشد.

محمدتقی مهدی‌زاده، مدیرکل‌ شرکت توزیع نیروی برق گیلان هم در این مراسم گفت: نصب ۲۸ پنل خورشیدی در لوشان رودبار برنامه ریزی شده که امروز ۶ پنل آن در استان احداث شده و بقیه هم در حال احداث است، سامانه‌های پنل خورشیدی، پروژه‌های چند بعدی هستند که از یکسو حمایتی بوده و از سوی دیگر به درآمدزایی خانوارها کمک می کنند ضمن اینکه کمکی هم به حوزه تولید انرژی در کشور هستند.

وی با بیان یانکه ساختار این پنل‌های خورشیدی به‌گونه‌ای است که اثرات سوء زیست محیطی ندارد، گفت: در گذشته بر خلاف سخن بسیاری که می‌گفتند، پنل‌های خورشیدی برای گیلان مناسب نیست باید گفت که بر اساس محاسبات علمی انجام شده برای گیلان و رودبار این نیروگاه خورشیدی بسیار پاسخگو و مناسب است. با توجه به اینکه امروز در دنیا نگاه‌ها به سمت انرژی تجدید پذیر معطوف است و امیدوارم اجرای این پروژه‌ها در استان تداوم داشته باشد.

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی در لوشان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha