• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402112115410
  • خبرنگار : 50123

سند توسعه و پیشرفت چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گرفته است

سند توسعه و پیشرفت چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گرفته است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بحث سند توسعه و پیشرفت استان براساس سند آمایش سرزمینی و محوریت اشتغال در شورای اشتغال به صورت علمی در دستور کار قرار گرفته که باید ابتدا آسیب‌شناسی از معایب انجام و مشکلات برطرف شود.

غلامعلی حیدری، امروز، ۲۱ بهمن ماه در کارگروه تخصصی اشتغال چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در دهه فجر امسال ۶۶۸ پروژه افتتاح شد و بحث جهاد تبیین که مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده از سوی مسئولان و در مساجد اقدامات صورت گرفته بیان شد که این نهضت ادامه خواهد داشت.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: لازم است با کار جهادی رضایتمندی را ایجاد و امیدافزایی که مدنظر مقام معظم رهبری بوده افزایش یابد.

وی گفت: بحث سند توسعه و پیشرفت استان براساس سند آمایش سرزمینی و محوریت اشتغال در شورای اشتغال به صورت علمی در دستور کار قرار گرفته که باید ابتدا آسیب‌شناسی از معایب انجام و مشکلات برطرف شود، همچنین در جهاد کشاورزی کارگروه توسعه کشاورزی و دامداری به صورت قرارگاهی تشکیل شده است، به طوری‌که در ابتدای دولت سطح زیرکشت گلخانه‌ها از ۳۰ هکتار به ۸۰ هکتار رسید.

حیدری بیان کرد: کارگروهی در صنعت و شهرک‌های صنعتی در راستای توسعه صنایع تبدیلی با نگاه زنجیره ارزش تشکیل شده که این مساله در پیشگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش موثر است، همچنین در بحث گردشگری استان کارگروهی تشکیل شده و می‌توان گفت در همه کارگروه‌ها تلاش می‌کنند که موانع در راستای توسعه برطرف شود، به طوری‌که در دو سال گذشته ۸۰ مجوز گردشگری و بوم‌گردی در استان صادر شد.

وی با اشاره به بحث اشتغال خانگی و وجود نیروهای بسیار توانمند در استان، تصریح کرد: این امر می‌تواند تحول ایجاد کند، چه بسا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیلاتی در حوزه تبصره ۱۸ و ... دارد که می‌تواند منجر به رونق استان شود، همچنین ایجاد بازارچه‌های فروش برای تولیدات و محصولات روستایی و خانگی در دستور کار قرار دارد.

حیدری افزود: بیش از ۷۰ واحد راکد در این مدت به چرخه تولید بازگشته که لازم است از ظرفیت بخش خصوصی بهره بیشتر برده شود، از طرفی ماده ۵۶ به خلأهایی که در استان بود کمک شایانی کرد.

در ادامه محسن مولوی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مهم‌ترین تکلیف دولت برای ایجاد اشتغال در سامانه رصد بارگذاری شد، بیان کرد: تعهد اشتغال استان در سال جاری ۲۰ هزار و ۱۹ فرصت شغلی بود که ۳۸ دستگاه اجرایی مکل۵ به ایجاد اشتغال بودند، گرچه تاکنون ۱۸ هزار و ۴۷۹ اشتغال معادل ۹۲ درصد تعهد استان محقق شده است.

وی گفت: برای اولین بار پیش از پایان سال وزارت تعاون، کار و رفاه احتماعی تعهد سال آینده را ابلاغ کرد که باید در چهارمحال و بختیاری ۱۲ هزار و ۹۵۱ فرصت شغلی پایدار ایجاد شود که این امر به شرط رسیدن نرخ مشارکت به بالای ۴۰ درصد و رسیدن جمعیت فعال به ۳۰۳ هزار نفر است تا نرخ بیکاری به ۹.۵ درصد برسد.

مولوی بیان کرد: در حوزه اشتغال مخصوصا پرداخت تسهیلات نظارت جدی وجود دارد، به طوری که بیش از ۳۲۸۷ بازدید صورت گرفته که ۷۵ درصد از بازرسی‌ها مربوط به صحت اطلاعات ورودی دستگاه‌ها بوده به طوری‌که چهارمحال و بختیاری در بحث تعهد صحت‌سنجی اطلاعات دومین استان کشور بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در خصوص تسهیلات اشتغال افزود: چهار خط اعتباری در اختیار وزارت بوده که ۱۰ هزار و ۲۸۶ طرح در استان تسهیلات دریافت کرده‌اند، به طوری‌که استان در حوزه تصکا رتبه دوم، مشاغل خانگی رتبه سوم و تبصره ۱۶ رتبه شش کشوری را داراست.

وی همچنین گفت: ۲۷ طرح اقتصادی اشتغالزا با ایجاد ۲۷۱ فرصت شغلی و ۳۱۲ میلیارد تومان اعتبار که ۹۰ میلیارد تومان آن تسهیلات قرض‌الحسنه بوده در این جلسه رونمایی خواهد شد.

در ادامه حمیدرضا منتظری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری در خصوص توسعه استان، اظهار کرد: حسب تدابیر استاندار در حال تدوین و تبیین سند توسعه استان هستیم، اما آنچه مهم بوده بسته منابع آب است که هشدار آب در برنامه هفتم توسعه به صدا درآمد.

وی بیان کرد: اعتبارات قابل توجه تملک دارایی سرمایه‌ای به استان اختصاص یافته که با پیگیری استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه براساس تکلیف، به طور ۱۰۰ درصد تخصیص خواهد یافت.

منتظری گفت: مصوبات دور اول سفر ۱۳ هزار و ۳۰۸ میلیارد تومان مصوبات طرح‌های عمرانی در سه سال بود که ۶۷۴۸ میلیارد تومان سال ۱۴۰۱، ۴۷۱۲ میلیارد تومان سال ۱۴۰۲ و مابقی مربوط به سال آینده است، البته از اعتبار مصوب ۸۶۹۳ میلیارد تومان تعهد برنامه و بودجه بوده است.

به گفته وی، اعتبار مصوب سفر دوم ۱۰ هزار و ۵۷۳ میلیارد تومان بوده که بعد از ابلاغ پیگیری‌ها برای تخصیص صورت خواهد گرفت.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تنها در این سفر چندین برابر اعتبارات سال‌های گذشته به چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته و امید است با اختصاص اعتبارات طرح‌های زیرساختی و سایر شاخص‌ها رشد خوبی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha